Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Pensament Filosòfic Contemporani Logo del portal

XIIè Cicle de Conferències Càtedra Blasco. El valor del banal: A propòsit d’Ara i aquí

J. M. Coetzee i Paul Auster

La Càtedra de Filosofia i Ciutadania “Josep Lluís Blasco Estellés” (www.catedrablasco.cat) té com a propòsit constituir un fòrum en el qual les dues màximes vocacions de Josep Lluís Blasco, la vocació filosòfica i la vocació cívica i ciutadana, troben un espai de confluència. Es tracta d’acostar la filosofia als ciutadans tot sotmetent els problemes socials més urgents a la reflexió dels filòsofs i pensadors i fer arribar aquesta reflexió a la societat. A tal fi es programen activitats com són ara: conferències, taules rodones, cursos monogràfics amb la participació de personalitats destacades en l’àmbit de la reflexió filosòfica i/o social, publicacions de les conferències o cursos.

Entre els dies 16 de febrer i 2 de març de 2017 se celebrarà el XIIè Cicle de Conferències “Josep Lluís Blasco Estellés” amb el títol: “La banalitat com a misteri“. L’assistència és lliure.

LLOC:
Centre Cultural La Nau (Universitat de València)
Aula Magna
c/Universitat, 2

PROGRAMA:
23 febrer 2017, 19:00 hores
Salvador Rubio (Universidad de Murcia).

21 de de febrer de 2017

 

EL VALOR DEL BANAL: A propòsit d’Ara i aquí

Partint de l’intercanvi epistolar entre J.M. Coetzee i P. Auster (Ara i aquí, 2012), trufat d’observacions banals barrejades amb temes elevats, aquesta conferència proposa una reflexió sobre el valor del banal recolzada en un aspectualisme d’arrel wittgensteiniana. La seua aproximació pretén defugir alhora una concepció ontologista del banal i un relativisme subjectivista radical, tot mostrant el balanç aspectual i atencional entre l’observació banal i el tema substanciós al si d’ Ara i aquí, a més d’altres exemples estètics.

La aproximació de J.M. Coetzee i P.Auster pretén defugir alhora una concepció ontologista del banal i un relativisme subjectivista radical

Salvador Rubio Marco és professor d’Estètica i Teoria de les Arts al Departament de Filosofia de la Universitat de Múrcia. Investigador especialista en estètica wittgensteiniana i en l’estètica de la imatge i de la literatura. Ha publicat els llibres Comprender en arte (1995) y Como si lo estuviera viendo (2010). Co-director de la col·lecció de llibres “Guías para ver cine” (Nau Llibres).

Col·laboren: Vice-rectorat d’Internacionalització i Cooperació, Centre Cultural La Nau, Institució Alfons el Magnànim, Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació, Societat de Filosofia del País Valencià i Departament de Filosofia de la Universitat de València.

Etiquetes