Observatori CulturalUniversitat de ValènciaUVCultura Logo del portal

La historiadora Giulia Quaggio parla, a La Nau, sobre la cultura en la Transició espanyola

  • Fundació General UV
  • 1 de desembre de 2022
Giulia Quaggio, a La Nau.
Giulia Quaggio, a La Nau.

L’Observatori Cultural de la Universitat de València va organitzar la conferència ‘La cultura en Transició’ que pronuncià la historiadora Giulia Quaggio, experta en l’Europa post 1945, el passat 30 de novembre, a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau.

Presentà a la investigadora Ramón y Cajal de la Universitat Complutense de Madrid el director acadèmic de l’Observatori Cultural UV, el professor Raúl Abeledo, qui donà pas a les reflexions de Quaggio sobre la cultura que es va gestar en l'època convulsa que va ser la Transició a Espanya.

Un període polític que, juntament amb altres aspectes, va sobrevenir acompanyat d'una sèrie de canvis culturals que s'instal·laven, de camí cap a la democràcia, en una nova institucionalitat cultural.

Així, doncs, Giulia Quaggio tractà de donar resposta a les qüestions següents: Com s'ajusten les polítiques culturals durant la Transició? Quines són les implicacions que deriven d'aquesta nova relació del poder polític amb la ciutadania?

L'experta va tindre el suport de Raúl Abeledo per a debatre davant l'auditori sobre els ajustos de les polítiques culturals en el panorama polític de la Transició, així com de les implicacions que aquesta va tenir en la producció artística i el seu ferm compromís amb la democratització.

En les seues investigacions, Quaggio ha posat l'èmfasi en la circulació transnacional de discursos visuals i textuals sobre democràcia, pau, culpabilitat dictatorial i postcolonial. La seua prolífica producció acadèmica i editorial dona compte del compromís que manté amb la divulgació de la història recent d'Espanya i Europa.

Llista d'enllaços: