UVocupacióFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

No es pot arribar enlloc si no es sap on es va

  • 18 de juliol de 2018
Image de la noticia

Una de les premisses a l’hora de planificar la inserció professional és la definició dels objectius. No es pot arribar enlloc si no es sap on es va, i només quan es coneguen les pròpies competències en un moment determinat es podrà fixar l’objectiu professional. És imprescindible saber en quin punt s’està situat en eixe moment i quins coneixements, habilitats i actituds es poden adquirir o millorar per a aconseguir les metes professionals.

Els passos cap a la inserció professional són tres: conèixer-se, explorar i actuar.

Per tant, el primer que cal fer és prendre consciència del punt del procés d’inserció en què ens trobem i si l’actitud davant aquest procés és la més adequada per a aconseguir els millors resultats. Cal analitzar quina actitud s’adopta davant certes circumstàncies i com ens fa actuar cada elecció.

La identificació de les competències pròpies serà de gran ajuda per a definir el perfil laboral, i facilitarà l’elecció de l’objectiu professional i d’aquelles ocupacions i llocs que millor s’adapten a cadascú.

Hi ha nombroses eines disponibles per a ajudar a establir l’ objectiu professional, com ara vídeos, publicacions i qüestionaris que ens permetran conèixer com d’adequat ha estat el procés de presa de decisions i quines característiques de cada personalitat estan facilitant o impedint enfocar eficientment la respectiva elecció vocacional.

Referències bibliogràfiques

I sobretot recorda que enn OPAL et poden ajudar amb totes aquestes qüestions de manera personalitzada.