El Molt Il·lustre Col·legi Oficial de Farmacèutics de València (MICOF) va organitzar ahir, dijous 23 d'octubre, la VI Jornada d'Alimentació MICOF en la qual ha participat la professional Cruz Martínez Rosillo, Dietisita-Nutricionista de CliniquesUV.
La jornada “Alimentació i Farmàcia. Abordatge del pacient oncològic” ha començat a les 9 del matí amb la benvinguda del vicepresident del MICOF, Juventino Jiménez Piqueras. Seguidament s'han presentat les conferències “Antioxidants i Càncer “i “Ús de complements alimentosos en oncologia. El que diu la ciència”. Després de l'esmorzar, ha tingut lloc la taula redona “Experiències en primera persona” i a les 12,30h han començat els tallers en els quals ha participat Cruz Martínez Rosillo.
D'aquesta manera, Cruz i la seua companya Clara Pradas, estudiant del grau de Ciències Gastronòmiques de la Universitat, han impartit el taller de disfàgia en el qual han pogut mostrar als assistents diferents receptes comunes adaptades al pacient amb disfàgia. L'objectiu del taller s'ha centrat en ensenyar la possibilitat de crear receptes senzilles com a pa amb tomaca, truita de creïlla amb ceba, croquetes de pernil o orxata amb fartons per a un pacient amb disfàgia, el qual necessita unes textures concretes en els aliments, la qual cosa no és incompatible amb la varietat de plats i el gaudi de menjar-los.
Finalment, la jornada s'ha clausurat amb la conferència “La humanització i la comunicació en el pacient oncològic i el cuidador” i el lliurament de premis.
Images: