EURORECERCA NÚM 914 Data: 5 de març de 2012

SUBSCRIPCIONS

 

Compartir

Convocatòria del programa Vida Quotidiana Assistida per l'Entorn (AAL)


 

Com vam anunciar a l'Eurorecerca nº 897, la Comissió Europea ha publicat la cinquena convocatòria del programa Vida Quotidiana Assistida per l'Entorn (Ambient Assisted Living, AAL). Aquest programa conjunt té per objectiu el desenvolupament de solucions basades en les tecnologies de la informació i la comunicació, que permeten a la gent gran continuar duent a terme les seues activitats diàries a casa. Aquesta convocatòria inclou també el desenvolupament de solucions basades en les TIC que donen suport als cuidadors de la gent gran.

El personal investigador de la Universitat de València amb interès per presentar una proposta de projecte, pot contactar amb nosaltres a l'adreça operuv@uv.es, telèfon 96-3983621.

 

Incloem a continuació les dades bàsiques de la convocatòria. La informació completa es pot consultar en l'enllaç següent: http://www.aal-europe.eu/calls/call-5-2012

 

Temes convocats

1. Facilitar a la gent gran les activitats de la vida diària que es realitzen a casa. Açò inclou solucions basades en les TIC utilitzades per la gent gran de manera autònoma, així com les solucions que requereixen de l'ajuda d'altres.

  • Usuaris finals primaris / gent gran
     Auto-assistència domèstica (auto-comprovació de l'estat de salut i de l'estil de vida, recordatori de medicació, etc.) tot incloent-hi avisos de tele-assistència en el sentit de comunicació instantània i mobilització de tota mena de serveis de suport rellevants (no es tracta només del botó d'emergència tradicional).
     Estimulació i suport de les activitats domèstiques diàries.
     Ajuda per a moure objectes i per a localitzar-los (claus, mòbil, ulleres).
     Manteniment d'un ritme diürn/nocturn saludable mitjançant la millora de l'entorn.
     Vestir-se i despullar-se.
     Menjars i begudes: nutrició adequada, solucions per a la dieta personal, pèrdua/augment de pes, monitorització de l'alimentació, interacció amb medicaments, preparació de dinars, comprar aliments i altres necessitats diàries.
     Higiene personal, tot incloent-hi l'accés al bany i la incontinència.
     Manteniment i neteja de la llar.

2. Suport als curadors informals per a donar assistència

  • Usuaris secundaris / curadors informals.
     Formació i orientació al curador.
     Suport a les capacitats físiques i mentals del curador, tot incloent-hi la prevenció de l'estrès psicològic.
    Cooperació entre els curadors formals i els informals: millora de la comunicació i promoció de la complementarietat entre la cura formal i la informal.
    Inclòs: solucions relacionades amb robots ajudants o de serveis.
    Exclòs: gestió de malalties cròniques, solucions que fan referència a aspectes ja adreçats en convocatòries anteriors; solucions centrades principalment en els curadors formals (per exemple, les què apunten a l'increment de la productivitat).

 

Pressupost

Pressupost total indicatiu: 51,55 milions d'euros. Aquesta quantitat inclou una contribució de fins a 22.825.000 euros de les Comunitats Europees.

Països participants

Alemanya, Àustria, Bèlgica, Dinamarca, Eslovènia, Espanya, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Israel, Itàlia, Luxemburg, Noruega, Països Baixos, Polònia, Portugal, Romania, Suècia, Suïssa, Regne Unit i Xipre. Espanya hi participa mitjançant dos organismes: l'Institut de Salut Carles III i el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme.

 

Consorci

Els consorcis han d'estar formats per al menys 3 organismes independents i pertanyents a un mínim de 3 països diferents membres d'AAL (vegeu-ne la llista de dalt). El consorci ha de tenir entre 3 i 10 membres, dels què almenys un ha d'ésser un soci empresarial, almenys un ha d'ésser una PIME (que pot ser també el soci empresarial), i almenys un ha d'ésser un organisme d'usuaris finals.


Cofinançament

Cal consultar les condicions de participació específiques per a cada país a la guia del sol·licitant, disponible en aquest enllaç.

 

Projectes

Els projectes tindran una durada d'entre 12 i 36 mesos, amb un pressupost total d'entre 1 i 7 milions d'euros.

 

Final del termini

El termini de presentació de sol·licituds acaba el 29 de maig de 2012.

 

Presentació de sol·licituds

Les sol·licituds s'han de trametre mitjançant el web http://proposals.aal-europe.eu

 

Documentació

 

Informació completa

La informació completa d'aquesta convocatòria es troba disponible en l'enllaç següent:

http://www.aal-europe.eu/calls/call-5-2012

 

Cerca de socis

El programa AAL compta amb un servei de cerca de socis per a facilitar la identificació de socis potencials per a les propostes de projectes: http://ps.aal-europe.eu

 

Jornada informativa

La jornada informativa que us vam anunciar a l'Eurorecerca nº 897 i que se celebrarà el proper 13 de març ha tancat la inscripció.

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROSALUT (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROSALUT Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROSALUT.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

© Universitat de València - OPER Carrer Menéndez y Pelayo, 3  - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621

 
 
 

Website Statistics