Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

Descripció

L'activitat investigadora se centrarà en les següents línies d'investigació: 

  1. Desenvolupament i implementació de la Qualitat i Seguretat en els aliments.
  2. Elucidació, cerca i estudi d'extractes i/o compostos bioactius d'origen alimentari.
  3. Desenvolupament de nous productes alimentaris.
  4. Investigació bàsica i aplicada mitjançant el desenvolupament i estudi d'assajos clínics en l'àmbit de les patologies associades a la Nutrició. 
  5. Desenvolupament de noves eines basades en les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) per al seu ús en Educació Alimentària a nivell docent i assistencial.
  6. Avaluació antropomètrica, nutricional i ajudes ergogèniques en l'esport.
     
Objectius CT
  • Control dels aliments quant a la seua Seguretat Alimentària. 
  • Desenvolupament de l'Educació Alimentària com a eina de prevenció i tractament de patologies associades a la Nutrició.
  • Estudi de la Nutrició referent a l'estat nutricional i la ingesta d'aliments en grups de població i pacients amb diverses patologies.
  • Gastronomia.
  • Tecnologia d'aliments.
Línies d'investigació
  • Desenvolupament de nous productes en la indústria agroalimentària

    Disseny i adaptació de nous productes alimentosos a partir d'aliments tradicionals, Enriquiment/Fortificació d'aliments, Valoració de la composició nutricional de productes alimentosos i la seua millora, Estudi de nous materials, Estudi de l'estabilitat.

  • Avaluació antropomètrica, nutricional i d'ajudes ergogèniques en l'esport

    Avaluació de la composició corporal, l'estat nutricional i l'eficàcia de substàncies que augmenten el rendiment esportiu. Avaluació i desenvolupament de productes destinats a l'ajuda ergogènica i l'alta competició.

  • Tecnologies de la informació i la comunicació

    Disseny d'eines basades en les TIC en l'àmbit docent, assistencial i sanitari.

  • Qualitat i seguretat alimentària

    Control microbiològic d'aliments- Sistemes de traçabilitat i APPCC- Anàlisi de contaminants mitjançant cromatografia líquida-espectrometria de masses: Estudi de tècniques d'extracció, Desenvolupament de mètodes analítics, Interpretació de dades analítiques amb ús de tècniques quimiomètric.

  • Estudis clínics

    Valoració/Interven nutricional:

    • Estudi de funcionalitat de compostos bioactius en pacients amb determinades patologies i/o i/o tractaments; estudis retrospectius i prospectius poblacionals.
    • Disseny i desenvolupament de productes alimentosos dirigits a grups de població seleccionats.
  • Estudi d'extractes i/o compostos bioactius d'origen alimentari

    Assajos de la funcionalitat i biodisponibilitat en cultius cel·lulars i in-vitro. Anàlisi metabolòmic (CL-EM) i interpretació dels resultats (Foodomic), Caracterització de compostos bioactiu, Avaluació de l'estabilitat en matrice, Biodisponibilitat in vitro de compostos bioactius.

Direcció
  • SORIANO DEL CASTILLO, JOSE MIGUEL
  • Alumn.-Servei de Formacio Permanent
  • Director/a Titulacio Master Oficial
  • Coordinador/a Curs
Veure fitxa
Col·laboradors/es
  • BLESA JARQUE, JESUS
  • Alumn.-Servei de Formacio Permanent
Veure fitxa
  • MERINO TORRES, JUAN FRANCISCO
  • PDI-Titular d'Universitat
Veure fitxa
Personal investigador no UV

Col·laboradors/es

  • Pablo Català Gregori - Centro de calidad avícula y alimentación animal de la Comunitat Valenciana
Producció cientifica per investigador UV
  • SORIANO DEL CASTILLO, JOSE MIGUEL
    Alumn.-Servei de Formacio PermanentDirector/a Titulacio Master OficialCoordinador/a Curs
    Expandir
  • BLESA JARQUE, JESUS
    Alumn.-Servei de Formacio Permanent
    Expandir
Estructura asociada
Institut Universitari de Ciència dels Materials (ICMUV)
Dades de contacte del grup
Living-Lab d'Alimentació i Salut (Food&HealthLabLL)

Campus Burjassot/Paterna

Av. Vicent Andrés Estellés, s/n

46100 Burjassot (València)

963 543 626

Geolocalització

www.uv.es/foodhealthlab

foodhealthlab@uv.es

jose.soriano@uv.es

Persones de contacte
  • SORIANO DEL CASTILLO, JOSE MIGUEL
  • Alumn.-Servei de Formacio Permanent
  • Director/a Titulacio Master Oficial
  • Coordinador/a Curs
Veure fitxa