UVculturaLa Nau GranUniversitat de València Logo del portal

IDOL: Intergenerational Digital Service Learning

El projecte Erasmus+ “IDOL: Intergenerational Digital Service Learning” és un projecte d’investigació de dos anys de durada finançat per la Comissió Europea. Ha començat l’1 de febrer de 2022 i acabarà en gener de 2024. Referència: 2021-1-DE01-KA220-HED-000031186

Té com a objectiu el desenvolupament de la metodologia de l’Aprenentatge Servei, des d’una perspectiva innovadora, aportant-li una dimensió Digital i Intergeneracional. Un dels seus objectius és equipar amb coneixement, destreses i recursos les universitats i el seu personal per integrar aquesta metodologia en l’aprenentatge amb estudiants majors i joves.

Els resultats del projecte són: la creació d’una guia que definisca el concepte, i identifique i difonga bones pràctiques en aprenentatge servei digital intergeneracional en universitats i altres centres, i el disseny d’un “Toolkit” amb eines digitals i recursos per formar el personal de les universitats en ApS digital. A més, al llarg dels dos anys de projecte es crearà una nova xarxa col·laborativa  amb els socis del projecte, actius en aprenentatge servei universitari des de diferents perspectives.

Aquests són els diferents socis del projecte:

  • Universitat de València
  • Universitat Johannes Gutenberg de Mainz, Alemanya, que és la coordinadora del projecte
  • Universitat de Viena, Àustria
  • Universitat Folk, Suècia
  • European E-learning Institute, Dinamarca
  • Momentum [Educate+ innovate], Irlanda

Contacte:

Servei de Cultura Universitària, programa per a persones majors de 55 anys, La Nau Gran (c/Universitat 2, 46003, València)

idol@uv.es

963983101

 

Primera reunió transnacional en Mainz en maig de 2022

Imatge: JGU

El 4 i el 5 de maig va tindre lloc la primera reunió transnacional en Mainz. Es va parlar sobre la investigació realitzada pels socis per al primer resultat del projecte, les prioritats del projecte i el treball en el manual pràctic per a l’aprenentatge digital intergeneracional. Aquest manual ajudarà als professors i educadors a identificar, dissenyar i difondre pràctiques per a l’ApS digital per a les institucions d’educació superior.  La Universitat de València estava representada per María Jesús Martínez, Carolina Tarazona i Maite Almela.

Inici del projecte  Febrer 2022

El 24 de febrer es va celebrar la primera reunió en línia del projecte Erasmus+ IDOL en la qual els socis es van trobar, molts d’ells per primera vegada, per concretar els primers passos a seguir per iniciar les activitats del projecte i aconseguir els seus objectius.

 

Co-founded by the Erasmus+ Programme of the European Union