Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

Grup d'Investigació en Educació de la Salut de l'Esquena - Spine-EDU

Descripció

El grup d'investigació en educació per a la salut de l'esquena té una llarga trajectòria amb estudis publicats ja en 1997. El grup es constitueix en el seu vessant educatiu en 2011 i es formalitza com a grup dins de la Universitat de València en 2020.

El grup és interdisciplinari i té com a finalitat desenvolupar investigació de qualitat que aprofundisca en temes d'educació per a la salut. El seu treball està orientat al desenvolupament d'investigacions sobre intervencions educatives en diferents nivells del sistema educatiu obligatori, fidelització d'implementacions educatives, investigacions en la formació del professorat sobre coneixement pedagògic del contingut, avaluació de metodologies educatives i en la recerca i desenvolupament d'instruments per a la documentació fiable utilitzada en la presa de decisions del professorat en contextos educatius, investigació en avaluació del sistema educatiu i el desenvolupament i aplicació d'un currículum que contemple la salut i la cura de l'esquena com a aspectes fonamentals en la millora de la qualitat de vida dels ciutadans.

L'objectiu del grup és proporcionar evidències de la necessitat d'una educació per a la salut des d'edats primerenques, desenvolupar coneixement i material curricular adaptat a les diferents edats i contextos educatius, dissenyar, desenvolupar i avaluar intervencions en el si de la formació obligatòria, formar al professorat per al desenvolupament i aplicació d'intervencions en els centres educatius. També són objectius del grup connectar el coneixement i mètode científic amb la pràctica educativa a través del desenvolupament de projectes d'investigació i innovació amb centres educatius utilitzant models soci-ecològics.

El professorat del grup d'investigació forma part del cos docent de la Facultat de Magisteri de la Universitat de València participant en el Màster de Formació de professorat d'Educació Secundària, especialitat d'Educació Física i en el Màster d'Investigació en Didàctiques específiques, especialitat en Educació Física, impartint docència i dirigint treballs final de màster. També participa en el Doctorat en Didàctiques Específiques dirigint tesis doctorals.

Objectius CT
  • Desenvolupar i validar instruments de mesura per a l'avaluació de coneixements, hàbits, actituds i competències per a l'educació per a la salut i especialment per a la salut de l'esquena.
  • Desenvolupar, implementar i avaluar plans formatius per al desenvolupament professional del professorat i per a fomentar el canvi docent amb la finalitat de promoure una educació per a la salut més eficient basada en les evidències.
  • Dissenyar, implementar i avaluar intervencions educatives per a la salut de l'esquena.
Línies d'investigació
  • Desenvolupament i avaluació d'instruments de mesura

    Aquesta línia pretén proporcionar instruments de mesura del coneixement, hàbits i actituds vàlids i fiables aplicables a contextos educatius formals basant-se en les teories educatives més evolucionades amb la finalitat de proporcionar formes sòlides de recollida d'evidències i d'avaluació dels aprenentatges. 

  • Disseny i avaluació d'intervencions educatives

    La finalitat d'aquesta línia és treballar conjuntament amb els centres educatius per a dissenyar implementar i avaluar intervencions educatives innovadores i efectives, i establir processos de fidelització d'aquestes. Es pretén atendre de manera especial els continguts d'educació per a la salut i per a la salut de l'esquena utilitzant models educatius soci-ecològics.

     

  • El desenvolupament del coneixement pedagògic del contingut en l'educació física (educació per a la salut de l'esquena)

    Aquesta línia pretén investigar el coneixement pedagògic del contingut del professorat d'educació física. Es pretén atendre especialment l'ensenyament dels continguts relacionats amb la salut i la salut de l'esquena per a la millora de la qualitat docent. 

Direcció
  • MONFORT PAÑEGO, MANUEL
  • PDI-Titular d'Universitat
  • Especialista Pau
Veure fitxa
Producció cientifica per investigador UV
  • MONFORT PAÑEGO, MANUEL
    PDI-Titular d'UniversitatEspecialista Pau
    Expandir
Estructura asociada
Didàctica de l’Educació Física, Artística i Música
Dades de contacte del grup
Grup per a l'Educació de la Salut de l'Esquena (Spine-EDU)

Campus de Tarongers

Av. dels Tarongers, 4

46021 València (València)

961 625 012

Geolocalització

www.uv.es/spineducation

manuel.monfort@uv.es

Persones de contacte
  • MONFORT PAÑEGO, MANUEL
  • PDI-Titular d'Universitat
  • Especialista Pau
Veure fitxa