(C)Aquest article ha estat publicat al LEVANTE-EMV el 12 de març de l'1 en la secció El Trinquet i no pot ser reproduït sense autorització d'aquest diari
AQUESTA GENT ÉS PERILLOSA
Rafael Pla López
membre del Consell Polític d'EUPV

    Durant la transició a la democràcia, Fraga Iribarne apareixia en la portada d'una revista universitària amb la llegenda "este hombre es peligroso". Ho he recordat en assabentar-me de que volien reprovar a EUPV per una resolució aprovada democràticament pel seu Consell Polític. Seria per a riure si no es fera des de la prepotència de l'Estat, amb una utilització totalitària de la majoria absoluta.
    Però, clar, ho fan els mateixos que han condecorat a un torturador, que volen negar les llibertats polítiques (per a començar) als immigrants sense papers, que han anatematitzat a la Conferència Episcopal per no sotmetre's als seus designis, que s'escandalitzen quan IU reivindica el protagonisme dels Parlaments Basc i Navarro en el diàleg per al cessament de la violència i que es van negar a condemnar en el Congrés dels Diputats l'alçament franquista. Ignore quants d'ells van brindar fa 20 anys amb xampany abans que fracassés el cop d'Estat, però es un sarcasme que aquells que no van lluitar per la democràcia, i alguns ni van votar la Constitució, vulguen utilitzar-la com arma llançadissa contra els que sí la vam votar. Però sembla que no se l'han llegida, clar, o si no no es sorprendrien quan el Tribunal Constitucional o l'Audiència Nacional desautoritzen les seues razzies contra persones que, tot i que discrepem d'elles, no semblen, segons els tribunals, haver comés cap delicte.
    En una caça de bruixes encadenada sense fre, quan s'els escapa un terrorista, reclamen (i aconsegueixen) l'empresonament d'un periodista per criticar a persones amenaçades per ETA, volen criminalitzar als que han criticat aquest empresonament, i ara volen reprovar a Esquerra Unida per recordar el dret constitucional a fer aquestes crítiques. No és estrany, quan l'equip mediàtic habitual es clavava diumenge passat amb els que reivindicaven "el cumplimiento del estado de derecho o la defensa de la libertad de expresión".
    Alguns no vam signar un manifest de suport al periodista empresonat en Euskadi per trobar a faltar en el mateix (com EUPV) una condemna explícita al terrorisme d'ETA, ineludible en aqueix context. Potser alguns han pecat d'ingenuïtat al signar, en defensa de la llibertat d'expressió, aqueix manifest. Però aquests ingenus són un milió de vegades més demòcrates que els que primer anaven a pel PNV i ara venen a per Esquerra Unida. I ull, Zapatero, que quan deixes de riure-les les gràcies aniran a per tu. Aquesta gent és perillosa. Cal aturar-los.