NO A LA GUERRA, ADEU A CC.OO.
Rafael Pla López
 
Després de la signatura de l'Acord de retall de les Pensions, que suposa un gravíssim atac contra la classe treballadora, el suport de CC.OO. a la guerra contra Libia és la gota que fa vessar el got.

La gent amb certa edat i experiència no ens podem creure les intervencions militars "humanitàries", ni que es puga "protegir als civils" amb una pluja de míssils contra un territori sense provocar la mort de més civils. Aquesta pel·lícula ja l'hem vista. Això de Libia és un remake de les de Iugoslàvia, Afganistan i Iraq. El guió ja el coneixem. Amb Gadafi es fa el mateix que amb Milosevic o Saddam Hussein: a partir d'unes actuacions repudiables es genera una campanya mediàtica, mesclant fets reals amb exageracions i invencions per tal de crear un caldo de cultiu favorable a una intervenció militar que produeix més danys dels que diu voler evitar. Si a més hi ha petroli pel mig, la sensació de "dejà vu" és encara major.

Expresse el meu respecte pels companys i companyes que seguisquen en CC.OO. per defensar als treballadors i treballadores de les seues empreses, de la mateixa manera que els comunistes actuàvem dins del Sindicat Vertical sota el franquisme. Però en la meua condició de jubilat, la meua vinculació a CC.OO. es redueix a un suport polític que no puc mantenir. Ja la signatura de l'Acord sobre Pensions, amb la seua programació a llarg termini, suposa abandonar l'objectiu fundacional d'emancipació de la classe treballadora: l'organització que ostenta aquestes sigles té poc a veure amb les Comissions Obreres de Marcelino Camacho, que va morir abans de veure en què s'havia convertit el seu sindicat. Però inclús en els temps més negres de José María Fidalgo CC.OO. s'havia posicionat en contra de la guerra.

El meu últim acte com a treballador en actiu va ser participar en la Vaga General del 29 de setembre. El meu compromís actiu en contra de la guerra continua vigent.

NOTA: autoritze la reproducció d'aquest text sempre que es faça íntegra o incloga un enllaç al seu text complet en http://www.uv.es/pla/adeuccoo.htm .