EURORECERCA NÚM 907 Data: 14 de febrer de 2012

SUBSCRIPCIONS

 

Compartir

Convocatòria del programa MED sobre eficiència energètica en les regions mediterrànies


 

El programa europeu MED ha publicat una convocatòria de propostes per a identificar i reforçar la capacitat d'innovació de les pimes mediterrànies i donar suport a la implementació de solucions innovadores per a les energies renovables i l'eficiència energètica en les ciutats mediterrànies.

 

El personal de la Universitat de València amb interès en presentar una sol·licitud per a aquesta convocatòria, pot contactar amb nosaltres a la nostra adreça operuv@uv.es, telèfon 96-3983621.

 

El 28 de febrer se celebrarà a València una jornada informativa sobre aquesta convocatòria (vegeu-ne els detalls al final d'aquest butlletí).

 

Incloem a continuació les dades bàsiques de la convocatòria. La informació completa es pot consultar en l'enllaç següent: http://www.programmemed.eu/en/download-area/targeted-call-innovationenergy.html

 

Temes convocats

La convocatòria se centra en el primer i segon eix del programa operatiu de MED:

  • AXIS 1 of the MED Programme: "Strengthening innovation capacities", including the promotion of innovative technologies, know-how (objective 1.1.) as well as the strengthening of strategic cooperation between economic development actors and public authorities (objective 1.2.). Projects will have to make proposals to strengthen the position of SMEs in the energy sector in Mediterranean regions and to increase their potential at transnational level.

  • AXIS 2 of the MED Programme: "Protection of the environment and promotion of a sustainable territorial development" and especially the Promotion of renewable energies and improvement of energy efficiency (objective 2.2.). The focus will be on the promotion of innovative renewable energy or/and energy efficiency solutions for smart Mediterranean cities, especially by taking into account the success and failures of on-going initiatives (écoquartiers, smart cities initiatives…). These difficulties may relate to poor performance in term of efficiency or economy of energy, lack of skills and knowledge, excessive costs, etc.). The objective will be to promote strategies, planning and measures ensuring that innovative solutions are implemented and used in the best cost-efficient way.

Una sol·licitud no pot adreçar més d'un eix. Si els socis estan interessats en ambdós eixos, han de presentar dues sol·licituds per separat.

 

Pressupost

El pressupost total de la Unió Europea per a aquesta convocatòria és de 15 milions d'euros: 8,6 milions per a l'eix 1, i 6,4 milions per a l'eix 2.

 

Països participants

Les àrees elegibles sota el programa MED són les regions mediterrànies dels països de la UE: Eslovènia, Espanya, França, Grècia, Itàlia, Malta, Portugal i Regne Unit (Gibraltar), a més de Croàcia, Montenegro, Bòsnia i Hercegovina i Albània. Cal consultar al programa operatiu de MED les regions elegibles concretes.

 

Consorci

Els consorcis han de comptar amb un mínim de tres socis de tres països europeus de les àrees elegibles del programa MED, encara que es recomana formar consorcis amb un mínim de cinc països elegibles.

 

Cofinançament

El programa MED contribuirà amb un màxim del 85% dels costos totals elegibles del projecte.

 

Projectes

El finançament europeu per a cada projecte individual serà d'entre 1 i 3 milions d'euros. La durada dels projectes no pot sobrepassar els 36 mesos. Els projectes han de acabar abans del 30 de juny de 2015.

 

Final del termini

El termini de presentació de sol·licituds acaba el 12 d'abril de 2012 a les 8.00 GMT+1.

 

Presentació de sol·licituds

Les sol·licituds s'han de trametre obligatòriament de tres formes diferents: mitjançant l'aplicació telemàtica PRESAGE, per correu electrònic i per correu postal.

 

Documentació

 

Informació completa

La informació completa d'aquesta convocatòria es troba disponible en l'enllaç següent:

http://www.programmemed.eu/en/download-area/targeted-call-innovationenergy.html

 

Punt de contacte nacional

SPAIN:
Ms. Marian Uriarte
Ministerio de Economia y Hacienda
DG Fondos comunitarios
Paseo de la Castellana, 162 E-28046 Madrid
Tél.: +34 (91) 58.35.091
muriarte@sepg.minhac.es

 

Jornada informativa

La Direcció General de Projectes i Fons Europeus de la Generalitat Valenciana celebrarà el proper 28 de febrer de 2012 a València una jornada informativa sobre aquesta convocatòria. Les persones interessades poden descarregar el programa i el formulari d'inscripció en els enllaços que figuren a continuació. La inscripció cal enviar-la abans del 24 de febrer.

 

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROENERGIA (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROENERGIA Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROENERGIA.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

© Universitat de València - OPER Carrer Menéndez y Pelayo, 3  - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621

 
 
 

Website Statistics