University of Valencia logo Logo Valencian School of Innovation LABORA-Universitat de València Logo del portal

La Càtedra INNOVA LABORA-Universitat de València impulsa e-aprèn la modalitat en línia de l’Escola Valenciana de la Innovació

  • June 1st, 2020
Logotip eaprèn 2020

El pròxim 15 de juny començarà e-aprèn, l’edició 2020 de l’Escola Valenciana d'Innovació, que per primera vegada serà impartida en línia donada la situació actual de crisi sanitària causada pel COVID-19.

L'Escola Valenciana de la Innovació (EVI) és un programa de captació, formació del talent i validació de les pràctiques innovadores de la Càtedra INNOVA LABORA-UV i de la Universitat de València. Està dirigida als treballadors i les treballadores públics involucrats en el processos de disseny, implementació i avaluació de la formació professional per a l'ocupació.

L’EVI es desenvolupa en 3 àrees d’actuació: formació, innovació i reconeixement. Quant a la formació, l’EVI ha organitzat des de 2018 un Campus anual on de forma presencial s’han desenvolupat continguts de caràcter transversal en l’àrea de coneixement de la formació professional per a l’ocupació, amb la col·laboració del Centres Labora de la Comunitat Valenciana. La primera activitat dins del programa online de l’EVI e-aprèn que s’organitza enguany és el curs Sistema Nacional de Qualificacions Professionals (SNQP) una estructura oficial de formació necessària per al personal tècnic dels Centres Labora de la Comunitat Valenciana.

L’objectiu del curs SNQP és conèixer el sistema de formació professional del estat, els seus instruments i accions necessaris per a comprendre la integració dels dos subsistemes de formació professional, així com el procediment de reconeixement de les qualificacions professionals assolides per l’experiència laboral.

El curs amb una durada de 20 hores, està adreçat al personal tècnic de Labora i està homologat per l’Institut Valencià d’Administració Pública (IVAP).

La iniciativa comptarà amb diferents sessions formatives que tractaran aspectes novedosos de la innovació pública amb una metodologia activa i col·laborativa gràcies a la tecnologia Moodle de la Fundació Adeit.

L’objectiu de la col·laboració entre la Subdirecció General de Formació de LABORA i la Càtedra INNOVA LABORA-UV mitjançant l’EVI és generar valor públic dissenyant, desenvolupant i incentivant una nova cultura organitzativa capaç d'obtenir i donar suport de manera activa les aportacions i recomanacions de les persones interessades en la formació professional per a l'ocupació en tots els àmbits.

Actualització: les 60 places del curs ja s'han completat i s'ha creat una llista d'espera per a la pròxima edició que tindrà lloc després de l'estiu.