Logo de la Universitat de València Logo SocInnoLAB. Laboratori d'innovació social Logo del portal

Chantal Ferrer, coordinadora de “Un viatge fantàstic amb els peus en la física” del Campus Científic d'Estiu de VLC/CAMPUS, rep el Premi Ensenyament i Divulgació de la Física 2018

  • 24 d’octubre de 2018
Image de la noticia

La professora i directora del Departament de Física Aplicada i Electromagnetisme de la Universitat de València i membre de l'Institut Universitari de Ciències dels Materials (ICMUV), Chantal Ferrer, ha rebut el Premi d'Ensenyament i Divulgació de la Física de la Reial Societat Espanyola de Física (RSEF) i la Fundació BBVA en la seua edició de 2018. El jurat ha destacat el caràcter innovador i creatiu, així com l'èmfasi eminentment experimental del seu treball.

D'entre les nombroses activitats i els diversos projectes acadèmics que impulsa des del seu Departament destaca la incansable labor divulgativa del saber científic a través del programa “Un viatge fantàstic amb els peus en la física” del Campus Científic d'Estiu, organitzat pel Campus d'Excel·lència Internacional VLC/CAMPUS, dirigit a estudiants preuniversitaris procedents de tota Espanya. L'objectiu d'aquest esdeveniment, que ja ha celebrat la seua VIII edició, és despertar en els més joves la curiositat científica i ensenyar-los els espais de recerca de la Universitat de València com una primera presa de contacte amb el món de la ciència i la tecnologia.

La idea de “Un viatge fantàstic amb els peus en la física” sorgeix de l'experiència de l'equip de la professora Ferrer en el desenvolupament de diferents iniciatives STEM dirigides a alumnes de secundària. El projecte proposa conduir als joves participants en un recorregut per fenòmens i experiments de Física nous per a ells, amb un plantejament que ressalte el seu caràcter fascinant i la seua importància i actualitat, i en el qual prevalga l'experimentació i la quantificació realitzades pels mateixos estudiants.

Altres iniciatives de Chantal Ferrer, en les quals participa o coordina, són la Fira-Concurs Experimenta de demostracions de Física i Tecnologia, “Vine a l'Aula Experimenta amb els teus estudiants”, el curs de preparació per a les Olimpíades de Física, el grup de treball en física Arquimedes, la col·lecció de demostracions de física de la Facultat, i la promoció i preparació de diversos cursos de formació per al professorat de secundària; tots ells amb una marcada orientació experimental.