UVocupacióFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

Com explorar els recursos que faciliten la inserció professional

  • 18 de juliol de 2018
Image de la noticia

Situar-te en el mercat de treball i explorar els recursos a l’abast que poden ajudar en la cerca d’ocupació i el desenvolupament professional és possiblement el pas més important en el camí cap a la inserció professional.

Una vegada analitzat el perfil personal i professional i després de conèixer en quin punt ens trobem davant el procés d’inserció, és important conèixer les eixides professionals que més interessen, els agents que gestionen ocupació, i detectar les competències tècniques, formatives i personals que valoren les empreses.

Cal conèixer en primer lloc les eixides professionals que ofereix cada titulació.

El portal d’eixides professionals de l’OPAL té com a objectiu donar a conèixer llocs de treball directament i indirectament relacionats amb cadascuna de les titulacions impartides a la Universitat de València, un instrument que pot resultar molt útil.

Una bona activitat recomanable consisteix a accedir al Portal d’Eixides Professionals de l’OPAL, triar tres ocupacions de la respectiva titulació i classifica-les per ordre de preferència.

A més de conèixer les eixides professionals relacionades amb la respectiva àrea de coneixement en la que cadascú s’ha especialitzat, cal tenir en compte que el mercat de treball actual és dinàmic i canviant. Per conèixer la situació global del mercat laboral és necessari disposar d’informació sobre la inserció laboral, les ocupacions emergents i les competències professionals més valorades per les empreses.

L’OPAL analitza la inserció professional dels titulats/des de la Universitat de València, a través de l’estudi dels comportaments i opinions dels diferents actors del mercat laboral. L’Àrea d’Estudis i Anàlisis de l’OPAL investiga la inserció laboral i l’ocupabilitat dels universitaris, i involucra en la seua anàlisi els titulats dels diferents cicles, els ocupadors, i la mateixa Universitat. Ahí s'hi pot accedir a consultar els nostres Estudis i Resultats d’Inserció.

D’altra banda, l’Observatori de les Ocupacions del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) ofereix informació sobre el mercat de treball i les seues tendències, així com dels perfils professionals de les ocupacions.

Després de conèixer les eixides professionals de la respectiva titulació i la situació del mercat de treball, s’haurà pogut avançar en la definició de l’àrea en la qual ens agradaria treballar i/o de quin lloc o llocs ens agradaria ocupar. Arribats ací toca analitzar en quin punt hi som i quin és el camí que cal recórrer per aconseguir l’ objectiu professional.

Abans que res ens hem de fer tres preguntes:

  1. Saps quins requisits demanen les empreses?
  2. Coneixes quines són les competències més valorades pels ocupadors?
  3. Hi ha alguna formació complementària que et pot permetre avançar en la teua carrera professional o que és necessària per a aconseguir el teu objectiu?

En el cas de que després de fer-nos aquestes preguntes considerem necessari ampliar la formació, cal recordar la sèrie de centres i entitats de la Universitat de València a través dels quals es pot ampliar la formació.

FORMACIÓ DE POSTGRAU

FORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA A LA UNIVERSITAT

FORMACIÓ PROFESSIONAL PER A l’OCUPACIÓ

FORMACIÓ EN IDIOMES