University of Valencia logo Logo Master's Degree in Research and Development in Biotechnology and Biomedicine Logo del portal

Manuel Porcar i José Gallego en l'Institut de Biomedicina de València

José Gallego

La segona quinzena d'abril l'Institut de Biomedicina de València ofereix dos seminaris a càrrec dels investigadors José Gallego i Manuel Porcar, els quals es realitzaran els propers 20 i 27 d'abril respectivament.

12 april 2016

Els investigadors José Gallego i Manuel Porcar oferiran dos seminaris en l'Institut de Biomedicina de València els propers 20 i 27 d'abril respectivament i l'inici d'ambdues està fixat a les 12.30. Tindran lloc en Saló d'Actes Domingo Barettino Frare i l'accés és lliure: l'entrada no requereix inscripció i serà lliure fins a completar aforament.

José Gallego serà el científic que desenvoluparà el seminari Three façs of RNA: structure, function and therapeutic targeting. L'àcid ribonucleico (ARN o RNA) és un àcid nucleic l'estructura del qual apareix com una hèlix de material genètic, està format per una cadena de ribonucleòtids i està present tant en les cèl·lules procariotes com en les eucariotes. En els organismes cel·lulars exerceix diverses funcions. És la molècula que dirigeix les etapes intermèdies de la síntesi proteica; lloc que l'ADN no pot actuar solament, es val del ARN per transferir aquesta informació vital durant la síntesi de proteïnes, és a dir, el ARN és el responsable de la producció de les proteïnes que necessita la cèl·lula per a les seues activitats i el seu desenvolupament, fonamental per a la vida. És a causa de la gran funcionalitat del mateix que pugui entendre's com una diana terapèutica de moltes patologies. José Gallego és un gran coneixedor del RNA i es conegut per la seua habilitat en la creació de fàrmacs, ha treballat en centres com el Centre de Recerca Príncep Felipe (CIPF), el Medivir AB o el MRC Laboratory of Molecular Biology. Actualment és Cap del Laboratori de Bioquímica Estructural i Computacional a la Universitat Catòlica de València.

Manuel Porcar estarà a càrrec del seminari Improved bioprospecting. La bioprospecció és l'estudi de la naturalesa dedicat a la troballa d'organismes i substàncies amb possibles usos per a benefici de l'ésser humà. L'estudi s'elabora en aquelles espècies i components que presenten característiques físiques i biològiques particulars, capaços de produir substàncies especials i d'adaptar-se a condicions extremes per a la seua supervivència. Manuel Porcar és microbiòleg i biotecnòleg. Actualment dirigeix el laboratori de biotecnologia i biologia sintètica en l'Institut Cavanilles de la Universitat de València, on coordina diversos esforços de recerca centrats en les estratègies de deformació i de selecció genètica per la biorremediaciò i la producció bioenergètica de biocombustibles. Com a expert en l'avaluació dels OMG és membre de la Comissió Nacional de Bioseguretat, l'òrgan de referència espanyola sobre els OMG. També ha participat activament en la competició iGEM i en el desenvolupament de la biologia sintètica.

Pots veure el cartell dels dos seminaris aquí