S'ha demostrat que la reducció de la ingesta de sal, greixos saturats i la ingesta de compostos bioactius amb capacitat antioxidant exerceixen un efecte positiu sobre la salut.
El grup d'investigació porta anys estudiant la qualitat nutricional dels aliments i el contingut en compostos bioactius dels aliments d'origen vegetal.
S'avalua l'efecte que les tecnologies de conservació tenen sobre aquests, així com també l'evolució d'aquests components durant l'emmagatzematge. També es valoren els menús oferits en la restauració col·lectiva tant en l'àmbit escolar com en institucions per a majors. Finalment s'avalua l'estat nutricional de determinats col·lectius.
- Estudi i valoració d'ingestes, menús i la seua aplicació en restauració col·lectiva.
- Avaluació de compost bioactius i capacitat antioxidant en vins.
- Avaluació de compost bioactius i altres nutrients en aliments d'origen vegetal.
- Avaluació de l'aplicació de tecnologies tèrmiques i no tèrmiques en el processament d'aliments.
- Valoració de l'estat nutricional de la població.
- Avaluació de compostos bioactius i altres nutrients en aliments d'origen vegetal
Es determina el contingut de nutrients, compostos bioactius i capacitat antioxidant en aliments d'origen vegetal. Estudiant també la influència de la recol·lecció, processament i emmagatzematge. Es determina la capacitat antioxidant, compostos fenòlics, resveratrol en vi tenint en compte la varietat de raïm i procés de producció.
- Valoració de l'estat nutricional de col·lectius
S'avalua la ingesta i l'estat nutricional de diferents col·lectius (escolars, ancians, esportistes,…).
- Estudi i valoració d'ingestes, menús i la seua aplicació en restauració col·lectiva
S'avalua el valor nutritiu de menús oferits en menjadors escolars i centres residencials. S'estudien els menús de restaurants i les adaptacions necessàries perquè aquests siguen saludables.
- Avaluació de l'aplicació de tecnologies tèrmiques i no tèrmiques (altes pressions hidrostàtiques i polsos elèctric) en el processament d'aliments
S'estudia el contingut de nutrients, compostos bioactius i capacitat antioxidant en aplicar tecnologies tèrmiques i no tèrmiques (polsos elèctrics i altes pressions) en el processament d'aliments d'origen vegetal.
- Avaluació de compostos bioactius i capacitat antioxidant en vins
Es determina la capacitat antioxidant, compostos fenòlics, resveratrol en vi tenint en compte la varietat de raïm i procés de producció.
Campus Burjassot/Paterna
Av. Vicent Andrés Estellés, s/n
46100 Burjassot (València)