PROGRAMACIÓ CASAL JAUME I D'ELX
Carrer Sant Jordi, 2, ELX

CURSOS      CLUB DE LECTURA      HORARI   


Cicle de sessions formatives obertes d'iniciació al marxisme.

Primer tema: La lluita de classes i la societat de classes.

Dia: dimecres 18 desembre 2019

Hora: 18:30

Lloc: ACPV-Casal d'Elx

Organitza: Revolució


Exposició i Subhasta d'art de Sixto Marco, Pepe Azorín i Andreu Castillejos. Aquesta exposició romandrà al Casal des del 5 de desembre fins el divendres 20 de desembre a les 20:00 hores que farem la subhasta.

INDICACIONS:
L'entrada a la subhasta és lliure i gratuïta no es necessita invitació i no és obligatori comprar, la celebració de la subhasta és una bona ocasió per a veure una exposició d'obres que difícilment es poden veure en altres llocs.

Les obres s'exposaran 12 dies abans de la subhasta. La sala de subhasta actua com a mediadora entre el propietari/venedor i els possibles compradors.

Qui vulgui participar en la licitació ha de registrar-se a l'entrada perquè se li assigni una targeta amb el seu número d'identificació.

La xifra de sortida constitueix el preu mínim de venda en la subhasta.

La sala d'ACPV-Casal d'Elx traurà a subhasta un lot de 6 obres de pintors de la nostra terra. La intenció és donar a conèixer les obres que posteriorment se subhastessin, mitjançant una exposició que tindrà lloc 12 dies abans a la sala del Casal. Després es podrà realitzar una licitació pels diferents quadres cada obra tindrà un preu de sortida. Aquesta és una oportunitat única d'accedir a aquestes obres artístiques.

Ens sentim orgullosos que experiències com aquestes proporcionin espais de trobada enriquidora i participació social activa en benefici de tota la societat.

Aquesta iniciativa sorgeix com a conseqüència de l'acord aconseguit entre el Casal i els propietaris, de les esmentades obres d'art.

Sixto Marco 1916-2002
compromès amb Elx fins al final dels seus dies, la seva persona i la seva obra són emblemàtiques de la nostra ciutat. Fundador del grup Elx, del museu d'art contemporani i professor durant anys a l'escola de pintura del hort de xocolater, va encarnar la figura de Sant Joan de la Festa durant 25 anys i és possiblement el que millor ha sabut plasmar en els seus quadres el més bell d'aquesta.
De personalitat complexa i autodidacta, la seva obra reflecteix una nova realitat producte de les seves obsessions més profundes. Les seves pintures transmeten universalitat a través d'imatges barroques, surrealistes, heterodoxes, poètiques, intimistes o plenes d'humor i sarcasme. La trobada amb la pintura de Sixto, l'oculta ironia que es trasllueix en les seves obres plenes de jocs perceptius i lectures simbòliques produeix un cert desconcert i unes persistent ambigüitat sense deixar de palpitar en ella el ressò de l'humà.


José Díaz Azorín 1939
Alacantí de naixement encara que resident a Altea des de fa anys catedràtic de dibuix i antany director de l'institut l'assumpció de la nostra senyora d'Elx; en el seu món artístic, destaca especialment pel seu portentós domini del dibuix apel·lant amb insistència a la simplicitat, a la insinuació. La seva obra està carregada de força i riquesa expressiva, de dramatisme existencial i subtil poeticitat. Minuciós i incisiu, tracta de sorprendre i inquietar però mai de manera gratuïta. La seva perfecció formal no de ve cerebral sinó que es converteix en reivindicació de profunds sentiments. És capaç d'esculpir sorprenents anatomies o d'oferir fragments de vida que en la seva tensió expressiva tenallen immediatament la nostra mirada. Existeix en Azorín una picada d'ullet de persuació, aplica una eficaç “poètica de l'efecte” en els seus dibuixos, pintures, gravats o escultures, unint indissolublement art i vida.

Andreu Castillejos 1942-2013
Nascut a Elx i ciutadà del món, l'art d'Andreu és un art envolupant, caracteritzat per la seva ambigüitat, voluntàriament allunyat del superficial, art que denota una personalitat complexa en el qual l'individual intenta expressar una identitat col·lectiva i tenint present als marginats, desposseïts i oprimits enfront d'una societat que considera injusta, alienada i hipòcrita. Fundador del grup Esbart Zero, la seva obra se'ns revela com una reflexió plàstica, original d'una solidesa robusta i impactactement bella, una visió subjectiva on apunta la seva inclinació per una bellesa formal de sensibilitat exquisidament clàssica.

Sixto Marco
L'Arlequí
Sèrie de 50
Serigrafia en policromia
75X55 cms
500€
+ 25 €


Sixto Marco
Misteri d'Elx
Serigrafia sobre cartó
Any 1988
70X50 cms
500€
+ 25 €


Sixto Marco
Serie Misteri III
Oli sobre taula 1995
17X17 cms
3.000€
+ 50 €


Andreu Castillejos
El xiquet del mur
carbó llapis sobre taula d'aglomerat
46X56
2.000€
+ 50 €


Venda:
Elx I (1900-1949)
Miguel Orts Montenegro
Edició de luxe. Exemplar Núm. ….de la sèrie de 99.
Que inclou la serigrafia de Sixto Marco per a aquesta edició.
175€


Venda:
Elx II (1950-2000)
Patricio Falcó
Edició de luxe. Exemplar Núm...... de la sèrie de 99.
Que inclou la serigrafia de Sixto Marco per a aquesta edició.
175€


Jose Díaz Azorín
Corona de la Mare de Déu
Gravat
108X77 cms
Any 1.988
500€
+ 25€


Jose Díaz Azorín
Mans
Dibuix sobre paper fet a mà.
28X48 cms
Any 1.990
2.000€
+ 50€
SOPAR DE NADAL XXI ANIVERSARI D'ACPV-CASAL JAUME I D'ELX + CONCERT 18€. PROJECTE MUSICAL: Tendur-Mireia Tortosa.   https://www.youtube.com/watch?v=PUX8V6TS6U4

Dia: divendres 13 de desembre 2019

Hora: 21:00

Lloc: ACPV-Casal d'Elx

Podeu triar:
-Sopar Menú Nadalenc + concert= 18€. / O també teniu l'opció de sopar de cabasset, però heu de pagar el concert 3€ + la beguda.

Reserva prèvia:
elx@acpv.cat 965426480

Més informació sobre la cantautora:
Tendur és una proposta forta, alhora que tendra i divertida de Mireia Tortosa, nascuda a Ontinyent (València) fa 35 anys. Estudia guitarra a l'escola Ad libitum d'Ontinyent (València), i es forma en cant amb Yara Beilison, Montse Serrano (escola Jam Session) i Pau Beneit (Paul Bleast) a Barcelona i Alcoi. Finalment estudia producció musical a l'escola Sonopro de Barcelona.

Tendur és un projecte musical que neix al novembre de l'any 2015 i s'autodenomina com una cantautora que es caga en el sistema amb tendresa, d'una manera un pèl surrealista, però efectiva.

L'any 2018 gana el premi a la millor cançó en català per (Quin cel) al certamen de cantautors i cantautores ciutat d'Elx ( és l'avantatge que té cagar-se en el sistema amb tendresa d'una manera un pèl surrealista però efectiva)

Enguany podeu triar, que voleu sopar amb nosaltres:

MENÚ

Opció 1: Plat vegetarià Dolma vegetariana amb guarnició de quinoa i cuscús (2 farcellets de d'arròs integral amb verdures embolicats en una fulla de col)

Opció 2: Plat de peix Rostidora de lluç (filet de lluç amb rostidora de creïlles, ceba i tomata)

Opció 3: Plat de carn Llom al forn amb ceba confitada amb mel (3 rodanxes de llom al forn amb ceba i mel i creïlles de guarnició)

Els plats aniran acompanyat d': Amanida, Postres, Pa, Fruits secs, Creïlles, Beguda, Cava i Café. Preu: 15€ + 3€ de l'actuació. Total 18€.

Opció 4: Sopar de cabasset: També tenim aquesta opció però, heu de pagar els 3€ de l'actuació musical més la beguda que consumisquen.

Us desitgem unes Bones Festes de Nadal i un 2020 ple d'Esperança per al Futur de la Llengua, la Cultura i la Justícia Social del Nostre País !


Club de Lectura d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx: us escric per recordar-vos que dijous 12 de desembre 2019 a les 20:00 hores. Tindrem la sessió dedicada a Fred Uhlman, L'amic retrobat. Ed. labutxaca

Sinopsi:

L’amic retrobat de Fred Uhlman relata a través de la veu d’un home adult, Hans Schwarz, fill d’una família jueva, la pròpia història d’amistat de fa més de tres dècades amb Konradin Von Hohenfels, fill d’una família aristocràtica de Suàbia. Els nois es coneixen al Karl Alexander Gymnasium d’Stuttgart, l’escola més famosa de Württemberg, i inicien una intensa relació en què comparteixen i conflueixen coneixement, idees, preocupacions i també contradiccions. Inicialment l’amistat es configura al marge de l’enfrontament polític del país però, mica a mica, es veurà enterbolida pels convulsos esdeveniments i la pujada de tensió que es viu a Alemanya a partir de 1933 amb l’ascens del nazisme i l’antisemitisme. Els dos nois no poden viure al marge de les circumstàncies externes que començaran a notar en les seves respectives famílies i que també s’inocularà en la seva amistat provocant la separació definitiva de les seves vides.


Sabeu que el club de lectura està obert a noves incorporacions i que també són benvingudes les visites esporàdiques. Per això, si coneixeu algú que hi puga estar interessat, no dubteu a convidar-lo.


Club de lectura d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx:

Per què un club de lectura?
Perquè ens agrada llegir i ens agrada llegir en català
Perquè volem llegir obres que amplien els nostres horitzons
Perquè volem compartir la nostra lectura amb altres persones que lligen la mateixa obra i tenen sensibilitats semblants o diferents
Perquè volem comentar les nostres impressions i emocions, idees, amb altres persones que estan llegint el mateix llibre
Perquè volem saber més coses sobre l'autor/a, el gènere, l'estil, els personatges, etc

Funcionament:
Triem una lectura per a un període de setmanes determinat.
Llegim l'obra a casa i ens reunim un dia al mes (1 h) per comentar entre tots/es el fragment que hem llegit.

Un moderador condueix la sessió, planteja interrogants, etc.

Coordinadors del club de lectura Jesús Castaño i Josep-Joaquim Perucho.TALLERS I CURSOS D'ACPV-CASAL JAUME I D'ELX
Carrer Sant Jordi, 2 Telèfon 965426480 elx(ARROBA)acpv.cat Apunta't als cursos del Casal !!

aquesta setmana comencen els cursos d'anglès i de preparació d'oposicions de secundària de valencià.  Referent al curs d'anglès el dilluns 21 d'octubre a les 19:00 hores tenim reunió prèvia sense compromís per parlar sobre el curs i fixar la data de començament.
Referent al curs de preparació d'oposicions de secundària de valencià: la data de començament serà el
dijous 24 d'octubre a les 18:00 fins les 20:00 hores.

CLASSES DE PREPARACIÓ PER A OPOSICIONS DE SECUNDÀRIA DE VALENCIÀ.

Dia: dijous 19:00 a 20:00 hores


CLUB DE LECTURA DEL CASAL:

DIA: (1 dijous al mes consulteu...)

HORA: 20:00 hores fins a les 22:00 hores

LLOC: ACPV-Casal Jaume I d'Elx


TALLER D'ENQUADERNACIÓ ARTESANAL. Enquadernació cosida de tapa dura. Aprén l'art de l'enquadernació artesanal, amb una tècnica que podràs reproduir a casa sempre que vulgues. El taller constarà de dues hores i mitja d'elaboració guiada pas a pas d'una llibreta de tapa dura decorada amb mapes. Tots els materials estan inclosos al preu, així com una guia impresa perquè pugueu elaborar més llibretes a casa. Preu: 20€ + 5€ matrícula. Temps: 2h 30min. Acpv-Casal d'Elx. Mestra: Laura Bru Barrero. Si estàs interessat cal apuntar-se prèviament al correu electrònic del casal elx@acpv.cat o al telèfon 965426480 truqueu per les vesprades.


TALLER-GUIA PER A ESCRIPTOR, AUTORS, EDITORS, LLIBRETERS, i BIBLIOTECARIS a Acpv-Casal d'Elx a càrrec d'Antonio Pérez-Adsuar Belso. Tens novel·les, contes o poemes i vols publicar-los? Aleshores aquest taller pràctic és per a tu! Si estàs interessat cal apuntar-se prèviament al correu electrònic del casal elx@acpv.cat o al telèfon 965426480 truqueu per les vesprades.


CATALÀ: A2, B1, B2, C1, C2, Conversa (Mestre Jonathan Sánchez Macià)

DIA: DIMARTS
HORA: (CURS C1-19.30 fins 21.00) (CURS C2- 21:00 fins 22:00 hores)
LLOC: ACPV-Casal Jaume I d'Elx

PREU: C1 = 30 € al mes +( 5 € MATRÍCULA) PREU: C2 = 26 € al mes +( 5 € MATRÍCULA)


CURS DE DANSES TRADICIONALS (Mestre: Daniel Martinez)
DIA:
DIMARTS (AL SALÓ DEL CASAL)
HORA:19:30 fins 20:30 hores
LLOC: ACPV-Casal Jaume I d'Elx
PREU: 5 € al mes +(5 € Matrícula) (Preu especial, cortesia del mestre i del Casal)


PINTURA I DIBUIX PER A XIQUETS I ADULTS (Mestra: Tonia Baeza)
DIA:
DIMECRES
HORA:17:00 fins 18:30
LLOC: ACPV-Casal Jaume I d'Elx
PREU:25 € al mes +(5 € MATRÍCULA)


GUITARRA (Mestre: Alfons Hurtado)
DIA: DIJOUS
HORA:20:30 fins 21:30
LLOC: ACPV-Casal Jaume I d'Elx
PREU:22 € al mes +(5 € MATRÍCULA)


GUITARRA (Mestre: Alfons Hurtado)

DIA: DIVENDRES HORA:20:30 fins 21:30

LLOC: ACPV-Casal Jaume I d'Elx

PREU:22 € al mes +(5 € MATRÍCULA)


ANGLÈS: B1, B2, CONVERSA (Mestra: Anna López Contreras)
DIA: (Dimecres: de 19 a 20:00hores o Divendres: de 18 a 19h)
HORA:19:00 fins 20:00 / 18:00 fins 19:00 hores
LLOC: ACPV-Casal Jaume I d'Elx
PREU: 30 € al mes +(5 € MATRÍCULA)


CURS DE LLENGUA XINESA-INICIAL (Mestra: Anna López Contreras)

DIA: Per determinar
HORA:19:00 fins 20:00 / 18:00 fins 19:00 hores
LLOC: ACPV-Casal Jaume I d'Elx
PREU: 30 € al mes +(5 € MATRÍCULA)


CURS D'EUSKARA (Mestre: Asier Rodriguez Oliden)
DIA: Per determinar
HORA:20:00 fins 22:00
LLOC: ACPV-Casal Jaume I d'Elx
PREU: 20 € al mes +( 5 € MATRÍCULA)


CURS DE TRENAR L'ESPART (Mestra Lorena Arcos)

DIA: Per determinar HORA:20:00 fins 22:00
LLOC: ACPV-Casal Jaume I d'Elx
PREU: 21 € al mes +(5 € MATRÍCULA)


CURS DE FRANCÈS (Mestra: Mª del Mar López Contreras)
DIA: Per determinar
HORA: 20:00 a 21:30
LLOC: ACPV-Casal Jaume I d'Elx (carrer Sant Jordi, 2)
PREU: 30€ + 5 € de matrícula


DANSA POLINÈSIA (Mestra: Laura Pascual Mora)
DIA: per determinar
HORA:19:30 fins 20:30
LLOC: ACPV-Casal Jaume I d'Elx
PREU:22 € al mes +(5 € MATRÍCULA)BALL ESPORTIU (Mestra: Raquel López Contreras)
DIA: per determinar
HORA:19:00 fins 20:15
LLOC: ACPV-Casal Jaume I d'Elx
PREU:22 € al mes +(5 € MATRÍCULA)
CERÀMICA: SOCARRATS,ROMÀNICS i SEGLE XVIII. Pintar i decorar la ceràmica (Mestra: Esperanza Mas)
DIA:
per determinar
HORA:19.00 fins 21:00
LLOC: ACPV-Casal Jaume I d'Elx
PREU:30 € al mes +(5 € MATRÍCULA)

CURS D'ALEMANY (Mestra: Esperanza Peral Esclapez)
DIA:
per determinar
HORA:20:00 fins 21:30 hores
LLOC: ACPV-Casal Jaume I d'Elx
PREU: 35 € al mes +( 5 € MATRÍCULA)


CURS DE RUS (Mestra: Sofía Proca Simión)
DIA: per determinar
HORA: per determinar

LLOC: ACPV-Casal Jaume I d'Elx
PREU: 30 € al mes +( 5 € MATRÍCULA)


CURS DE ROMANÈS (Mestra: Sofía Proca Simión)
DIA: per determinar
HORA: per determinar

LLOC: ACPV-Casal Jaume I d'Elx
PREU: 30 € al mes +( 5 € MATRÍCULA)


CURS D'ITALIÀ (Mestra: Sofía Proca Simión)
DIA: per determinar
HORA: per determinar

LLOC: ACPV-Casal Jaume I d'Elx
PREU: 30 € al mes +( 5 € MATRÍCULA)


NOU HORARI D'ACPV-CASAL JAUME I D'ELX

Vesprades: de dilluns a divendres de 18:00 a 22:00 hores

Mat? nom? divendres

Fora del horari d'obertura del Casal als socis i p?lic en general, podeu contactar amb el coordinador del Casal en horari d'oficina de 9:00 a 14:00 hores tan sols el divendres telefonant al 965426480 / 645192121 .

Acci?Cultural del Pa? Valenci?/b>

Cordialment

Agust?Agull?/b>
(Coordinador d'ACPV-Casal d'Elx)


tornar a 'Alteritat'