University of Valencia logo Logo Russian Center Logo del portal

Feliç Dia de la Llengua Russa!

  • June 6th, 2021
Feliç Dia de la Llengua Russa!

El 6 de juny se celebra el Dia de la Llengua Russa amb l'objectiu de reconéixer la riquesa cultural i històrica de cadascun dels idiomes oficials de l'Organització de les Nacions Unides.

Des de l'any 2010 el Departament d'Informació Pública de les Nacions Unides va aprovar la decisió de celebrar el 6 de juny el Dia de la Llengua Russa en les Nacions Unides.

Aquesta data va ser triada amb motiu del natalici del gran poeta rus Alexander Pushkin, considerat l'escriptor que va fundar la versió moderna de l'idioma que es festeja hui, a més de que l'idioma rus és un dels sis idiomes oficials de l'ONU, juntament amb l'anglés, àrab, espanyol, xinés i francés.

A tot el món, quasi 268 milions de persones parlen rus: uns 155 milions com a primera llengua i la resta com a segona, d'acord amb la base de dades lingüístics Ethnologue. Això situa a la llengua oficial de la Federació Russa com la setena més parlada del món.

El Dia de la Llengua Russa dóna l'oportunitat de celebrar el patrimoni cultural de les nacions que l'ostenten com a llengua mare, així com compartir amb les persones interessades a estudiar-lo i els qui han arribat a dominar-lo. El patrimoni que resideix en l'idioma és immens, des de tota l'obra literària, les cançons i les obres de teatre.