EURORECERCA NÚM 924 Data: 14 de març de 2012

SUBSCRIPCIONS

 

Compartir

Convocatòria de la DG d'Ocupació, Assumptes Socials i Inclusió


 

 

La Direcció General d'Ocupació, Assumptes Socials i Inclusió de la Comissió Europea ha publicat una convocatòria de propostes amb el codi VP/2012/001, per a atorgar subvencions en els camps de la promoció del diàleg social i les relacions industrials.

Tota la informació sobre la convocatòria està en l'adreça següent:
http://ec.europa.eu/social/main.jsp?langId=en&catId=630&callId=334&furtherCalls=yes

Els objectius d'aquesta convocatòria inclouen mesures i iniciatives relacionades amb els punts següents.

Temes de la convocatòria

• Mesures relacionades amb l'adaptació del diàleg social als canvis en l'ocupació i en el treball, i reptes relacionats, com ara la modernització en el mercat de treball, la qualitat del treball, l'anticipació, preparació i gestió dels canvis i de les reestructuracions, la flexiguretat, les habilitats, la mobilitat i migració, l'ocupació juvenil, contribucions a l'estratègia de salut i seguretat, la conciliació de la vida laboral i familiar, la igualtat de gènere, l'acció en el camp de l'antidiscriminació, l'envelliment actiu, la inclusió activa i el treball decent.

• Seran especialment benvingudes les mesures que contribuïsquen a abordar l'ocupació i les dimensions socials de les prioritats europees relacionades amb l'eixida de la crisi econòmica i a assolir els objectius de l'estratègia Europa 2020 i les seues iniciatives emblemàtiques.

• Reforçar les sinèrgies i els intercanvis entre els comitès sectorials europeus de diàleg social, i entre els comitès sectorials i el nivell interprofessional (objectiu horitzontal). Seran especialment benvingudes les mesures per a donar suport als interlocutors socials europeus i els comitès de diàleg social i que contribuïsquen a l'avaluació de l'impacte de les iniciatives europees en matèria d'ocupació i la seua dimensió social.

• També es pot utilitzar aquesta línia pressupostària per a finançar accions amb la participació de representants dels interlocutors socials dels països candidats a la UE. Així mateix, es pretén promoure la participació equitativa de les dones i els homes en els òrgans de presa de decisions de sindicats i organitzacions patronals. Aquests dos darrers components són transversals.

Amb aquests objectius, s'han definit els dos subprogrames següents:

I. Suport al diàleg social europeu

II. Millora de les destreses en el camp de les relacions industrials

A continuació s'inclouen les mesures elegibles en cadascun d'aquests subprogrames.

Accions elegibles - Suport al diàleg social europeu.

• mesures per a preparar el diàleg social europeu, com ara estudis preparatoris, reunions i congressos;

• mesures previstes com a part del diàleg social segons els articles 154 i 155 del Tractat Fundacional de la Unió Europea, com ara negociacions, reunions de preparació de les negociacions o activitats relacionades amb la implementació d'acords negociats i altres resultats consensuats;

• mesures per a implementar els programes de treball dels interlocutors socials europeus, com ara l'organització de taules rodones, intercanvis d'experiències i xarxes d'agents implicats;

• mesures per a monitoritzar i fer un seguiment de les activitats de diàleg social europeu i els seus resultats, com ara conferències i altres iniciatives per a divulgar i avaluar els resultats del diàleg social europeu per mitjà d'esdeveniments europeus o nacionals, o per mitjà d'estudis o publicacions en paper o electròniques (tot incloent-hi les traduccions);

• mesures per a millorar la coordinació, el funcionament i l'efectivitat del diàleg social europeu, tot incloent-hi la identificació i el desenvolupament d'enfocaments comuns per part dels comitès de diàleg social, com ara l'intercanvi de bones pràctiques i activitats de formació comunes.

• mesures que reforcen la capacitat dels interlocutors socials per a contribuir al diàleg social europeu, amb una atenció particular als nous estats membres i països candidats, com ara seminaris d'informació i formatius.

• mesures per part dels interlocutors socials que contribuïsquen a l'ocupació i les dimensions socials de l'Estratègia Europa 2020, i accions per a implementar l'Estratègia d'Ocupació Europea i per a monitoritzar i analitzar el seu impacte en els mercats de treball;

• mesures per a donar suport als interlocutors socials europeus i els comitès de diàleg social i que contribuïsquen a l'avaluació de l'impacte de les iniciatives europees en matèria d'ocupació i la seua dimensió social.

 

Accions elegibles - Millora de les destreses en el camp de les relacions industrials

L'objectiu d'aquest subprograma és millorar les destreses en les relacions industrials (sobretot en termes europeus i comparatius), per a promoure l'intercanvi d'informació i d'experiència entre les parts involucrades activament en les relacions industrials (empreses, treballadors, autoritats públiques i centres de recerca) i per a promoure el desenvolupament de les relacions industrials a Europa.

• seminaris o congressos sobre relacions industrials, tot incloent-hi estudis preparatoris, organització de taules rodones, intercanvis d'experiències i xarxes d'agents implicats i/o experts;

• iniciatives per a ampliar la recollida i l'ús d'informació sobre sistemes de relacions industrials nacionals i sobre desenvolupaments a escala europea;

• iniciatives per a promoure el coneixement sobre pràctiques de relacions industrials efectives, tot incloent-hi formes exitoses de participació dels treballadors, en particular pel que fa a l'anticipació, preparació i gestió dels canvis;

• iniciatives per a contribuir a la preparació o l'ús (presentació, discussió i divulgació) de l'informe sobre les relacions industrials de la Comissió Europea.

 

Pressupost

El pressupost indicatiu d'aquesta convocatòria és de 13.500.000 euros.

 

Durada i subvenció de les accions

En principi, la durada de les accions és d'uns 12 mesos com a màxim. De manera indicativa, la quantitat mitjana de subvenció atorgada a 2011 va ser de 155.000 euros.

 

Taxa de cofinançament per als subprogrames

La Comissió Europea pot decidir finançar fins al 80% del cost total elegible de l'acció.

Tanmateix, la Comissió Europea pot decidir finançar fins al 95% del cost total de les accions de diàleg social (subprograma I) que estiguen relacionades amb les negociacions segons els articles 154 i 155 del Tractat Fundacional de la UE, reunions per a preparar les negociacions (segon punt del subprograma I), o accions conjuntes dels interlocutors socials sobre la implementació dels resultats de les negociacions de diàleg social europeu.

Les reunions de diàleg social organitzades pels mateixos interlocutors socials europeus poden també ser finançades fins al 95%.

 

Terminis i presentació de sol·licituds

El termini acaba el 17 d'abril de 2012 per a les accions que comencen entre el 17 de juny de 2012 i el 21 de desembre de 2012 (pressupost indicatiu: 5.750.000 euros)

El termini acaba el 4 de setembre de 2012 per a les accions que comencen entre el 4 de novembre de 2012 i el 21 de desembre de 2012 (pressupost indicatiu: 7.750.000 euros)

Les sol·licituds s'han de trametre telemàticament mitjançant l'aplicació SWIM i també per correu a l'adreça indicada a la convocatòria.

 

Documentació relacionada

The European social dialogue, a force for innovation and change (COM(2002) 341)

Partnership for change in an enlarged Europe – Enhancing the contribution of European social dialogue (COM(2004) 557)

Functioning and potential of European sectoral social dialogue (SEC(2010) 964)

European Commission's Industrial Relations in Europe (report)

Europe 2020 Strategy

European Employment Strategy

 

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROSOCIHUMANITATS (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROSOCIHUMANITATS Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROSOCIHUMANITATS.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

© Universitat de València - OPER Carrer Menéndez y Pelayo, 3  - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621

 
 
 

Website Statistics