Per a "Bústia oberta" (NOU DISE)

NI TERRORISME NI GUERRA

Al DISE del 25 d'octubre un ciutadà nordamericà escriu defensant l'actuació del seu govern, per al qual ha de tergiversar els fets:
    1. Tota la solidaritat amb el poble nordamericà colpejat criminalment l'11 de novembre no pot excusar l'actuació criminal del seu govern.
    2. El règim taliban, que va arribar al poder en Afganistan després del suport que els muyaidins, Ben Laden inclós, van rebre del govern nordamericà, és culpable de molts crims, en particular contra les dones i el patrimoni històric de la humanitat. Però ningú ha demostrat que siga responsable dels atacs de l'11 de setembre.
    3. Lluny de limitar-se a objectius militars, els bombardejos nordamericans contra Afganistan estan destruint vides i edificis civils, inclosos de la Creu Rotja, com pot llegir-se quotidianament en la premsa.
    4. El Govern de Bush s'ha negat a ratificar el Tribunal Penal Internacional per que s'oposa a que ciutadans nordamericans puguen ser jutjats per tribunals que no siguen del seu propi país, el contrari del que reclama per a Ben Laden, al qual no vol ara jutjar, sinó assassinar sense que cap Tribunal haja establit la seua culpabilitat.
    5. Quan la Segona Guerra Mundial, ni el País Valencià ni Espanya eren "feixistes" ni donaven suport al nazisme. Ho feia el govern de Franco, després d'haver aplastat per les armes als pobles d'Espanya, i que des del començament de la "guerra freda" va rebre el suport del govern nordamericà.
    6. Solament des del cinisme o la ignorància pot afirmar-se que és "per la llibertat" una guerra que produeix la mort entre la població afganesa i la restricció de les llibertats civils entre la població nordamericana.
    7. La guerra no acaba amb el terrorisme, sinó que el realimenta, i viceversa.

Campus de Burjassot, 29 d'octubre de l'1
--
Rafael Pla-Lopez
mailto:Rafael.Pla@uv.es
http://www.uv.es/~pla