UVocupacióFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

Excel·lent acolliment del nou model de Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria

  • UVocupació
  • 30 de novembre de 2018
Image de la noticia

Amb les últimes edicions de Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria del  25 d’octubre passat a la Facultat de Geografia i Història i el 5 de novembre a la Facultat de Farmàcia s’ha dut a terme el canvi de format que ha convertit el Fòrum en un esdeveniment més dinàmic, obert i distès creat ad hoc per cada facultat de la Universitat.

A la Facultat de Geografia i Historia, l’esdeveniment va ser patrocinat per l’Ajuntament de València, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació (SERVOF) i Turiart, i entre les diferents empreses, entitats i institucions hi van ser presents Bombas Gens, Bécue - Associació de Becaris i ex-Becaris Espanyols a les institucions de la Unión Europea, la Càtedra de Cultura Empresarial, el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana, Culturama, Esfera Projectes Culturals, Europe Direct (Generalitat Valenciana), Exdukere Activitats Culturals,  Geoinnova, IVACE (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial), Job Trust, el Servei de Relacions Internacionals de la UV i la Fundació Universitat Empresa de la UV-ADEIT.

 

La valoració de les deu entitats participants que van respondre al qüestionari de qualitat ha sigut molt positiva. En relació amb l'organització el dia de l'esdeveniment la qualificació és d'un 7.8; l'assistència d'estudiants i titulats a les taules d'informació ha sigut valorada amb un 6.4; l'afluència a les xarrades impartides durant el fòrum obté un 6.4; concedeixen a les instal·lacions un 8.3 i l'atenció del personal del OPAL aconsegueix un 9 (puntuació en tots els casos sobre deu). Quant a la utilitat del Fòrum, la mitjana obtinguda és d'un 4.2 i respecte al grau de satisfacció, ho puntuen amb un 4.3 (puntuació en tots dos casos sobre cinc).

Les entitats han indicat que el que els va impulsar a assistir a aquest esdeveniment, entre altres motius, ha estat recolzar l’ocupabilitat dels estudiants i titulats recents, establir i millorar les relacions amb la Universitat i amb altres entitats participants, acostar oportunitats d’ocupació i formació a Europa i informar els participants dels programes que gestionen. El 100% de les entitats va assenyalar que ha complert els objectius que les van motivar a assistir a l’esdeveniment i que repetirien la seua participació en l’esdeveniment.

Quant a la Facultat de Farmàcia, va tenir el patrocini de l’Ajuntament de València, del Molt Il·lustre Col·legi Oficial de Farmacèutics de València (MICOF), de laboratoris Babé i d’Esmalglass-Itaca Grupo; i amb la participació de Dulcesol, de l’Institut Tecnològic del Plàstic (AIMPLAS), de la Càtedra de Cultura Empresarial, Cofares, ADEIT. Fundació Universitat-Empresa de la UV, Eduvap, Europe Direct, Ginemed, Grefusa, Ortoval, el Parc Científic de la Universitat de València, Torrecid, Valgenetics i l’Associació d’Estudiants de Ciències Gastronòmiques de la Universitat (ACIGA).

La valoració de l’esdeveniment per part de les tretze entitats que van respondre el qüestionari de qualitat atorguen un 8.3 a l'organització el dia de l'esdeveniment, l'assistència d'estudiants i titulats a les taules d'informació es puntua amb un 7.5, donen un 9 a l'afluència a les xarrades impartides i, finalment, l'atenció del personal del OPAL obté un 9.2 (puntuació sobre 10). Quant a la valoració respecte a la seua utilitat i satisfacció, la mitjana obtinguda és d'un 3.9, sent en els dos casos la puntuació valoració sobre 5

Les entitats han indicat que el que els va impulsar a assistir a aquest esdeveniment, entre altres motius, va ser donar informació sobre les seues ofertes de treball i sobre l’empresa, valorar els estudiants per a futures contractacions, captar talent i per notorietat de marca. El 75% de les entitats va assenyalar que ha complert els objectius que les van motivar a assistir a l’esdeveniment i el 92%, que repetirien la seua participació en l’esdeveniment.

En relació amb la valoració dels estudiants i titulats assistents, l'organització ha sigut valorada amb un 3.57 i la mitjana de totes les xarrades és d'un 3.5 (puntuació sobre 5 en els dos casos), la valoració global del fòrum és d'un 3.1 (puntuació sobre 4).

UV OCUPACIÓ-OPAL es mostra satisfet amb l’acolliment d’aquest nou format de fòrum i des del servei ja s’està treballant d’acord amb aquest model per organitzar els pròxims fòrums, que tindran lloc durant el 2019 i que es preveu que siguen el 5 de març a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, el 3 d’abril a la Facultat de Dret i el 9 de maig a l’ETSE (Escola Tècnica Superior d’Enginyeria). Us esperem!