UVculturaLa Nau GranUniversitat de València Logo del portal

Conferència Pablo González Tornel: Pensant a Sorolla des del Museu de Belles Arts de València. A propòsit del retrat d'Isabel Bru.

  • 8 d’octubre de 2021
Image de la noticia

El proper dilluns 18 d’octubre a les 18:00 hores tindrà lloc la primera de les conferències de La Nau Gran d’aquest curs acadèmic. La conferència es titula ‘Pensant a Sorolla des del Museu de Belles Arts de València. A propòsit del retrat d'Isabel Bru.’ i l’impartirà el professor d’història de l’art, Pablo González Tornel, actual Director del Museu de Belles Arts de València. La conferència es realitzarà al Paraninf de la Universitat de València, ubicat al Centre Cultural La Nau.

A la conferència sols hi podrà accedir l’alumnat d’Itineraris que s’hi va matricular en ella en el mes de juliol i que haurà d’assistir per tal d’aconseguir els dos crèdits que completaran el seu expedient.

A més, com la situació sanitària ha millorat i s’han eliminat les restriccions d’aforament, també podran accedir aquells estudiants que reserven la seua entrada a través d’aquest enllaç. Places limitades:

RESERVA ENTRADES

 

En la conferència, Pablo González parlarà sobre la rica col·lecció de quadres del pintor Joaquín Sorolla del Museu de Belles Arts. L'any passat, aquesta col·lecció es va incrementar amb la compra per part de la Generalitat del retrat de la cantant de sarsuela Isabel Bru, pintat en 1904. Amb aquest retrat també es recupera la memòria d'una dona que es va relacionar amb els intel·lectuals més rellevants de la seua època i la vida de la qual és un exemple de la lluita per la llibertat i la independència femenina a cavall entre els segles XIX i XX.

Pablo González Tornel (València, 1977) és director del Museu de Belles Arts de València i professor d’Història  de l’Art en la Universitat Jaume I de Castelló (en comissió de serveis). Les seues investigacions s’han centrat en la història de l’art espanyol de l’Edat Moderna, amb particular atenció a les seues connexions europees i als usos i funcions de la imatge artística.

Ha sigut comissari de diverses exposicions i ha publicat les seues investigacions en revistes nacionals i internacionals com Reales Sitios, Goya, The Sixteenth Century Journal, I Tatti Studies, Archivo Español de Arte o Renaissance Studies. Entre les seues monografies destaquen Arte y arquitectura en la Valencia de 1700 (2005), José Mínguez. Un arquitecto barroco en la Valencia del siglo XVIII (2010), Cuatro reyes para Sicilia. Proclamaciones y coronaciones en Palermo 1700-1735 (2016), Roma Hispánica. Cultura festiva española en la capital del Barroco (2017) o Ver es creer. La Inmaculada Concepción y España en el siglo XVII (2021).  Igualment, ha dirigit volums col·lectius com Los Habsburgo. Arte y propaganda en la colección de grabados de la Biblioteca Casanatense de Roma (2013), Intacta María. Política y religiosidad en la España barroca (2017) o La Inmaculada Concepción con los Jurados de Valencia (1662). Conocer el pasado, recuperar la memoria (2020).