Logo de la Universitat de València Logo Màster en Psicologia General Sanitària Logo del portal

Blog

 • hoja en blanco y boli

  5 qüestions sobre la figura del Psicòleg General Sanitari

  25 de de gener de 2017

  L’aplicació de la regulació de la Psicologia Sanitària ha suscitat alguns interrogants. Ací tractem de respondre a alguns d’aquests interrogants amb la intenció d’aclarir els possibles dubtes existents respecte al tema.

 • “Una educació per a l’emancipació”

  15 de de juliol de 2016

  Els autors de l'article analitzen la importància de l’Educació Superior per a les persones majors. Per a ells, “l’envelliment constructiu” es tracta d’un concepte específic dels processos d’ensenyament i aprenentatge que no té per què limitar-se als anys de vida laboral. En aquest sentit, advoquen per introduir un canvi sociocultural sobre l’educació com a ferramenta per a desenvolupar un bon envelliment.

 • médica hospital

  Counselling: el camí per aconseguir una comunicació més humana entre sanitari i pacient

  12 de de juliol de 2016

  Es tracta d’una pràctica empresa per a fer el menor dany possible als malalts durant els cuidats mitjançant una adequada coordinació entre coneixements, habilitats i actituds, per part del sanitari, amb la premissa bàsica de considerar el sofriment del pacient com un tema essencialment personal i depenent de les seues particularitats.

 • Estetoscopio, herramienta médica.

  ¿Està assegurada la dignitat en els cuidats pal·liatius?

  22 de de juny de 2016

  Diversos professionals opinen que la dignitat podria ser-ne el vincle que explique la interrelació que existeix entre la salut i els drets humans. De fet, el cridat de les Nacions Unides en favor del “dret a la Salut” suposa una relació directa entre ambdós conceptes quan descriu la salut com a requisit indispensable per a viure dignament.