Logo de la Universitat de València Logo UV RCC-Harvard Logo del portal

La UV reflexiona i impulsa la seua presència a Harvard

  • Gabinet de la Rectora
  • 25 d’abril de 2018
Harvard University

Aquest dijous 26 d’abril, organitzat per l’RCC Harvard, es celebra una jornada per a reflexionar al voltant de la presència de las universitats espanyoles en Harvard, com a institucions membre de l’RCC. La Universitat de València forma part del consorci RCC Harvard, centre de Harvard University junt a les universitats Complutense, Alcalá, Politècnica de Madrid, Sevilla, i de València.

Els rectors d’aquestes institucions i la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, es reuniran amb la rectora de Harvard University, Drew Gilpin Faust, i els membres de l’Academic Council de l’RCC, per debatre el futur de les relacions entre les universitats i la cooperació acadèmica entre totes les institucions que integren aquest centre singular. En la reunió d’aquest consell acadèmic Guillermo Palao, anterior vicerector d’internacionalització i cooperació de la Universitat de València, prendrà possessió com a membre de l’Advisory Board de l’RCC Harvard, mentre que la representació de la Universitat de València serà transferida al nou vicerector, Carles Padilla.

L’ambaixador d’Espanya als Estats Units i el cònsol a Boston participaran també a aquesta trobada, donant suport a la nostra presència a Harvard University.

En la jornada professors i estudiants d’aquestes universitats que actualment es troben a Harvard participant en programes de recerca i de docència en el marc dels acords de col·laboració amb aquesta prestigiosa universitat nord-americana debatran com millorar els nexes d’unió i relació entre universitats i les qüestions tècniques relatives als programes de mobilitat en què participen així com l’aprofitament de la seua estada a aquesta universitat americana un cop reintegrats a la seua activitat a les universitats d’origen.

En concret participaran cinc professors de la Universitat de València, liderats per Manuel Guillén, representant de la Universitat a l’RCC Harvard, que gaudeixen de les beques concedides en el marc dels acords UV-RCC Harvard per participar en estades de recerca. Al llarg d’aquest curs acadèmic quinze professors de la Universitat de València hauran realitzat estades de recerca a Harvard University en el marc de l’acord RCC Harvard.