CARTA OBERTA A L'EX-ALCALDE DE PUÇOL
Rafael Pla López, membre del Consell Polític d'EUPV

Si no el coneguérem, resultaria sorprenent la carta de Juan Manuel Busto publicada en El Trinquet del LEVANTE-EMV del 20 de setembre. Argumenta l'ex-alcalde de Puçol que el Plé de l'Ajuntament de Paiporta no pot decidir sobre altres grups polítics, però calla que va ser precisament EUPV qui va reclamar que el seu portaveu a l'Ajuntament de Paiporta havia de ser el regidor Pascual Pardo, cosa lògica tenint en compte que la regidora Isabel Martín, elegida com a tal en representació d'EUPV, havia abandonat aquesta organització.

Sabem que el dèficit democràtic de la Constitució Espanyola, en no permetre el manat imperatiu, possibilita el transfuguisme amb el qual persones elegides en representació d'una organització política poden mantenir els seus càrrecs després d'abandonar-la traint a l'electorat que els va votar. Però el que no es pot sostenir és que algú puga ser portaveu d'una organització en una institució després d'haver-la abandonat i en contra d'aquesta organització.

Clar que no és d'estranyar la tolerància de Busto envers el transfuguisme: ell mateix, regidor d'EUPV en l'anterior legislatura, va abandonar EUPV per arribar a ser alcalde de Puçol a través d'un pacte amb el PP en contra de la política d'EUPV. I en aquesta legislatura, després d'haver tornat a EUPV per formar part de nou de la seua candidatura municipal i tornar a ser elegit com regidor d'EUPV, va tornar a abandonar EUPV (però no el seu càrrec de regidor) per presentar-se al Senat com a candidat de la coalició formada al voltant del Bloc.

I ara ens surt pretenent que el Bloc, soci minoritari de la coalició municipal EU-Bloc en Paiporta (no per res els dos primers llocs de la candidatura eren d'EUPV), decidisca qui ha de ser el seu portaveu en l'Ajuntament de Paiporta. Molt coherent, clar, amb la pràctica del Bloc, que primer es va recolzar en dues trànsfugues per destituir a la coordinadora general d'EUPV com a síndica del Compromís en les Corts Valencianes, trencant així els seus acords, i que ara està portant a terme una caça de bruixes contra el diputat i diputades d'EUPV, pretenent anul·lar la seua actuació política.

Doncs va a ser que no: EUPV continuarà el seu camí, al carrer i a les institucions, contra la dreta i les polítiques de dretes, contra el fracassat neoliberalisme i per una alternativa al sistema capitalista que pose a les persones i als pobles per damunt dels diners dels especuladors. En Paiporta, al País Valencià i a tot arreu.