Observatori CulturalUniversitat de ValènciaUVCultura Logo del portal

L’historiador de l’art de l’il·lusionisme Ramón Mayrata visita La Nau

  • Fundació General UV
  • 19 d’octubre de 2022
Ramón Mayrata, a La Nau.
Ramón Mayrata, a La Nau.

Amb el títol ‘Màgia: del mite a la realitat virtual’, el Centre Cultural La Nau va acollir, el passat 18 d’octubre, la conferència magistral de l’historiador de l’art de l’il·lusionisme Ramón Mayrata, en el marc de les activitats programades per l’Observatori Cultural de la Universitat de València.

Presentat pel professor Raúl Abeledo, director de l’Observatori Cultural UV, Mayrata va compartir amb l’auditori el seu coneixement sobre la màgia i l’il·lusionisme, i relacionà aquestes arts amb la realitat tecnològica actual i el món digital.

Director de la revista de recerca sobre la història de l’il·lusionisme, ‘Maese Coral’, Ramón Mayrata és especialista en l’evolució de l’il·lusionisme i en la seua interpretació cultural. Ha exercit com a periodista i traductor compaginant el seu treball en mitjans de comunicació com a guionista de ràdio, teatre i televisió, amb la labor docent.

Al costat de Juan Tamariz va fundar l’Editorial Frackson, dedicada a l’edició de llibres tècnics de màgia per a professionals i aficionats d’alt nivell.

L’il·lusionisme s’ha convertit en el seu objecte d’estudi i travessa la seua obra com a poeta, assagista i novel·lista. La seua última publicació, ‘Fantasmagoría, Magia, Terror, Mito y Ciencia’, editada per La Felguera (2017), tracta sobre el rol de l’il·lusionisme en la creació de les tecnologies de l’espectacle, en l’aparició del cinema i en la gènesi de la realitat virtual.