Logo de la Universitat de València Logo UV RCC-Harvard Logo del portal

La Universitat de València exposa a Harvard el seu projecte internacional SILKNOW

  • 4 de maig de 2018
Presentació de Silknow en RCC Harvard

Emmarcades en el Col·loqui d'Humanitats Digitals. Carreteres, rutes i xarxes: projectes per a la visualització d'informació històrica d'art, el professor d'Història de l'Art de la Universitat de València, Jorge Sebastián Lozano, ha pogut presentar aquest projecte en RCC Harvard.

SILKNOW és una iniciativa d'investigació que te com a objectiu promoure la conservació, difusió i millor entendiment del patrimoni europeu seder dels segles XVI al XIX. A través de les TIC d'última generació i d'avaluar les necessitats de diversos usuaris (museus, educació, turisme, indústries creatives, mitjans...), preserva el patrimoni tangible i intangible associada a la seda, tan important en la història valenciana.

Basat en registres de catàlegs digitals ja existents, el seu Oojectiu es produir un sistema d'intel·ligència computacional que permetrà als usuaris accedir a informacions relacionades amb la seda, a través de simulacions visuals i tangibles. Així mateix, es desenvoluparà un tesaurus multilingüe i un teler virtual que permetrà als museus, indústries creatives i ciutadania beneficiar-se de tecnologies punteres per al gaudiment i valorització d'aquest patrimoni.

La iniciativa està coordinada per Facultat de Geografia i Història i l'Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de la Universitat de València. En el projecte han participat sis països (Alemanya, Eslovènia, Espanya, França, Itàlia i Polònia). SILKNOW està finançat per la Comissió Europea sota el projecte Horitzó 2020 amb el número d'acort 769504. Horitzó 2020 és el programa de la Unió Europea que finança projectes de recerca i innovació diverses 'arees temàtiques en el context europeu.

El Col·loqui d'Humanitats Digitals de Harvard University permet posar en valor la digitalització de dades i informacions en les àrees d'humanitats, generalment ignorades per l'atenció pública. D'aquesta manera, es posaran en relleu la importància de les humanitats com nòduls del saber i les grans possibilitats que s'obren en els camps de la formació i la investigació amb la incorporació de les TIC en aquests àmbits.