UVculturaLa Nau GranUniversitat de València Logo del portal

IDOL: Intergenerational Digital Service Learning

El projecte Erasmus+ “IDOL: Intergenerational Digital Service Learning” és un projecte d’investigació de dos anys de durada finançat per la Comissió Europea. Ha començat l’1 de febrer de 2022 i ha cabat en gener de 2024. Referència: 2021-1-DE01-KA220-HED-000031186

Té com a objectiu el desenvolupament de la metodologia de l’Aprenentatge Servei, des d’una perspectiva innovadora, aportant-li una dimensió Digital i Intergeneracional. Un dels seus objectius és equipar amb coneixement, destreses i recursos les universitats i el seu personal per integrar aquesta metodologia en l’aprenentatge amb estudiants majors i joves.

Els resultats del projecte són: la creació d’una guia que definisca el concepte, i identifique i difonga bones pràctiques en aprenentatge servei digital intergeneracional en universitats i altres centres, i el disseny d’un “Toolkit” amb eines digitals i recursos per formar el personal de les universitats en ApS digital. A més, al llarg dels dos anys de projecte es crearà una nova xarxa col·laborativa  amb els socis del projecte, actius en aprenentatge servei universitari des de diferents perspectives.

Aquests són els socis del projecte:

  • Universitat de València
  • Universitat Johannes Gutenberg de Mainz, Alemanya, que és la coordinadora del projecte
  • Universitat de Viena, Àustria
  • Universitat Folk, Suècia
  • European E-learning Institute, Dinamarca
  • Momentum [Educate+ innovate], Irlanda

Pàgina web del projecte IDOL

 

Descarrega't els resultats del projecte IDOL

Guia Pràctica per a l'Aprenentatge-Servei Digital Intergeneracional

Toolkit d'Aprenentatge-Servei digital

Guia per a un hackató amb aprenentatge servei

 

Newsletters del projecte IDOL

Newsletter 1: Guia Pràctica per a l'Aprenentatge-Servei Digital Intergeneracional

Newsletter 2: Toolkit d'Aprenentatge-Servei digital

Newsletter 3: Guia del hackató: com organitzar un hackató en projectes d’aprenentatge-servei digital intergeneracional

 

Contacte:

Servei de Cultura Universitària, programa per a persones majors de 55 anys, La Nau Gran (c/Universitat 2, 46003, València)

idol@uv.es

963983101

 

Tercera reunió transnacional presencial a Uppsala desembre de 2023

Els dies 13 i 14 de desembre es va celebrar a la seu de Folk University en Uppsala (Suècia) l'última reunió transnacional del projecte IDOL així com l'esdeveniment multiplicador del soci suec en el qual van participar gran part dels socis del projecte.

En aquesta reunió es van prendre decisions sobre els últims passos del projecte.

Més info

 

Esdeveniment multiplicador del projecte IDOL

El divendres 10 de novembre de 2023 es van presentar els resultats del projecte IDOL en un esdeveniment que va tindre lloc al Centre Cultural La Nau.

Cartell de l'esdeveniment

 

Hackathon social

El 17 de maig es va celebrar en la Facultat de Magisteri un Hackathon Social titulat "Solucions per a l'educació Intergeneracional en el futur" com a part del projecte IDOL Els participants van aportar solucions a la pregunta: Quins 3 missatges sobre educació es podrien transmetre de les persones majors al professorat del demà?

Van participar 19 estudiants (12 de segon any de Magisteri i 7 estudiants de La Nau Gran). A més, va comptar amb la participació de 6 docents.

 

Hackathon Social

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Segona reunió transnacional presencial a València al març de 2023

Els dies 30 i 31 de març es va celebrar a València la segona reunió presencial del projecte IDOL. En ella, els socis van parlar sobre els resultats 1 i 2 (Guia Pràctica per a l'Aprenentatge-Servei Digital Intergeneracional i Toolkit d'Aprenentatge-Servei digital) que ja estaven acabats i van establir els passos a seguir per a la realització de la Guia per a la realització d'un hackathon

 

Reunió projecte en Valencia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Primera reunió transnacional en Mainz en maig de 2022

 

Imatge: JGU

El 4 i el 5 de maig va tindre lloc la primera reunió transnacional en Mainz. Es va parlar sobre la investigació realitzada pels socis per al primer resultat del projecte, les prioritats del projecte i el treball en el manual pràctic per a l’aprenentatge digital intergeneracional. Aquest manual ajudarà als professors i educadors a identificar, dissenyar i difondre pràctiques per a l’ApS digital per a les institucions d’educació superior.  La Universitat de València estava representada per María Jesús Martínez, Carolina Tarazona i Maite Almela.

 

Inici del projecte  Febrer 2022

El 24 de febrer es va celebrar la primera reunió en línia del projecte Erasmus+ IDOL en la qual els socis es van trobar, molts d’ells per primera vegada, per concretar els primers passos a seguir per iniciar les activitats del projecte i aconseguir els seus objectius.

 

Co-founded by the Erasmus+ Programme of the European Union