Ruigeu Logo del portal

IV Trobada d'Unitats d'Igualtat. Saragossa.

  • 17 de març de 2011
Image de la noticia

Insistir en el procés d'institucionalització de les unitats d'igualtat, i en la necessitat d'incloure en els estatuts de cada universitat la regulació d'aquestes, va ser una de les principals conclusions de la IV Trobada d'Unitats d'Igualtat, celebrat a Saragossa el 16 de març de 2011.
Es va produir així mateix un assentiment general en plantejar la separació de les convocatòries de subvenció a les Unitats de l'Institut de la Dona, de manera que les Unitats puguen optar a una convocatòria específica.
D'altra banda, es va posar en relleu la necessitat de comptar amb un conjunt d'indicadors d'igualtat per al treball diari aquests organismes tant per a l'execució de les Polítiques d'Igualtat com para la seva avaluació.
Es va posar també sobre la taula la proposta d'una Xarxa d'Unitats virtual i es va acordar obrir un període per a suggeriments i propostes per part de les Unitats d'Igualtat.
Aquestes jornades les van inaugurar el rector de la Universitat de Saragossa, Manuel José López Pérez; el president de la CRUE, Federico Gutiérrez-Solana Salcedo, rector de la Universitat de Cantàbria; el director general de Política Educativa del Ministeri d'Educació, Juan José Moreno, i la directora de la Unitat de Dona i Ciència del Ministeri de Ciència i Innovació, Inés Sánchez de Madariaga.
La pròpia Xarxa d'Unitats d'Igualtat va ser objecte d'una de les sessions de treball, moderada per Cristina Saucedo, sotsdirectora d'estudis de l'Institut de la Dona.
L'impacte de les mesures d'igualtat a les universitats va ocupar la segona sessió de treball, moderada per Inés Sánchez de Madariaga, directora de la Unitat de Dona i Ciència del Ministeri de Ciència i Innovació.
L'avaluació i el sistema d'indicadors a les universitats va ser el tema de la tercera sessió de treball, moderada per Juan José Moreno, director general de Política Educativa del Ministeri d'Educació.
Les conclusions les va presentar María Villarroya Gaudó, directora de l'Observatori d'Igualtat de la Universitat de Saragossa.