UVculturaLa Nau GranUniversitat de València Logo del portal

ALIMENTANT ELS SENTITS: TALLER DE CUINA

  • 22 de març de 2022
Image de la noticia

La cuina és el procés pel qual els aliments són alterats per facilitar-ne el consum i nodrir-nos. Però també és la recerca de l'hedonisme gustatiu, l'eina amb la qual es processen tradicions i cultura i l'acció que canalitza reunions i actes socials. És per això que la gastronomia, unió de la cultura, la societat i la tradició a través dels fogons, representa en gran mesura els diferents pobles. 

Alimentant els sentits  és un taller de cuina adreçat a l’alumnat de La Nau Gran a través del qual viatjarem entre receptaris per gaudir, sentir, aprendre i cuidar-se a través dels aliments. Entre tots aconseguirem passar una bona estona al voltant del foc, que és on sorgeixen les millors històries. 

Aquest taller és teòrico-pràctic, cada dia es realitzaran algunes receptes amb l'objectiu d'obtenir destresa, aprendre tècniques i comprendre què passa amb els aliments en alterar-los. Recuperarem la tradició culinària i planejarem sobre les noves tendències i influències en el món de l'alimentació, buscant en tot moment alimentar els nostres sentits a la vegada que cuidem els nostres cossos i les nostres ànimes.

El professor del taller és Lluís Penyafort, divulgador, cuiner i assessor gastronòmic. Col·labora habitualment en diversos programes de cuina i alimentació en À punt.

LLUÍS PENYAFORT

Aquesta activitat està organitzada per l’Aula de Gastronomia i La Nau Gran. Col·labora el CdT de la Generalitat Valenciana.  

S’hi podran inscriure totes aquelles persones que en el curs 2021-2022 estan matriculades en algun Itinerari, Alts Estudis o Nau Gran en Obert.  S’ofereixen 24 places.

La docència de l’activitat serà gratuïta per a l’alumnat, els costos de l’activitat seran assumits per la Universitat i el CdT. Tanmateix, els alumnes hauran de pagar 25 € pel cost dels aliments que s’utilitzaran en el taller. Les persones interessades hauran de fer una inscripció gratuïta i, amb posterioritat, rebran un correu amb instruccions per tal de fer un ingrés en el compte bancari de la Universitat per un import de 25 €. Aquest import no serà reemborsable en cap circumstància.

La inscripció començarà el dia 28 de març a les 9:00 hores.

Més informació:

ALIMENTANT ELS SENTITS

INSCRIPCIÓ