University of Valencia logo Logo Master's Degree in Creative and Humanistic Translation Logo del portal

Domingo Pujante, cavaller de l’Ordre de les Palmes Acadèmiques

El passat 9 de juny, el Ministeri d’Educació francés va entregar al professor Domingo Pujante la insígnia francesa de l’Ordre de les Palmes Acadèmiques.

16 june 2017

Domingo Pujante, professor del Màster Universitari en Traducció Creativa i Humanística i professor de Filologia Francesa a la Universitat de València, va rebre el dia 9 de juny la insígnia francesa de l’Ordre de les Palmes Acadèmiques. L’acte es va dur a terme a l’Institut Français de València a les 19.30 hores. Gerard Teulière, el director de l’Institut, va ser l’encarregat de presidir l’acte en nombre del Ministeri d’Educació de la República Francesa.

L’Ordre de les Palmes Acadèmiques s’entrega als estrangers que destaquen per la seua labor i servici a l’educació, i que a més, es comprometen amb la difusió de la cultura francesa.insignia orden pala académica

 

  • Història de l’Ordre de les Palmes Acadèmiques

En 1808, l’emperador Napoleó I va instituir les ‘Palmes Acadèmiques’, un prestigiós títol honorífic que honrava als membres eminents de la Universitat francesa. Anys més tard, en 1866, Napoleó III va obrir aquesta condecoració a qualsevol persona que destaca-se per la seua labor a favor de l’educació, ja fora o no professor, fora o no francés.

En 1955, el President de la República Francesa René Coty va instituir l’Ordre de les Palmes Acadèmiques com se la coneix hui en dia. La insígnia, que està composta per dues rames de llorer de plata entrecreuades que colguen d’una cinta de mauré violeta s’entrega junt amb el certificat del Ministeri d’Educació francés.

 

  • Domingo Pujante

La vinculació de Domingo Pujante amb la Universitat de València va començar en 1996. Va rebre el Premi Extraordinari de Doctorat en 2003 i el Premi de la UIMP “Imaginant: una mirada jove a la frontera del coneixement” l’any 2008.

Actualment dirigeix el grup d’investigació “HYBRIDA: hibridacions culturals i identitats migrants.” Ha sigut professor invitat en les universitats de Bordeus, Llemotges i Picardía i investigador invitat en vàries universitats com París-Sorbona i Califòrnia en Berkeley. També ha ocupat diversos càrrecs de gestió: ha sigut el Secretari del departament de Filologia Francesa i Italiana i Coordinador d’Intercanvis i a més, és membre de la Taula Lingüística de Francés de la CRUE.

Tags