University of Valencia logo Logo MINTOTA - Miniaturization and total methods of analysis Logo del portal

MINTOTA desenvolupa el sensor NQS eficaç en l'anàlisi de frescor de la carn in situ

  • November 11th, 2020
gráfic del sensor

El grup MINTOTA ha desenvolupat un sensor d'amoníac basat en una membrana composta que conté sal sòdica de l'àcid 1,2-naftoquinona-4-sulfònic (NQS) incrustada en un líquid iònic (IL) – polidimetilsiloxano (PDMS) – tetraetil ortosilicato (TEOS) – nanopartícules de SiO2 (NP) matriu polimèrica.

L'aplicació pràctica d'este dispositiu sensor s'ha demostrat eficaç en l'anàlisi d'entorns d'envasament de carn, sent un candidat potencial molt rendible per a l'anàlisi de frescor de la carn in situ. NQS va proporcionar selectivitat en referència a altres compostos de la família emesos per productes carnis, com els sulfurs. Després de 10 dies a 4 ° C, l'amoníac alliberat per la carn assajada va ser de 20 ± 4 μg / kg i 18 ± 3 μg / kg, quantificat usant reflectància difusa i mesuraments de % R, respectivament.

Este treball s'ha desenvolupat en el projecte PROMETEU 2016/109 i 2020/078.