Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

Descripció

S'ha demostrat que la reducció de la ingesta de sal, greixos saturats i la ingesta de compostos bioactius amb capacitat antioxidant exerceixen un efecte positiu sobre la salut.

El grup d'investigació porta anys estudiant la qualitat nutricional dels aliments i el contingut en compostos bioactius dels aliments d'origen vegetal.

S'avalua l'efecte que les tecnologies de conservació tenen sobre aquests, així com també l'evolució d'aquests components durant l'emmagatzematge. També es valoren els menús oferits en la restauració col·lectiva tant en l'àmbit escolar com en institucions per a majors. Finalment s'avalua l'estat nutricional de determinats col·lectius.

Objectius CT
  • Estudi i valoració d'ingestes, menús i la seua aplicació en restauració col·lectiva. 
  • Avaluació de compost bioactius i capacitat antioxidant en vins. 
  • Avaluació de compost bioactius i altres nutrients en aliments d'origen vegetal. 
  • Avaluació de l'aplicació de tecnologies tèrmiques i no tèrmiques en el processament d'aliments.
  • Valoració de l'estat nutricional de la població.
Línies d'investigació
Direcció
  • FRIGOLA CANOVES, ANA M
  • PDI-Catedratic/a d'Universitat
Veure fitxa
Membres
  • CORTES FENOLLAR, CLARA
  • PDI-Associat/Da Universitari/A
Veure fitxa
  • ESTEVE MAS, MARIA JOSE
  • PDI-Catedratic/a d'Universitat
  • Responsables de Gestio Academica
  • Coordinador/a Titulacio de Grau
Veure fitxa
Producció cientifica per investigador UV
Estructura asociada
Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal
Dades de contacte del grup
Nutrició i Alimentació (NUTRALIMENT)

Campus Burjassot/Paterna

Av. Vicent Andrés Estellés, s/n

46100 Burjassot (València)

963 544 955

Geolocalització

www.uv.es/nutraliment

ana.frigola@uv.es

Persones de contacte
  • FRIGOLA CANOVES, ANA M
  • PDI-Catedratic/a d'Universitat
Veure fitxa