Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Investigació i Desenvolupament en Biotecnologia i Biomedicina Logo del portal

Màster en Biotecnologia i Biomedicina, què deus saber abans de cursar-ho?

Estudiant UV

Què són realment la biotecnologia i la biomedicina i perquè especialitzar-se en elles pot resultar interessant a un estudiant?

19 de d’abril de 2016

Continuar els estudis realitzant un Màster és una opció que cada vegada escullen més estudiants posat que permet l'ampliació de coneixements, a més de la professionalització i l'especialització en un àmbit més concret i delimitat que es pot triar en funció dels interessos personals. El Màster en biotecnologia i biomedicina suscita atracció en qualsevol persona interessada per la ciència, la biologia, la química, la biomedicina o la recerca tecnològica, com és el cas dels estudiants que ja han rebut una prèvia formació a l'àrea de les disciplines de salut o ciència, com biotecnólogos, bioquímicos o científics mèdics. 

Què necessites saber abans d'estudiar un Màster en Biotecnologia i Biomedicina?

El coneixement en Ciències Biomèdiques i Biotecnologia té un vessant de transferència indubtable, ja que està sent aplicat al desenvolupament de noves teràpies, productes i serveis. Els mètodes desenvolupats en aquestes àrees subjeuen als últims avanços més destrossadors en medicina i agricultura i, per tant, contribueixen a millorar el nostre medi ambient, el nostre benestar econòmic i la nostra salut. Els alumnes interessats a continuar els seus estudis en aquesta àrea deuen tenir en compte alguns aspectes:

1. Hem d'assegurar-nos que aquest Màster està reconegut per una Universitat i que compta amb un pla d'estudis pautat i actualitzat. També hem d'interessar-nos per actualitat de les seves assignatures, la qualitat de les seves instal·lacions i dels seus docents i els processos d'acreditació i avaluació als quals ha estat sotmès.

2. Aquest pla d'estudis ha de comptar amb assignatures pràctiques i teòriques i pràctiques en laboratoris i empreses de referència. És el cas d'assignatures com a casos pràctics en biomedicina i biotecnologia o Casos pràctics en empreses de biotecnologia . Aquests continguts estan orientats a oferir una formació especialitzada permetent també una formació investigadora que permet l'accés al Doctorat.

3. Conèixer qui imparteix les classes i quines entitats col·laboren en el pla d'estudis. Si el Màster compta amb professors de reconegut prestigi en el camp, aquests estudis poden resultar molt més beneficiosos i ens poden obrir les portes al món laboral, ja sigui pels coneixements obtinguts o per la realització de pràctiques.

4. Tenir en compte les instal·lacions del Màster. El lloc de treball i recerca és importantíssim a l'hora de triar estudiar un determinat Màster, ja que comptar amb unes instal·lacions modernes i capdavanteres des del punt de vista tecnològic poden ser un plus per al nostre futur.

5. Assistència tutorial: és vital que els teus dubtes siguin escoltats i que tinguis el respatller dels professors durant l'any que realitzes el màster. Tenir accés a una bona assistència tutorial pot servir-te de gran ajuda i sens dubte farà que els teus estudis siguin molt més senzills.

6. Col·laboració del pla d'estudis amb seminaris, activitats pràctiques, col·laboracions, conferències i congressos relacionats. Què dins de les assignatures es fomentin les activitats de formació complementària, la qual cosa és una genial forma d'especialitzar-te i conèixer els aspectes més pràctics del tema.

7. Possibilitat de continuar amb un Doctorat. Si el pla d'estudis del Màster està encaminat a continuar amb la recerca docent pots seguir formant-te a través d'un Doctorat en Biotecnologia i Biomedicina, una via que no has de descartar per poder arribar pel cap alt alt de la professió.

La Universitat de València sap que quan parlem de biotecnologia i biomedicina, parlem d'una activitat en auge i d'un terreny professional molt especialitzat que reclama una exigent preparació i una adequada formació per fer front al panorama actual en el qual es mouen la Biotecnologia o la Biomedicina, per això el Màster en I+D Biotecnologia i Biomedicina compta amb tots i cadascun d'aquests aspectes. Si vols més informació pot fer clic aquí.