UVocupacióFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

500.000 nous llocs de treball en la pròxima dècada a la Comunitat

  • 14 de desembre de 2018
Image de la noticia

La Cambra de València, en la seua jornada El futuro del empleo en la Comunitat Valenciana, ha difós avui dijous les previsions d'ocupació desenvolupades per Manpowergroup. Segons aquesta consultora, a la Comunitat es crearan 500.000 ocupacions en la dècada vinent, i serà la zona on més increment d'ocupació es produirà (1,6%) si se la compara amb la resta nacional (1,3%). En aquest estudi es planteja un creixement de les ocupacions relacionades amb el món del dret, les ciències, l’àmbit sanitari i les TIC.
Aquest informe també destaca la creació d'ocupació de qualitat. Les noves ocupacions es correspondran amb perfils amb un nivell de formació alt, majoritàriament llicenciatures/diplomatures. Això reafirma la necessitat de tenir una bona formació universitària per poder tenir opcions en el mercat laboral del demà. L’informe destaca, també, que el creixement valencià serà superior en totes les forquetes d'edat analitzades, la de 16 a 29 anys i també la de 50 a 66 anys. Aquestes dues forquetes es corresponen amb els dos perfils més crítics en el mercat laboral: els de la primera ocupació i els de les persones aturades amb una edat pròxima a la jubilació.
Cal destacar les paraules del CEO de Right Management, Juan Carlos Cubeiro, sobre la responsabilitat de tots els actors generadors d'ocupació (empreses, institucions i organitzacions públiques) per impulsar una educació de qualitat, amb la qual les persones joves no haurien de tenir cap problema amb el seu primer treball i les persones professionals amb una determinada carrera podrien reciclar-se en els nous canvis produïts pels grans avanços tecnològics.