Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Investigació i Desenvolupament en Biotecnologia i Biomedicina Logo del portal

Herminia González i Francisca González Través en l'Institut de Biomedicina de València

Herminia González

La primera quinzena de maig l'Institut de Biomedicina de València ofereix dos seminaris a càrrec de les investigadores Herminia González i Francisca González Través, les quals tindran lloc el dilluns dia 9 i el dimecres dia 11 respectivament, en el saló d'actes Domingo Barettino Frare.
 

29 de d’abril de 2016

Les investigadores Herminia González i Francisca González Través oferiran dos seminaris en l'Institut de Biomedicina de València els propers 9 i 11 de maig respectivament i l'inici d'ambdues està fixat a les 12.30. Tindran lloc en Saló d'Actes Domingo Barettino Frare i l'accés és lliure: l'entrada no requereix cap tipus d'inscripció i serà lliure fins a completar aforament.

 

El primer seminari dels dos a celebrar-se serà “New mechanisms and emergent therapies in insulin resistance and cardiovascular disease” el qual estarà a càrrec d'Herminia González, de INCLIVA.

La relació d'aquest tipus de diabetis amb les malalties cardiovasculars es troba en el fet que aquest problema a la llarga provoca canvis a nivell microvascular i macrovascular, que produeix arterioesclerosis diabètica, és a dir, fallen els gots de petita grandària. 

La resistència a la insulina es produeix quan el cos genera insulina per si solament però les seues cèl·lules no la poden captar a causa que existeix una negativa per part del receptor de la cèl·lula o del postreceptor, ja que existeix una errada que impedeix que aquesta puga ser captada. Al moment que aquesta no és captada no pot exercir els canvis que deuria fer en la membrana perquè la glucosa puga entrar, la qual cosa produeix una hiperglucemia en sang que les cèl·lules no són capaços de detectar. La relació d'aquest tipus de diabetis amb les malalties cardiovasculars es troba en el fet que aquest problema a la llarga provoca canvis a nivell microvascular i macrovascular, que produeix arterioesclerosis diabètica, és a dir, fallen els gots de petita grandària. 

El segon seminari serà “TAM receptors regulate multiples features of microglial physiology” a càrrec de Francisca González Través i es realitzarà el dia onze d'abril. S'abordarà la rellevància que els TAM receptors tenen en exercir una important funció en la regulació de múltiples característiques de les cèl·lules de la microglia.

La Dra. González va cursar els estudis en Ciències Biològiques en la Universitat de València obtenint la llicenciatura l'any 1994 i on es Va doctorar l'any 1998. L'any 2005 s'incorpora a l'Institut de Recerca de Biomedicina de València (CSIC) on permaneix fins a l'any 2010, primer amb una beca Incoming Individual Marie Curie Fellowship i després amb un contracte JAE-DOC del CSIC. L'any 2011, s'incorpora al INCLIVA amb un contracte Miguel Servet (ISCIII). Francisca González Través pertany a l'Institut de Recerques Biomèdiques “Alberto Sols” (UAM-CSIC), un centre mixt del Consell Superior de Recerques Científiques.