UVocupacióFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

Google, principal atractiu del Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria de la Facultat de Filologia

  • UVocupació
  • 4 de març de 2019
Estudiants als estands del Fòrum de Filologia

El Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria de la Universitat de València reprèn activitat al 2019 amb una cita a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació. Dimarts 5 de març tenia lloc la inauguració d’una nova trobada amb la feina i l’ocupació al saló d’actes Sanchís i Guarner de la Facultat.

La multinacional tecnològica i de serveis d’internet Google ha estat present al Fòrum amb una de les xarrades més esperades i interessants. Guillermo Garrido, enginyer de sofware a Google, ha estat el representat de la companyia a Filologia i l’encarregat d’acostar a l’alumnat del centre els perfils professionals que busca Google a l’hora de contractar nou personal. Serà a la conferència inaugural que tindrà lloc a les 10 hores al saló d’actes.

Entre les diverses activitats que el servei d’ocupació de la Universitat UVocupació ha preparat per a aquesta nova cita amb la empleabilitat destaca el taller d’identitat a les xarxes socials, impartit per Eve Patterson, responsable de traduccions a l’agència de traducció Big Translation, que ha parlat a les persones interessades de la importància de construir una imatge del perfil professional sòlida i amb coherència per a aconseguir una inserció laboral amb garanties i de qualitat.

Abans de cloure el matí s'ha realitzat un networking amb les empreses participants per a que l’estudiantat puga conèixer millor i de primera mà les necessitats i perfils que busquen  per a les seues plantilles. Prop de 35 entitats del món de la cultura, la traducció, la comunicació, sector educatiu, editorial o audiovisual que han aproximat el món laboral a la Universitat. 

La jornada es reprenia de vesprada amb l'activitat “Un café pel futur”, una invitació a prendre un cafè amb professionals d’empreses que han compartit amb els assistents, de manera distesa i amena, la seua experiència personal i que els han ajudat a trobar oportunitats en el mercat laboral: definició de perfils, desenvolupament de competències i emprenedoria.

Així mateix, els tècnics de d’UVocupació han oferirt a l'estudiantat la possibilitat de revisar els seus currículums i marques personals a través dels seus tallers exprés. L’acte d’entrega de diplomes a les empreses participants, que reconeixerà la seua tasca i col·laboració imprescindible ha clos aquesta edició del Fòrum d’Ocupació de Filologia.

Fòrum d’Ocupació

El Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria, organitzat a través del servei d’ocupació de la Universitat UVocupació, serveix d’espai de trobada entre estudiantat, empreses i entitats; una oportunitat per a començar a forjar el seu futur professional de la mà dels experts, assessors i les persones que, en definitiva, millor coneixen el món laboral; un punt de trobada per a l’intercanvi d’informació. 

La Facultat de Filologia es convertix després de Història i Farmàcia en el tercer centre que acull el Fòrum d’Ocupació amb aquest nou format més àgil i creat ad hoc per a cada centre. Seguidament serà el torn de la Facultat de Dret, el dia 3 d’abril. 

Empreses Participants

El Fòrum d'Ocupació i Emprenedoria de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació ha comptat amb el patrocini del servei valencià d’ocupació, Labora,  a més de comptar amb la presència de diverses empreses i entitats del món de la cultura, la comunicació i la traducció, com ara À Punt, Diario Levante-EMV, Big Translation, Valencia Plaza, Job Trust, Albert Pla Agencia de Comunicación, Interpunct Translations, Barret Films, el Instituto San Fernando de la Lengua Española, Tecnolingüística, Grupo Comunico, Costa València, Creu Roja, Empieza por Educar, JPM Ediciones o Sanserif Creatius.

Llista d'enllaços: