University of Valencia logo Logo Russian Center Logo del portal

Trobada amb l'editora Elena Shúbina - Tendències en la literatura russa moderna

  • February 5th, 2021
Elena Shúbina

El món de la literatura russa contemporània seria totalment diferent sense Elena Shúbina. Editora de vocació i professió, va començar la seua carrera literària en la mítica editorial "Sovetski pisatel'" i la revista "Literaturnoe obozrenie". Va estar a càrrec del departament de la narrativa de la important revista "Druzhba Naródov" i huit anys encapçalant la secció de literatura contemporània de la llegendària editorial "Vagrius".

Des de l'any 2008 treballa en una de les més importants editorials russes AST com a responsable de la selecció i edició de la narrativa contemporània. Amb el temps, el seu departament va guanyar entitat pròpia amb el nom de "Redaktsia Eleny Shubinoi" ("Edicions d'Elena Shúbina"). A la Rússia actual, aqueix nom és un segell de qualitat que serveix de brúixola per a aquells que busquen conéixer el millor de la literatura contemporània en llengua russa.

En la cartera d'autors descoberts per Elena Shúbina i el seu xicotet equip hi ha molts noms de la llista top vendes dels últims anys: Evgueni Vodolazkin, Guzel Yájina, Grigori Sluzhitel', Mijaíl Guigolashvili i Andréi Astvatsaturov, entre altres. Rar és l'any quan entre els llorejats del més prestigiós premi rus "Bolshaia kniga" (Big Book) no estan els autors d'aquesta editorial. De fet, l'any 2020 no ha sigut l'excepció: el primer i el tercer premi el van rebre Alexandr Ilichevski i Shamil' Idiatullin respectivament.

Durant la nostra trobada, Elena Shúbina parlarà sobre les tendències en la narrativa russa contemporània i premis literaris, així com de la traducció i vendes de la literatura russa a l'estranger.

La reunió tindrà lloc el dimecres 10 de febrer a les 12.00 (14.00 hora de Moscou). L'esdeveniment comptarà amb la traducció simultània a l'espanyol. Els participants podran escoltar i fer les seues preguntes en el xat o en directe en llengua espanyola.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.