Logo de la Universitat de València Logo Secció Sindical de SATTUi Logo del portal

3r FULL DE RUTA. Campanya per la cotització a la S.S. de l'antic personal becari

  • 4 de març de 2024
3r FULL DE RUTA. Campanya per la cotització a la S.S. de l'antic personal becari

APARTAT EN ACTUALITZACIÓ CONSTANT

(Podeu contactar amb SATTUi a través dels telèfons 9638 64959 - 722 23 08 04 o el correu electrònic sattuiab@uv.es).

 

TERCER FULL DE RUTA (2024). PERSONAL ANTIC BECARI.

 

Seguim en la lluita!

 

La pròxima acció prevista la podeu trobar a  continuació de les notícies publicades en diversos mitjans de comunicació. També trobareu una proposta de CARTELL (per als despatxos, taulers d'anuncis, difusió per xarxes socials, concentracions, etc.).

El passat 28 de desembre finalitzà el termini per a presentar al·legacions al projecte de conveni especial per a la cotització retroactiva a la SS. L'escrit d’al·legacions el podeu consultar punxant ací

Enllaç a la Proposició no de Llei (PNL) del Grup Parlamentari de SUMAR, presentada dijous 16 de novembre de 2023. / Enllaç a la publicació de la PNL en el Butlletí Oficial del Congrés (pàgina 70)

Grup de Telegram, AfectadosBecasSS, enllaç d'invitació per si voleu participar-hi: https://t.me/+P4CJKhK_3XxkMzlk

Pàgina web "Afectados por las becas sin cotizar": PUNXEU ACÍ

Carta Europea de l'Investigador i codi de conducta per a la contractació d'investigadors (enllaç al document)

 

Notícies publicades en diversos mitjans de comunicació:

Entrevista en "A hombros de Gigantes", RTVE, a Antonio Rodríguez i Juan Deán (març 2024)

Article, en El Diario Vasco: Els antics becaris podran recuperar fins a cinc anys de cotització (18 setembre 2023)

Article, en La Voz de Galicia: Els antics becaris podran recuperar fins a 5 anys de cotització (18 setembre 2023)

Article, en diari Información d'Alacant: Docents i investigadors universitaris d'Alacant reclamen al Govern que els reconega els anys treballats en beques (9 juliol 2023)

Telenotícies TV3: Milers d'investigadors no es podran jubilar quan toca per unes beques que no cotitzaven (17 juny 2023)

Article, en Tiempo de Canarias: La difícil situació dels investigadors becaris a Canàries: sense jubilació ni seguretat social (10 juny 2023)

Article, en La fàbrica digital: Els investigadors s'organitzen i demanen cotitzar per tots els anys que van ser becaris (5 juny 2023)

Entrevista, en Televisión Canaria, a Esperanza Ceballos, professora F. Educació, U. La Laguna (1 juny 2023)

Varis articles, en El Correo Gallego (28 maig 2023)

Article, en elDiario.es: D'investigadors d'elit a jubilats 'precaris': “Triar aquest camí va deixar un forat de 12 anys en la meua cotització” (27 maig 2023)

Entrevista, en Onda Cero, a Inés Antón, científica titular del CNB-CSIC (22 maig 2023)

Article d'opinió, en El Debate, de Luis E. Togores i Sara Izquierdo  (18 maig 2023)

Entrevista, en Las tardes de RNE, al catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular, de la Universidad de Córdoba, Antonio Rodríguez Franco (15 maig 2023)

Article, en La Voz de Asturias. S'hi dona veu al professor titular de Filologia Espanyola, de la Universidad de Oviedo, Ulpiano Lada Ferreras (14 maig 2023)

Entrevista, en Onda Madrid, al catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular, de la UCO, Antonio Rodríguez Franco (11 maig 2023)

Entrevista a SATTUi, en el programa Código Samboal del Canal Trece (7 maig 2023)

SENTÈNCIA del Tribunal Suprem (01 juny 2022) / El Suprem declara l'existència d'una relació laboral de l'AECID (28 juliol 2022) / Una becària guanya a l’Estat davant el Suprem: les seues funcions eren les de “qualsevol altre treballador" (3 agost 2022)  /  Becaris: si realitzen les activitats pròpies d'un treballador de plantilla, la relació és laboral (TS) (25 agost 2022)

Article, en elDiario.es: Científics en uns 'llimbs laborals' reivindiquen poder cotitzar pels seus anys treballats com a becaris d'investigació (16 gener 2022)

Article, en el Periódico: Becaris sota mínims (9 març 2003)

 

*******

 

TERCER FULL DE RUTA (2024), PERSONAL ANTIC BECARI

  • Acció, reiterativa per a qualsevol moment que pugueu: enviar missatges utilitzant les xarxes socials, especialment X (abans Twitter). Cal indicar l'usuari @AfectadosBSS i l'etiqueta #TrabajarConBecasSinCotizar. Podeu enviar qualsevol text a la vostra elecció i tantes vegades com pugueu. Trobareu una proposta de text i d'altres usuaris als que esmentar (s'aconsella un màxim de tres) punxant ací.
  • Proposta de CARTELL (per als despatxos, taulers d'anuncis dels vostres centres de treball, difusió per les xarxes socials, concentracions...).

 

7a acció:   08-04-2024               Peticions a la CTESISSM del Congrés

Peticions a la Comissió de Treball, Economia Social, Inclusió, Seguretat Social i Migracions (CTESISSM) del Congrés (aquesta Comissió ha de discutir la PNL presentada per SUMAR).

Proposta d'escrit als membres de la Comissió: punxeu ací.

Adreces de correu electrònic: punxeu ací.

 

6a acció:   25-03-2024               Peticions a la Presidència del Govern i a la Mesa per al Diàleg Social

Proposta d'escrit: punxeu ací

Adreces de correu electrònic: 

cartaservicios@presidencia.gob.es, portal@mites.gob.es, portal@inclusion.gob.es, ceoe@ceoe.es, contacto@cepyme.eu, dpd@ccoo.es, contacto@cec.ugt.org

Si l'adreça cartaservicios@presidencia.gob.es us dona problemes, es pot enviar a través d'aquest formulari:

https://www.lamoncloa.gob.es/presidente/escribiralpresidente

Si l'adreça portal@mites.gob.es us dona problemes, es pot provar algun d'aquests formularis:

- https://expinterweb.mites.gob.es/formugab/login.htm

- https://expinterweb.mites.gob.es/formugab/home.htm

Per als formularis, podeu utilitzar aquest text més reduït (si no desitgeu adjuntar l'escrit):

L'ANTIC PERSONAL BECARI, pels qui ni el govern ni les comunitats autònomes van cotitzar en el seu moment a la Seguretat Social, portem temps esperant el desenvolupament immediat de la normativa per a fer efectiu el Conveni d'aquest personal, determinat en l'aprovada Llei de Pensions (RDL 2/2023, amb la modificació recollida en el RDL 5/2023), en la seua disposició addicional cinquantena segona (regulat prèviament en la disposició addicional cinquena del RDL 28/2018, derogada). A més, EXIGIM que es desenvolupe una solució política que habilite un conveni, bé a través de la Presidència del Govern bé a través del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, perquè, aplicant principis retroactius inclosos en l'actual RDL 2/2023, a l'ANTIC PERSONAL BECARI se li reconeguen tots els anys treballats sota la forma de beca, i no sols cinc anys. A més, EXIGIM que es complisca l'Ordre TMS/83/2019, de 31 de gener, actualitzada en l'ordre PCM/74/2023 de 30 de gener, en la qual se'ns assimila a persones contractades en pràctiques, sent l'Estat el que ha de pagar la major part d'aqueixa cotització en el cas que un pagament siga necessari. Aquest conveni hauria de recollir la totalitat dels anys treballats com a personal becari predoctoral i postdoctoral, amb beques d'especialització i de suport en gestió, tant a Espanya com a l'estranger, així com el personal remunerat i no remunerat o amb contracte administratiu sense cotització a la SS, amb les adaptacions necessàries per a les persones actualment jubilades o en situació d’incapacitatAixí mateix, hauria d'haver-hi una compensació per a aquelles persones que en el seu moment s’acolliren al RD 1493/2011 i hagueren de pagar la quota del o la treballadora més la quota empresarial.

L'Estat s'ha estat estalviant el pagament de triennis i altres complements docents i/o investigadors durant tots els anys d'activitat laboral, el que fa fa necessari una solució política a aquest problema dels i les ANTIGUES BECÀRIES. Més encara quan no es cotitzà a la Seguretat Social, però sí per IRPF, el que encara fa més greu l’actual situació, per la qual cosa aquesta reivindicació va més enllà de l'actual, o futur, personal becari, en la mesura que es tracta de reparar un greuge realitzat en el passat.

 

5a acció:   11-03-2024               Peticions a la CTESISSM del Congrés

Peticions a la Comissió de Treball, Economia Social, Inclusió, Seguretat Social i Migracions (CTESISSM) del Congrés (aquesta Comissió ha de discutir la PNL presentada per SUMAR, abans del debat al Ple del Congrés).

Proposta d'escrit als membres de la Comissió: punxeu ací.

Adreces de correu electrònic: punxeu ací.

 

4a acció:   26-02-2024               Peticions a la CTESISSM del Congrés

Peticions a la Comissió de Treball, Economia Social, Inclusió, Seguretat Social i Migracions (CTESISSM) del Congrés (atés que aquesta Comissió és l'encarregada de discutir la PNL presentada per SUMAR, abans del debat al Ple del Congrés).

Proposta d'escrit als membres de la Comissió: punxeu ací.

Adreces de correu electrònic: punxeu ací.

 

3a acció:   12-02-2024               Peticions a la Presidència del Govern i a la Mesa per al Diàleg Social

Proposta d'escrit: punxeu ací

Adreces de correu electrònic: 

cartaservicios@presidencia.gob.es, portal@mites.gob.es, portal@inclusion.gob.es, ceoe@ceoe.es, contacto@cepyme.eu, dpd@ccoo.es, contacto@cec.ugt.org

Si l'adreça cartaservicios@presidencia.gob.es us dona problemes, es pot enviar a través d'aquest formulari:

https://www.lamoncloa.gob.es/presidente/escribiralpresidente

Si l'adreça portal@mites.gob.es us dona problemes, es pot provar algun d'aquests formularis:

- https://expinterweb.mites.gob.es/formugab/login.htm

- https://expinterweb.mites.gob.es/formugab/home.htm

Per als formularis, podeu utilitzar aquest text més reduït (si no desitgeu adjuntar l'escrit):

L'ANTIC PERSONAL BECARI, pels qui ni el govern ni les comunitats autònomes van cotitzar en el seu moment a la Seguretat Social, portem temps esperant el desenvolupament immediat de la normativa per a fer efectiu el Conveni d'aquest personal, determinat en l'aprovada Llei de Pensions (RDL 2/2023, amb la modificació recollida en el RDL 5/2023), en la seua disposició addicional cinquantena segona (regulat prèviament en la disposició addicional cinquena del RDL 28/2018, derogada). A més, EXIGIM que es desenvolupe una solució política que habilite un conveni, bé a través de la Presidència del Govern bé a través del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, perquè, aplicant principis retroactius inclosos en l'actual RDL 2/2023, a l'ANTIC PERSONAL BECARI se li reconeguen tots els anys treballats sota la forma de beca, i no sols cinc anys. A més, EXIGIM que es complisca l'Ordre TMS/83/2019, de 31 de gener, actualitzada en l'ordre PCM/74/2023 de 30 de gener, en la qual se'ns assimila a persones contractades en pràctiques, sent l'Estat el que ha de pagar la major part d'aqueixa cotització en el cas que un pagament siga necessari. Aquest conveni hauria de recollir la totalitat dels anys treballats com a personal becari predoctoral i postdoctoral, amb beques d'especialització i de suport en gestió, tant a Espanya com a l'estranger, així com el personal remunerat i no remunerat o amb contracte administratiu sense cotització a la SS, amb les adaptacions necessàries per a les persones actualment jubilades o en situació d’incapacitatAixí mateix, hauria d'haver-hi una compensació per a aquelles persones que en el seu moment s’acolliren al RD 1493/2011 i hagueren de pagar la quota del o la treballadora més la quota empresarial.

L'Estat s'ha estat estalviant el pagament de triennis i altres complements docents i/o investigadors durant tots els anys d'activitat laboral, el que fa fa necessari una solució política a aquest problema dels i les ANTIGUES BECÀRIES. Més encara quan no es cotitzà a la Seguretat Social, però sí per IRPF, el que encara fa més greu l’actual situació, per la qual cosa aquesta reivindicació va més enllà de l'actual, o futur, personal becari, en la mesura que es tracta de reparar un greuge realitzat en el passat.

 

2a acció:   29-01-2024               Peticions a la CTESISSM del Congrés

Peticions a la Comissió de Treball, Economia Social, Inclusió, Seguretat Social i Migracions (CTESISSM) del Congrés (atés que aquesta Comissió és l'encarregada de discutir la PNL presentada per SUMAR, abans del debat al Ple del Congrés).

Proposta d'escrit als membres de la Comissió: punxeu ací.

Adreces de correu electrònic: punxeu ací.

 

1a acció:   15-01-2024               Peticions a la Presidència del Govern i a la Mesa per al Diàleg Social

Proposta d'escrit: punxeu ací

Adreces de correu electrònic: 

cartaservicios@presidencia.gob.es, portal@mites.gob.es, portal@inclusion.gob.es, ceoe@ceoe.es, contacto@cepyme.eu, dpd@ccoo.es, contacto@cec.ugt.org

Si l'adreça cartaservicios@presidencia.gob.es us dona problemes, es pot enviar a través d'aquest formulari:

https://www.lamoncloa.gob.es/presidente/escribiralpresidente

Si l'adreça portal@mites.gob.es us dona problemes, es pot provar algun d'aquests formularis:

- https://expinterweb.mites.gob.es/formugab/login.htm

- https://expinterweb.mites.gob.es/formugab/home.htm

Per als formularis, podeu utilitzar aquest text més reduït (si no desitgeu adjuntar l'escrit):

L'ANTIC PERSONAL BECARI, pels qui ni el govern ni les comunitats autònomes van cotitzar en el seu moment a la Seguretat Social, portem temps esperant el desenvolupament immediat de la normativa per a fer efectiu el Conveni d'aquest personal, determinat en l'aprovada Llei de Pensions (RDL 2/2023, amb la modificació recollida en el RDL 5/2023), en la seua disposició addicional cinquantena segona (regulat prèviament en la disposició addicional cinquena del RDL 28/2018, derogada). A més, EXIGIM que es desenvolupe una solució política que habilite un conveni, bé a través de la Presidència del Govern bé a través del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, perquè, aplicant principis retroactius inclosos en l'actual RDL 2/2023, a l'ANTIC PERSONAL BECARI se li reconeguen tots els anys treballats sota la forma de beca, i no sols cinc anys. A més, EXIGIM que es complisca l'Ordre TMS/83/2019, de 31 de gener, actualitzada en l'ordre PCM/74/2023 de 30 de gener, en la qual se'ns assimila a persones contractades en pràctiques, sent l'Estat el que ha de pagar la major part d'aqueixa cotització en el cas que un pagament siga necessari. Aquest conveni hauria de recollir la totalitat dels anys treballats com a personal becari predoctoral i postdoctoral, amb beques d'especialització i de suport en gestió, tant a Espanya com a l'estranger, així com el personal remunerat i no remunerat o amb contracte administratiu sense cotització a la SS, amb les adaptacions necessàries per a les persones actualment jubilades o en situació d’incapacitatAixí mateix, hauria d'haver-hi una compensació per a aquelles persones que en el seu moment s’acolliren al RD 1493/2011 i hagueren de pagar la quota del o la treballadora més la quota empresarial.

L'Estat s'ha estat estalviant el pagament de triennis i altres complements docents i/o investigadors durant tots els anys d'activitat laboral, el que fa fa necessari una solució política a aquest problema dels i les ANTIGUES BECÀRIES. Més encara quan no es cotitzà a la Seguretat Social, però sí per IRPF, el que encara fa més greu l’actual situació, per la qual cosa aquesta reivindicació va més enllà de l'actual, o futur, personal becari, en la mesura que es tracta de reparar un greuge realitzat en el passat.

 

*******

 

SEGON FULL DE RUTA (2023), PERSONAL ANTIC BECARI

 

29-12-2023       Resposta del Defensor del Poble (enllaç al document)

 

28a acció:   18-12-2023               Diverses accions

Us proposem les següents accions: 

1. Dilluns 18 de desembre:  Peticions als i les Portaveus dels Grups Parlamentaris

Proposta d'escrit a les i els Portaveus dels grups parlamentaris: punxeu ací.

Adreces de correu electrònic: punxeu ací.

2. Dilluns 18 de desembre: Peticions a la Comissió de Treball, Economia Social, Inclusió, Seguretat Social i Migracions del Congrés (atés que aquesta Comissió és l'encarregada de discutir la PNL presentada per SUMAR, abans del debat al Ple del Congrés)

Proposta d'escrit als membres de la Comissió: punxeu ací.

Adreces de correu electrònic: punxeu ací.

3. Durant tot el període de Nadal:

Enviament de missatges a través de X, abans Twitter, dirigits a la Ministra d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions: @SaizElma. Recordeu-vos d'indicar també l'usuari @AfectadosBSS i l'etiqueta #TrabajarConBecasSinCotizar. Podeu enviar qualsevol text a la vostra elecció i tantes vegades com pugueu.

 

27a acció:   04-12-2023                Peticions a mitjans de comunicació

Per al proper dilluns, 4 de desembre, us proposem enviar missatges, personalitzats o no, a elDiario.es (a l'adreça sociedad@eldiario.es), a infoLibre (a l'adreça investigacion@infolibre.es), a Salvados (a l'adreça salvados@delbarrio.tv) i a Espejo Público (a l'adreça espejopublico@antena3tv.es), amb còpia d'aquest text o amb un resum de la vostra experiència personal.

 

26a acció:   20-11-2023               Peticions a la Presidència del Govern i a la Mesa per al Diàleg Social

Proposta d'escrit: 

L'ANTIC PERSONAL BECARI, pels qui ni el govern ni les comunitats autònomes van cotitzar en el seu moment a la Seguretat Social, portem temps esperant el desenvolupament immediat de la normativa per a fer efectiu el Conveni d'aquest personal, determinat en l'aprovada Llei de Pensions (RDL 2/2023, amb la modificació recollida en el RDL 5/2023), en la seua disposició addicional cinquantena segona (regulat prèviament en la disposició addicional cinquena del RDL 28/2018, derogada). A més, EXIGIM que es desenvolupe una solució política que habilite un conveni, bé a través de la Presidència del Govern bé a través del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, perquè, aplicant principis retroactius inclosos en l'actual RDL 2/2023, a l'ANTIC PERSONAL BECARI se li reconeguen tots els anys treballats sota la forma de beca, i no sols cinc anys. A més, EXIGIM que es complisca l'Ordre TMS/83/2019, de 31 de gener, actualitzada en l'ordre PCM/74/2023 de 30 de gener, en la qual se'ns assimila a persones contractades en pràctiques, sent l'Estat el que ha de pagar la major part d'aqueixa cotització en el cas que un pagament siga necessari. Aquest conveni hauria de recollir la totalitat dels anys treballats com a personal becari predoctoral i postdoctoral, amb beques d'especialització i de suport en gestió, tant a Espanya com a l'estranger, així com el personal remunerat i no remunerat o amb contracte administratiu sense cotització a la SS, amb les adaptacions necessàries per a les persones actualment jubilades o en situació d’incapacitatAixí mateix, hauria d'haver-hi una compensació per a aquelles persones que en el seu moment s’acolliren al RD 1493/2011 i hagueren de pagar la quota del o la treballadora més la quota empresarial.

L'Estat s'ha estat estalviant el pagament de triennis i altres complements docents i/o investigadors durant tots els anys d'activitat laboral, el que fa fa necessari una solució política a aquest problema dels i les ANTIGUES BECÀRIES. Més encara quan no es cotitzà a la Seguretat Social, però sí per IRPF, el que encara fa més greu l’actual situació, per la qual cosa aquesta reivindicació va més enllà de l'actual, o futur, personal becari, en la mesura que es tracta de reparar un greuge realitzat en el passat.

Adreces de correu electrònic: 

cartaservicios@presidencia.gob.es, portal@mites.gob.es, portal@inclusion.gob.es, ceoe@ceoe.es, contacto@cepyme.eu, dpd@ccoo.es, contacto@cec.ugt.org

Si l'adreça portal@mites.gob.es us dona problemes, es pot provar algun d'aquests formularis:

- https://expinterweb.mites.gob.es/formugab/login.htm

- https://expinterweb.mites.gob.es/formugab/home.htm

 

25a acció:   06-11-2023               Peticions a les i els Portaveus dels grups parlamentaris en el Congrés

Proposta d'escrit a les i els Portaveus dels grups parlamentaris: punxeu ací.

Adreces de correu electrònic: punxeu ací.

 

24a acció:   23/24-10-2023               Peticions a mitjans de comunicació i X (abans  Twitter)

1. Per a dilluns 23: Enviar missatges, personalitzats o no, a elDiario.es (a l'adreça sociedad@eldiario.es), a infoLibre (a l'adreça investigacion@infolibre.es) i a Espejo Público (a l'adreça espejopublico@antena3tv.es), amb còpia d'aquest text o amb un resum de la vostra experiència personal.

2. Per a dilluns 23 i dimarts 24, entre les 20h i les 23h: Enviar missatges a través de X (abans Twitter), amb la finalitat d'aconseguir donar major visibilitat a la nostra reivindicació (i intentar ser trending topic). Trobareu una proposta de text i d'usuaris punxant ací.

 

23a acció:   09-10-2023               Peticions a les i els Portaveus dels grups parlamentaris en el Congrés

Proposta d'escrit a les i els Portaveus dels grups parlamentaris: punxeu ací.

Adreces de correu electrònic: punxeu ací.

 

22a acció:   mes d'agost               Peticions a mitjans de comunicació i xarxes socials

Per al mes d'agost us proposem:

1. Enviar missatges, personalitzats o no, a elDiario.es (a l'adreça sociedad@eldiario.es) i a infoLibre (a l'adreça investigacion@infolibre.es), amb còpia d'aquest text o amb un resum de la vostra experiència personal.

2. Utilitzar les xarxes socials, tant com pugueu, per a fer visible la nostra reivindicació. En Twitter seria aconsellable que utilitzàreu l'usuari @AfectadosBSS i l'etiqueta #TrabajarConBecasSinCotizar. D’altres usuaris que podeu indicar (màxim tres per cada missatge): @ppopular @PSOE @vox_es @sumar @Esquerra_ERC @JuntsXCat @ehbildu @eajpnv @upn_navarra @Coalicion_LPGC @obloque @UnidasPodemos_ @IzquierdaUnida @MasPais_Es @ compromis

 

21a acció:   10-07-2023               Peticions a Presidència de Govern i al Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions

Des de Presidència de Govern estem rebent aquesta resposta personalitzada:

“Estimat/da Sr./Sra. XXXXXXX:

Fa un temps va escriure al president del Govern per a reclamar que el personal investigador poguera cotitzar a la Seguretat Social el període en el qual va treballar amb una beca.

Com sap, des de fa uns mesos, la llei permetia que es cotitzaren fins a dos anys d'aqueix període, després de signar un conveni amb la Seguretat Social.

Li alegrarà saber que acabem d'aprovar un reial decret llei que amplia aquest període fins a cinc anys i emplaça el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions a desenvolupar les normes que regulen aquesta situació. Pot contactar amb aquest ministeri a través de les vies que trobarà en aquest enllaç: https://run.gob.es/mfv09926

Esperem que aquesta informació li resulte útil i que puga cotitzar per aqueixos anys inicials de la seua carrera professional. Espanya deu molt a totes les persones que han dedicat la seua vida a la ciència i el coneixement.

Li enviem una cordial salutació,

Unitat de Comunicació amb la Ciutadania - Gabinet de la Presidència del Govern”

Per això, proposem fer dos enviaments:

1.- A la Presidència de Govern (a l'enllaç https://links.uv.es/95kHivk) us proposem un dels següents escrits:

  • Si vau enviar escrit prèviament a Presidència punxeu ací.
  • Si no heu enviat abans cap missatge a Presidència punxeu ací.

2.- Al Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, a l'adreça portal@inclusion.gob.es, punxeu ací.

 

20a acció:   03-07-2023               Peticions als partits polítics que no ens han contestat

En el BOE del 29 de juny s’ha publicat l’RDL 5/2023, que en l'article 211 modifica la disposició 52a del RDL 2/2023 de manera que la cotització, amb caràcter retroactiu, a la SS s'amplia de dos a cinc anys. Creiem que és un avanç en la nostra reivindicació, la qual cosa ens anima a seguir endavant per a exigir que es desenvolupe efectivament el conveni i que s’hi reculla tots els tipus de “beca” que en la pràctica amagaven treballs similars als que feien la resta de les i els altres treballadors.

Per això, i com l'última decisió la tindran els partits polítics, us proposem fer un enviament massiu de correus als partits que no han respost a l'acció reivindicativa del 19 de juny. Els partits que han contestat (per diferents vies) són BNG, Ciutadans, EH-Bildu, ERC, Podem i Sumar.

EH-Bildu, ERC, Podem i Sumar han manifestat que podrien donar-nos el seu suport. BNG ens va demanar informació (que se'ls ha enviat) i Ciutadans va acusar haver rebut la petició.

Per als partits que encara no han respost podeu trobar una proposta d'escrit punxant ací. Com podreu veure, al final de l'escrit se'ls convida a mantindre una reunió per a ampliar-los la informació, per això al peu de signatura podeu indicar bé les vostres dades, bé les dades de SATTUi (c-e: sattuiab@uv.es, tel.: 722230804 – 963864959), a la vostra elecció. Us agrairíem molt ens indicàreu si es posen en contacte amb vosaltres, per a poder fer un seguiment.

Les adreces d'enviament són les següents: info@compromis.net, internet@eaj-pnv.eus, info@izquierdaunida.org, hola@junts.cat, info@masmadrid.org, contacte@partitdemocrata.cat, atencion2@pp.es, prc@prc.es, infopsoe@psoe.es, coordinadorateruelexiste@gmail.com, secretariageneral@upn.org, gpvox@congreso.es

 

19a acció:   19-06-2023 i dies següents               Peticions a partits polítics, infoLibre i Jordi Évole

1) Dilluns, 19 de juny, enviament de peticions massives per a una reunió -a través de zoom- amb els partits polítics (petició per correu i/o Twitter). En el document ab2_1v_20230619 podeu trobar una proposta de text amb les adreces de correu electrònic i, també, propostes de text i d'usuaris per a Twitter.

2) Des d'infoLibre, amb Jesús Maraña, demanen informació sobre algun assumpte que meresca ser investigat en profunditat i com el nostre “assumpte” ho mereix, al llarg de la setmana proposem enviar un correu electrònic a investigacion@infolibre.es comptant un poc la situació personal viscuda. També es pot explicar un poc –o molt amb un fil de missatges- la vostra situació personal a través de Twitter, indicant els usuaris @jesusmarana @_infoLibre i @AfectadosBSS, amb l'etiqueta #TrabajarConBecasSinCotizar.

3) El proper diumenge, 25 de juny, a partir de les 22:30h, Jordi Évole entrevistarà el president del Govern, Pedro Sánchez, en un programa especial de “Lo de Évole” en laSexta. Proposem enviar missatges a través de Twitter (preferentment al llarg de dijous 22 de juny) demanant-li que li pregunte al president del govern per la nostra reivindicació.

Els missatges poden tindre pinzellades de la vostra situació personal i hauria d'incloure els usuaris @jordievole @AfectadosBSS i l'etiqueta #TrabajarConBecasSinCotizar.

Us indiquem algunes propostes de tuits:

  • @jordievole pots preguntar al president del govern per què no ha solucionat el problema de @AfectadosBSS? Va ser #TrabajarConBecasSinCotizar, sense SS, sense baixes per maternitat, horaris interminables... i ara sense jubilació!!
  • @jordievole: @AfectadosBSS (persones amb expedients excel·lents) van ajudar a situar Espanya a nivell europeu, però era #TrabajarConBecasSinCotizar. Pots preguntar-li al president que farà si guanya les eleccions??
  • @jordievole una idea de pregunta per al president del govern: sap que va haver-hi persones amb expedients excel·lents, @AfectadosBSS, que el seu treball va ser #TrabajarConBecasSinCotizar??

Us actualitzem la informació del grup de Telegram AfectadosBecasSS:

A) S'ha aconseguit reunir prop de 1000 euros (amb aportacions individuals de 5 euros) per a un estudi jurídic sobre la viabilitat de presentar una demanda. Estem esperant la resposta de l'advocada (de moment ja no és necessari realitzar més aportacions, segons la resposta de l'advocada es valorarà).

B) S'està organitzant una manifestació a Madrid per a setembre o octubre. Esperem comptar amb la vostra participació!

 

18a acció:   05-06-2023               Escrit a la MESA PER AL DIÀLEG SOCIAL

Presidència del Govern: https://www.lamoncloa.gob.es/presidente/escribiralpresidente

Vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball i Economia Social (aquestes adreces, de vegades, donen problemes):

   portal@mites.gob.es

   https://expinterweb.mites.gob.es/formugab/login.htm

   https://expinterweb.mites.gob.es/formugab/home.htm

Ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions: portal@inclusion.gob.es

CEOE: ceoe@ceoe.es

CEPYME: contacto@cepyme.eu

CCOO: dpd@ccoo.es

UGT: contacto@cec.ugt.org

Proposta d'escrit: L'ANTIC PERSONAL BECARI, pels qui ni el govern ni les comunitats autònomes van cotitzar en el seu moment a la Seguretat Social, portem temps esperant el desenvolupament immediat de la normativa per a fer efectiu el Conveni d'aquest personal, determinat en l'aprovada Llei de Pensions (RDL 2/2023), en la seua disposició addicional cinquantena segona (regulat prèviament en la disposició addicional cinquena del RDL 28/2018, ara derogada). A més, EXIGIM que es desenvolupe una solució política que habilite un conveni, bé a través de la Presidència del Govern bé a través del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, perquè, aplicant principis retroactius inclosos en l'actual RDL 2/2023, a l'ANTIC PERSONAL BECARI se li reconeguen tots els anys treballats sota la forma de beca, i no sols dos anys. A més, EXIGIM que es complisca l'Ordre TMS/83/2019, de 31 de gener, actualitzada en l'ordre PCM/74/2023 de 30 de gener, en la qual se'ns assimila a persones contractades en pràctiques, sent l'Estat el que ha de pagar la major part d'aqueixa cotització en el cas que un pagament siga necessari. Aquest conveni hauria de recollir la totalitat dels anys treballats com a personal becari predoctoral i postdoctoral, amb beques d'especialització i de suport en gestió, tant a Espanya com a l'estranger.

L'Estat s'ha estat estalviant el pagament de triennis i altres complements docents i/o investigadors durant tots els anys d'activitat laboral, la qual cosa fa necessari una solució política a aquest problema dels i les ANTIGUES BECÀRIES. Més encara quan no cotitzàrem a la Seguretat Social, però sí per IRPF, la qual cosa encara fa més greu la nostra actual situació, per la qual cosa aquesta reivindicació va més enllà de l'actual, o futur, personal becari, en la mesura que es tracta de reparar un greuge realitzat en el passat.

 

17a acció:   22 / 23 / 24-05-2023 (entre les 20h i les 24h)                 Enviament massiu de missatges a través de Twitter:

   A través del grup de Telegram AfectadosBecasSS (enllaç d'invitació per a participar-hi: https://t.me/+P4CJKhK_3XxkMzlk ) s'estan llançant missatges a través de Twitter i açò està comportant una major visibilitat en la reivindicació de l'Antic Personal Becari. Per això, la proposta per a la setmana del 22 de maig és enviar missatges massius a través de Twitter. A poc que participem totes i tots (encara que sols siga enviant missatges durant 15 o 20 minuts en la franja horària indicada) podem arribar a ser trending topic.

Els missatges cal enviar-los entre les 20h i les 24h de dilluns 22, dimarts 23 i dimecres 24 de maig, utilitzant cada dia una única etiqueta:

  • Dilluns, 22 de maig: #InvestigarSinCotizar
  • Dimarts, 23 de maig: #TrabajarBecasSinCotizar
  • Dimecres, 24 de maig: #MaternidadBecaria

El text hauria d'incloure: un missatge, l'etiqueta del dia i un màxim de tres usuaris. Es poden enviar tants missatges com vulgueu (quants més millor), bé diferents, bé repetits, recordant-vos de canviar els usuaris. Les idees de missatges i els possibles usuaris els podeu trobar en els següents enllaços:

 

Resposta del Defensor del Poble (dimarts 9 de maig de 2023)

Enllaç a la resposta rebuda pel Defensor del Poble.

 

16a acció:   08-05-2023                 Escrits a:

     1) Consells Generals de Col·legis Oficials. Adreces d'enviament:

- Separació per comes:

cgcob@cgcob.escgcoia@cgcoia.orgconsejo@ingenierosindustriales.esinfo@ccii.esinfo@conciti.escongral@redfarma.orgsecretaria@consejogeneralcdl.es, correo@cofis.es, sede@consejo-fisioterapia.org, consejo@consejogestores.net, cge@consejogeneralenfermeria.org, info@consejologopedas.com, cgcom@cgcom.es, informacion@coem.org.es, cgcoo@grupoicm.es, informacion@cop.es, administracion@cgcop.es, info@consejoprotesicosdentales.org, secretariapc@cgquimicos.es, consejo@colvet.es

- Separació per punt i coma:

cgcob@cgcob.escgcoia@cgcoia.org; consejo@ingenierosindustriales.es; info@ccii.es; info@conciti.es; congral@redfarma.org; secretaria@consejogeneralcdl.es; correo@cofis.es; sede@consejo-fisioterapia.org; consejo@consejogestores.net; cge@consejogeneralenfermeria.org; info@consejologopedas.com; cgcom@cgcom.es; informacion@coem.org.es; cgcoo@grupoicm.es; informacion@cop.es; administracion@cgcop.es; info@consejoprotesicosdentales.org; secretariapc@cgquimicos.es; consejo@colvet.es

- Proposta de text per enviar: punxeu ací

     2) Missatges a les xarxes socials, indicant les següents etiquetes: @afectadosbecasSS @AfectadosBSS #becariossincotizar #trabajarconbecassincotizar

A més, podeu afegir qualsevol de les següents etiquetes (a la vostra elecció) o d’altres que considereu puguen ser sensibles a la nostra reivindicació:

@desdelamoncloa @sanchezcastejon @inclusiongob @joseluisescriva @Yolanda_Diaz_ @CienciaGob @DianaMorantR @educaciongob @empleogob @gpscongreso @sumar @NunezFeijoo @joanbaldovi @ierrejon @AQHT_TVE @el_pais @65ymuchomas @elmundoes @salvadostv @El_Intermedio

 

15a acció:   24-04-2023                 Escrits a:

     Presidència de Govern (c-e: cartaservicios@presidencia.gob.es)

     Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions (c-e: registro.missm@inclusion.gob.es, portal@inclusion.gob.es)

     * Proposta de l'escrit per a enviar:

Assumpte: Cotització a la Seguretat Social de l'Antic Personal Becari. 

L'ANTIC PERSONAL BECARI, pels qui ni el govern ni les comunitats autònomes van cotitzar en el seu moment a la Seguretat Social, exigim el desenvolupament immediat de la normativa per a fer efectiu el Conveni d'aquest personal, determinat en l'aprovada Llei de Pensions (Reial decret llei 2/2023, de 16 de març), la disposició addicional cinquantena segona del qual determina que “8. Les persones a les quals fa referència la present disposició que, amb anterioritat a la seua data d'entrada en vigor, s'hagueren trobat en la situació indicada en la mateixa, podran subscriure un conveni especial, per una única vegada, en el termini, termes i condicions que determine el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, que els possibilite el còmput de la cotització pels períodes de formació o realització de pràctiques no laborals i acadèmiques realitzats abans de la data d'entrada en vigor, fins a un màxim de dos anys”. “10. En un termini de tres mesos a computar des de l'1 d'abril de 2023 (…) mitjançant ordre ministerial es crearà un observatori per a l'anàlisi i seguiment de la seua aplicació i efectivitat de les mesures adoptades, (…)".

A més, atés que convenis similars no han estat portats a efecte amb anterioritat (malgrat haver-se establert en diferents normes), EXIGIM que es desenvolupe una solució política que habilite un conveni, bé a través de la Presidència del Govern bé a través del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, perquè, aplicant principis retroactius inclosos en l'actual RDL 2/2023, a l'ANTIC PERSONAL BECARI se li reconeguen tots els anys treballats sota la forma de beca, i no sols dos anys. A més, EXIGIM que es complisca l'Ordre TMS/83/2019, de 31 de gener, actualitzada en l'ordre PCM/74/2023 de 30 de gener, en la qual se'ns assimila a persones contractades en pràctiques, sent l'Estat el que ha de pagar la major part d'aqueixa cotització en el cas que un pagament siga necessari. Aquest conveni hauria de recollir la totalitat dels anys treballats com a personal becari predoctoral i postdoctoral, amb beques d'especialització i de suport en gestió, tant a Espanya com a l'estranger.

L'Estat s'ha estat estalviant el pagament de triennis i altres complements docents i/o investigadors durant tots els anys d'activitat laboral, la qual cosa fa necessari una solució política a aquest problema dels i les ANTIGUES BECÀRIES. Més encara quan no cotitzàrem a la Seguretat Social, però sí per IRPF, la qual cosa encara fa més greu la nostra actual situació, per la qual cosa aquesta reivindicació va més enllà de l'actual, o futur, personal becari, en la mesura que es tracta de reparar un greuge realitzat en el passat.

Abril 2023

 

14a acció:   10-04-2023                 Escrits a:

     Diversos mitjans de comunicació

Adreces de correu electrònic:

Separació per comes: cartas@abc.es, digital@elpais.es, CartasDirector@elpais.es, cartas.director@el-mundo.es, internet@el-mundo.es, digital@vanguardia.es, redaccion@elperiodico.es, efe@efe.es, zona20@20minutos.es, info@28kanala.com, central@agenciadenoticias.es, redactorjefe@libertaddigital.com, prensa@madridactual.es, prensa@madridesnoticia.es, madridpress@madridpress.com, comunicacion@intereconomia.com, redaccion@huffingtonpost.es, redaccion@elconfidencial.com, redaccion@elconfidencialdigital.com, contacto@eldiario.es, lector@elespanol.com, info@ctxt.es, levante.lectores@epi.es, cartas@lasprovincias.es, lectores@informacion.es

Separació per punt i coma: cartas@abc.es; digital@elpais.es; CartasDirector@elpais.es; cartas.director@el-mundo.es; internet@el-mundo.es; digital@vanguardia.es; redaccion@elperiodico.es; efe@efe.es; zona20@20minutos.es; info@28kanala.com; central@agenciadenoticias.es; redactorjefe@libertaddigital.com; prensa@madridactual.es; prensa@madridesnoticia.es; madridpress@madridpress.com; comunicacion@intereconomia.com; redaccion@huffingtonpost.es; redaccion@elconfidencial.com; redaccion@elconfidencialdigital.com; contacto@eldiario.es; lector@elespanol.com; info@ctxt.es; levante.lectores@epi.es; cartas@lasprovincias.es; lectores@informacion.es

       * Proposta de l'escrit per a enviar:

Assumpte: Cotització a la Seguretat Social de l'Antic Personal Becari. 

Estimades Sres. / Estimats Srs.,

Ens posem en contacte amb vostés amb la finalitat d'expressar-los com el col·lectiu d'Antic Personal Becari (personal que va ser “becat” pel seu bon expedient acadèmic) veu menystinguts els seus drets amb el nou Estatut del Becari i pateix un greuge comparatiu enfront del nou personal becari.

Amb la finalitat de posar en evidència aquest greuge, hi ha diverses accions en marxa (amb el grup de Telegram AfectadosBecasSS i el sindicat SATTUi de València) i ens agradaria poder comptar amb vostés per a fer visible la injustícia en la qual ens trobem.

Poden trobar informació en els següents enllaços:

https://sites.google.com/view/afectadosporlasbecas/inicio

https://links.uv.es/s17M9ov

Si desitgen més informació poden contactar amb: sattui@sattui.org, telf. 722 23 08 04.

********

D'altra banda, us animem a unir-vos al grup de Telegram AfectadosBecasSS, iniciat per Personal Antic Becari de la Universidad de Córdoba. Aquest grup naix amb la finalitat d'obrir noves vies de reivindicació fins aconseguir el reconeixement del temps que el Personal Antic Becari va treballar sota la forma de “beca”. Atés que és un grup privat és necessari inscriure-s’hi a través d'aquesta invitació: https://t.me/+NuRdf0I2pLI3OWRk

 

13a acció:   27-03-2023                 Escrits a:

     MESA DIÀLEG SOCIAL

       Presidència del Govern:

         https://www.lamoncloa.gob.es/presidente/escribiralpresidente (de vegades dona error, però cap al mig dia accepta millor les sol·licituds, després de punxar al botó d'enviar, deixeu la finestra sense tancar encara que no faça res)

       Vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball i Economia Social:

         https://expinterweb.mites.gob.es/formugab/login.htm

         https://expinterweb.mites.gob.es/formugab/home.htm

       Ministre d’Inclusió, Seguretat social i Migracions:

         portal@inclusion.gob.es

       CEOE: ceoe@ceoe.es

       CEPYME: contacto@cepyme.eu

       CCOO: dpd@ccoo.es

       UGT: contacto@cec.ugt.org

       * Proposta de l'escrit per a enviar:

Assumpte: Cotització a la Seguretat Social de l'Antic Personal Becari.

Fa temps participe en la reivindicació de l'ANTIC PERSONAL BECARI, a la qual s'estan unint diverses organitzacions sindicals, reivindicant que s'establisca una via normativa que possibilite un conveni especial amb la Seguretat Social per al reconeixement del temps treballat a l'efecte de jubilació, triennis, etc., a totes aquelles persones que en el seu moment van treballar amb beques per les quals no es va poder cotitzar a la Seguretat Social.

Els motius en què basem la petició es poden veure en el següent enllaç:

https://www.uv.es/sattui/Novetats/ab2%20Peticio%20marc%202023%20web.pdf

Agraïm per endavant la seua atenció i sol·licitem realitzen les accions oportunes per a resoldre aquesta qüestió, amb la finalitat d'aconseguir el reconeixement que el nostre personal antic becari mereix.

 

12 acció:   13-03-2023                 Escrits als sindicats:

    CCOO: https://www.ccoo.es/Contacta

    CGT: spcc.cgt@cgt.org.es

    CIG: secretarioxeral@galizacig.gal

    Confederació Intersindical: confederacion@intersindical.es

    CSIFpresidente@csif.es

    UGT: contacto@cec.ugt.org

    USO: uso@uso.es

    * Proposta d'escrit per a enviar:

Assumpte: Cotització a la Seguretat Social de l'Antic Personal Becari.

Fa temps participe en la reivindicació de l'ANTIC PERSONAL BECARI, iniciada pel Sindicat SATTUi i a la qual s'hi estan unint d’altres organitzacions sindicals, reivindicant que s'establisca una via normativa que possibilite un conveni especial amb la Seguretat Social per al reconeixement del temps treballat a l'efecte de jubilació, triennis, etc., a totes aquelles persones que en el seu moment van treballar amb beques per les quals no es va poder cotitzar a la Seguretat Social.

Els motius en què basem la petició es poden veure en el següent enllaç:

https://www.uv.es/sattui/Novetats/ab2%20Peticio%20a%20sindicats%20febrer%202023%20web.pdf

https://links.uv.es/CKJj0br

Agraïm per endavant la seua atenció i sol·licitem la seua participació en aquesta reivindicació, amb la finalitat d'aconseguir el reconeixement que el nostre personal antic becari mereix.

 

11a acció:   27-02-2023                 Escrits a:

     MESA DIÀLEG SOCIAL

       Presidència del Govern:

         https://www.lamoncloa.gob.es/presidente/escribiralpresidente

       Vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball i Economia Social:

         https://expinterweb.mites.gob.es/formugab/login.htm

         https://expinterweb.mites.gob.es/formugab/home.htm

       Ministre d’Inclusió, Seguretat social i Migracions:

         portal@inclusion.gob.es

       CEOE: ceoe@ceoe.es

       CEPYME: contacto@cepyme.eu

       CCOO: https://www.ccoo.es/Contacta

       UGT: contacto@cec.ugt.org

       * Proposta de l'escrit per a enviar:

Assumpte: Cotització a la Seguretat Social de l'Antic Personal Becari.

Fa temps participe en la reivindicació de l'ANTIC PERSONAL BECARI, iniciada pel Sindicat SATTUi i a la qual s'hi estan unint d’altres organitzacions sindicals, reivindicant que s'establisca una via normativa que possibilite un conveni especial amb la Seguretat Social per al reconeixement del temps treballat a l'efecte de jubilació, triennis, etc., a totes aquelles persones que en el seu moment van treballar amb beques per les quals no es va poder cotitzar a la Seguretat Social.

Els motius en què basem la petició es poden veure en el següent enllaç:

https://www.uv.es/sattui/Novetats/ab2%20Peticio%20gener%202023%20web.pdf

https://links.uv.es/wf1rImO

Agraïm per endavant la seua atenció i sol·licitem realitzen les accions oportunes per a resoldre aquesta qüestió, amb la finalitat d'aconseguir el reconeixement que el nostre personal antic becari mereix.

 

10a acció:   13-02-2023                 Escrits als sindicats:

    CCOO: https://www.ccoo.es/Contacta

    CGT: spcc.cgt@cgt.org.es

    CIG: secretarioxeral@galizacig.gal

    Confederació Intersindical: confederacion@intersindical.es

    CSIFpresidente@csif.es

    UGT: contacto@cec.ugt.org

    USO: uso@uso.es

    * Proposta de l'escrit per a enviar:

Assumpte: Cotització a la Seguretat Social de l'Antic Personal Becari.

Fa temps participe en la reivindicació de l'ANTIC PERSONAL BECARI, iniciada pel Sindicat SATTUi i a la qual s'hi estan unint d’altres organitzacions sindicals, reivindicant que s'establisca una via normativa que possibilite un conveni especial amb la Seguretat Social per al reconeixement del temps treballat a l'efecte de jubilació, triennis, etc., a totes aquelles persones que en el seu moment van treballar amb beques per les quals no es va poder cotitzar a la Seguretat Social.

Els motius en què basem la petició es poden veure en el següent enllaç:

https://www.uv.es/sattui/Novetats/ab2%20Peticio%20a%20sindicats%20febrer%202023%20web.pdf

https://links.uv.es/CKJj0br

Agraïm per endavant la seua atenció i sol·licitem la seua participació en aquesta reivindicació, amb la finalitat d'aconseguir el reconeixement que el nostre personal antic becari mereix.

 

9a acció:   30-01-2023                 Escrits a:

     MESA DIÀLEG SOCIAL

       Presidència del Govern:

         https://www.lamoncloa.gob.es/presidente/escribiralpresidente

       Vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball i Economia Social:

         https://expinterweb.mites.gob.es/formugab/login.htm

         https://expinterweb.mites.gob.es/formugab/home.htm

       Ministre d’Inclusió, Seguretat social i Migracions:

         portal@inclusion.gob.es

       CEOE: ceoe@ceoe.es

       CEPYME: contacto@cepyme.eu

       CCOO: https://www.ccoo.es/Contacta

       UGT: contacto@cec.ugt.org

     Proposta de l'escrit per a enviar:

Assumpte: Cotització a la Seguretat Social de l'Antic Personal Becari.

Fa temps participe en la reivindicació de l'ANTIC PERSONAL BECARI, iniciada pel Sindicat SATTUi i a la qual s'hi estan unint d’altres organitzacions sindicals, reivindicant que s'establisca una via normativa que possibilite un conveni especial amb la Seguretat Social per al reconeixement del temps treballat a l'efecte de jubilació, triennis, etc., a totes aquelles persones que en el seu moment van treballar amb beques per les quals no es va poder cotitzar a la Seguretat Social.

Els motius en què basem la petició es poden veure en el següent enllaç:

https://www.uv.es/sattui/Novetats/ab2%20Peticio%20gener%202023%20web.pdf

https://links.uv.es/wf1rImO

Agraïm per endavant la seua atenció i sol·licitem la seua ajuda per a resoldre aquesta qüestió.

 

8a acció: 16-01-2023                 Escrits a:

     Presidència del Govern:

         https://www.lamoncloa.gob.es/presidente/escribiralpresidente

     Vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball i Economia Social:

         https://expinterweb.mites.gob.es/formugab/login.htm

         https://expinterweb.mites.gob.es/formugab/home.htm

     Ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions:

         portal@inclusion.gob.es

     Ministra d’Educació i Formació Professional:

         https://sede.educacion.gob.es/sede/login/inicio.jjsp?idConvocatoria=404

     Enllaç a la proposta d’escrit: punxeu ací

 

8a acció: 09-01-2023     POSPOSADA   fins valoració de la resposta del Defensor del Poble:

     RESPOSTA DEL DEFENSOR DEL POBLE

 

7a acció:   19-12-2022                 Escrits a:

Partits polítics amb representació en el Congrés dels Diputats i la CRUE. 

      Enllaç a les adreces de correu: partits polítics - CRUE

      Enllaç a la proposta d’escrit: punxeu ací

 

6a acció:   05-10-2022                 Escrits a:

     MESA DIÀLEG SOCIAL

       Presidència del Govern:

         https://www.lamoncloa.gob.es/presidente/escribiralpresidente

       Vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball i Economia Social:

         https://expinterweb.mites.gob.es/formugab/login.htm

         https://expinterweb.mites.gob.es/formugab/home.htm

       Ministre d’Inclusió, Seguretat social i Migracions:

         portal@inclusion.gob.es

       CEOE: ceoe@ceoe.es

       CEPYME: contacto@cepyme.eu

       CCOO: https://www.ccoo.es/Contacta

       UGT: contacto@cec.ugt.org

     Proposta de l'escrit per a enviar: punxeu ací.

 

5a acció: 21-11-2022                 Escrits a:

Presidència del Govern; Presidència del Congrés; Presidència del Senat; Vicepresidenta Segona del Govern i Ministra de Treball i Economia Social; Ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions.

      Enllaços via formulari web:

        https://www.lamoncloa.gob.es/presidente/escribiralpresidente

        https://expinterweb.mites.gob.es/formugab/login.htm

        https://expinterweb.mites.gob.es/formugab/home.htm

      Adreces de correu electrònic:  informacion@congreso.es, informacion@senado.es, portal@inclusion.gob.es

      Enllaç a la proposta d’escrit: punxeu ací

 

4a acció: 07-11-2022                 Escrits a partits polítics amb representació en el Congrés dels Diputats.

Repetim l'acció atesa la negociació, al Congrés dels Diputats, del Projecte de Pressupostos Generals de l'Estat 2023. 

      Enllaç a les adreces de correu: punxeu ací

      Enllaç a la proposta d’escrit: punxeu ací

 

3a acció: 24-10-2022                 Escrits a partits polítics amb representació en el Congrés dels Diputats.

      Enllaç a les adreces de correu: punxeu ací

      Enllaç a la proposta d’escrit: punxeu ací

 

2a acció:   10-10-2022                 Escrits a:

     MESA DIÀLEG SOCIAL

       Presidència del Govern:

         https://www.lamoncloa.gob.es/presidente/escribiralpresidente

       Vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball i Economia Social:

         https://expinterweb.mites.gob.es/formugab/login.htm

         https://expinterweb.mites.gob.es/formugab/home.htm

       Ministre d’Inclusió, Seguretat social i Migracions:

         portal@inclusion.gob.es

       CEOE: ceoe@ceoe.es

       CEPYME: contacto@cepyme.eu

       CCOO: https://www.ccoo.es/Contacta

       UGT: contacto@cec.ugt.org

     Proposta de l'escrit per a enviar: punxeu ací.

 

1a acció:   26-09-2022                 Escrit a:

       Presidència del Govern: https://www.lamoncloa.gob.es/presidente/escribiralpresidente   

       Proposta de l'escrit per a enviar: punxeu ací.

 

*******

 

Article publicat en elDiario.es:

   https://www.eldiario.es/andalucia/la-cuadratura-del-circulo/desmemoria-historica-cientificos_132_9295924.html

   https://twitter.com/CSICAndalExtrem/status/1568173242409488385?s=20&t=y2K3_YkE2_USdqSy1ACrPw

 

*******

 

PRIMER FULL DE RUTA (2022), PERSONAL ANTIC BECARI (ENLLAÇ AL DOCUMENT PDF)

 

Es proposen les següents accions per a realitzar de manera individualitzada (amb un escrit tipus que s’anirà publicant en la pàgina web) i en els dies concrets proposats (o els dies el més proper possible a les dates que proposem):

 

Dia per a enviar  -  Acció reivindicativa

  • 14-02-2022             Escrit al Defensor del Poble (punxant ací)

         Enllaç per a enviar l'escrit

         Enllac a l'escrit presentat per SATTUi

         29-03-2022: Resposta del Defensor del Poble

  • 28-02-2022              Escrit a OCU

        Hem sol·licitat a OCU la realització d'una Acció Col·lectiva, però encara estem esperant la seua resposta.

  • 14-03-2022               Transmetre informació a les i els rectors de les universitats

         A la universitat d'origen de la persona interessada. Demanar suport dels equips rectorals.

        Proposta d'escrit per a enviar als rectorats

        Adreces electròniques dels rectorats de diferents universitats

  • 28-03-2022                 Escrits als comités d’empresa i juntes de personal

         Dels centres on es treballa i/o en el centre on es cursà la carrera.

         Proposta d'escrit per a enviar a la representació sindical

         Si treballeu en l'administració pública o en algun centre d'investigació, us proposem que envieu el text als òrgans de representació o les seccions sindicals del vostre centre de treball.

         Si, per contra, el vostre treball es troba an alguna empresa privada que no té relació amb la investigació, podríeu enviar l'escrit a la universitat d'origen, és a dir, a la mateixa universitat -o universitats- on heu enviat la petició dirigida al rectorat.

  • 04-04-2022                 Petició al Secretari d'Estat de Seguretat Social i Pensions:

         Proposta d'escrit per a enviar

         L'escrit cal presentar-lo a través del registre electrònic (una vegada s'hi accedeix –amb el certificat digital…- el podeu trobar, a través del cercador d'organismes, dins el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions):

         https://rec.redsara.es/registro/action/are/acceso.do

  • 11-04-2022                 Escrit a la CRUE:

          info@crue.org

         Hem rebut còpia de l'escrit que l'actual President de la CRUE, el Rector de la Universidad de Córdoba, ha dirigit al Director General de Tresoreria General de la Seguretat Social (amb còpia a la Secretària General d'Investigació i al Secretari General d'Universitats).

          En aquest escrit, la CRUE, sobre la base de les peticions que hem enviat als Rectorats de les universitats, es posiciona al nostre favor i sol·licita la normativa que permeta esmenar les diferents situacions patides pel col·lectiu d'antic personal becari.

          Per això, us proposem no enviar l'escrit que teníem previst, en el full de ruta, per al proper dilluns 11 d'abril. Les accions del full de ruta les reprendrem el 2 de maig.

          Enllaç a l'escrit que la CRUE ha enviat al DG de la Tresoreria General de la SS

  • 02-05-2022                 Escrits a:

        COTEC (Fundació per a la Innovació)

          fundacion.cotec@cotec.es

        Institut Ramón y Cajal d’Investigació Sanitària

          irycis@irycis.org

        AECID

        (Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament)

          Registro.General.AECID@aecid.es

        Punxeu ací per a descarregar la proposta d'escrit a enviar.

        Es poden ampliar a les fundacions o instituts d'investigació que conegueu. Ens ho podeu indicar amb un correu a SATTUIab@uv.es, posant en l'assumpte: “URGENT: Proposta de fundació, campanya personal antic becari”.

  • 16-05-2022                 Escrit al Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC)

      ​Enllac a la proposta d'escrit per a enviar al CSIC

      Enllaç al registre electrònic

      En el següent enllaç podeu trobar adreces de centres específics:

          https://digital.csic.es/community-list 

  • 30-05-2022                 Escrits a partits polítics amb representació en el Congrés dels Diputats.

       Enllaç a les adreces de correu: punxeu ací

       Enllaç a la proposta d’escrit: punxeu ací

  • 13-06-2022                 Escrits a:

       Institut de Salut Carlos III

          registro.general@isciii.es

       Fundació Ramón Areces

          info@fundacionareces.es

       Fundació Martín Escudero

           fundame@fundame.org

       Enllaç a la proposta d’escrit: punxeu ací

  • 20-06-2022                 Escrits a:

       President del Govern:

          https://www.lamoncloa.gob.es/presidente/escribiralpresidente

       Vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball i Economia Social:

          https://expinterweb.mites.gob.es/formugab/login.htm

          https://expinterweb.mites.gob.es/formugab/home.htm

       Ministre d’Inclusió, Seguretat social i Migracions:

          portal@inclusion.gob.es

       CEOE:  ceoe@ceoe.es

       CEPYME: contacto@cepyme.eu

       CCOO: https://www.ccoo.es/Contacta

       UGT: contacto@cec.ugt.org

       Enllaç a la proposta d’escrit: punxeu ací

  • 04-07-2022                 Escrit a Agència Estatal d’Investigació

       Adreces electròniques:

       direccion@aei.gob.essecretaria.general@aei.gob.esoamr@aei.gob.es

       Proposta d'escrit: punxeu ací

 

Les propostes d’escrits per a enviar les pujarem a aquesta pàgina web (https://links.uv.es/gqtWQ6p).

 

*******

 

Actualització de 17 de gener de 2022

 

Estimades companyes,
Estimats companys,

En el següent enllaç d'elDiario.es podeu trobar una notícia que recull la reivindicació que, entre totes i tots, estem portant endavant:

https://links.uv.es/MOGnJn4

Quant a l'elaboració d'un full de ruta amb diferents reivindicacions (indicat en la notícia), esperem poder proposar-la abans de finalitzar el mes de gener.

Seguim en la lluita!

 

*******

 

Actualització gener 2022

 

Nota de premsa: COTITZACIÓ A LA SEGURETAT SOCIAL DE L’ANTIC PERSONAL BECARI

 

Amb anterioritat al 2011, els becaris i les becàries d'investigació espanyols no van tindre possibilitat de cotitzar a la seguretat social pels anys treballats, perquè la normativa vigent llavors a Espanya no obligava els seus ocupadors a cotitzar a la SS, com sí obligava en la resta de treballadors. Això ha resultat en una injustícia comesa per l'Estat amb aquests treballadors i treballadores que ni poden comptabilitzar aqueixos anys com a anys treballats, la qual cosa no sols afecta a la seua edat de jubilació sinó a la paga que rebran quan es jubilen, ni se’ls computa a efectes de promoció, triennis...

En resposta a aquesta injustícia i discriminació, el govern aprovà en 2011 el Reial decret 1493/2011 que va habilitar un conveni temporal (amb data de caducitat) mitjançant el qual l'antic personal investigador en formació podia cotitzar a la seguretat social, per dos dels quatre anys de la duració de la seua beca predoctoral. Aquesta cotització es podia realitzar independentment de si la beca es va desenvolupar en administracions públiques o en entitats o empreses privades i la sol·licitud per a subscriure's al conveni especial es va poder formular fins al 31 de desembre de 2012.

No obstant això, a causa de la crisi que en aquell moment afligia l'Estat espanyol, moltes de les persones interessades no van poder acollir-se al termini que establia aquell RD, ja que no podien assumir econòmicament el pagament de l'import de les cotitzacions. Unes altres, no van arribar a saber que s'havia publicat la norma i d’altres, simplement, quedaven directament excloses per la pròpia norma.

A més, la normativa d'aplicació al col·lectiu del personal investigador en formació va patir una modificació amb el Reial decret 103/2019 (Estatut del personal investigador predoctoral en formació), que amplia el període de contractació –i cotització a la Seguretat Social- fins al màxim de duració del període de beca inicial (quatre anys).

D'altra banda, el personal que va obtindre beques postdoctorals, amb anterioritat a la publicació de la Llei de la Tecnologia i la Ciència (Llei 14/2011), no ha tingut la possibilitat de cotitzar pels períodes en què van ser personal d'investigació becat -no contractat- i que en alguns casos han arribat a concatenar “beques” durant 10, 12 i 14 anys.

Aquests antecedents són els que va trobar SATTUi (sindicat creat l'any 2018) quan, poc temps després de començar la nostra tasca sindical, unes companyes ens van comentar la seua situació personal. Per això, iniciàrem una campanya perquè es tornara a obrir un nou termini. Aquesta campanya es va donar a conéixer a la Universitat Politècnica de València i a la Universitat de València (universitats on SATTUi té representació), ampliant-se posteriorment amb el suport d'investigadors i amb campanyes dirigides a d’altres institucions dins l'estat espanyol.

Posteriorment, hem rebut peticions de suport d'altres persones que en aquests moments es troben treballant fora d'Espanya (als EUA, Alemanya…).

Aquell inici de campanya va tindre com a conseqüència que, al març de 2021, SATTUi presentara més de 1700 instàncies dirigides al Ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, amb còpia al Ministre d'Universitats, on se sol·licitava que s'habilitara la via normativa necessària perquè l'antic personal investigador -que va gaudir d'una beca però no va cotitzar a la seguretat social o només va poder fer-ho per 2 anys- poguera acollir-se a un nou conveni per a poder efectuar aquesta cotització, prenent com a punt de partida l'RD 1493/2011 però ampliant-lo a totes les situacions que van ser “descobertes” per SATTUi gràcies al suport de moltíssima gent afectada: no sols perquè dels quatre anys de beca predoctoral es poguera pagar pels quatre anys i no sols per dos, també perquè es quedaven fora d'aquesta possibilitat totes les beques postdoctorals, perquè molta gent no va poder per la seua situació econòmica però una altra ni tan sols va arribar a tindre coneixement que existia la possibilitat de cotitzar dos dels quatre anys de la beca predoctoral, a més de tots els investigadors postdoctorals que han format i ajudat a investigadors més joves (amb cobertura per l'Estatut del personal investigador predoctoral en formació o per la Llei de la Tecnologia i la Ciència) i que la seua pensió de jubilació no reconeix l'esforç realitzat, ja que no van poder cotitzar per tots els seus anys treballats amb beques postdoctorals, etc.. A tot això caldria afegir la situació que s'està donant per a la jubilació de tots els treballadors, perquè els requisits per a accedir-hi s'estan tornant cada vegada més difícils.

Per tot això, des de SATTUi sol·licitem a l'administració pública que desenvolupe la normativa necessària per a poder dur a terme el reconeixement que les nostres investigadores i investigadors mereixen.

En aquests moments són més de 2000 persones, de tot l'Estat espanyol (i algunes més treballant fora d'ell), les que s'han posat en contacte amb SATTUi i esperem poder realitzar un full de ruta durant gener de 2021 amb diferents reivindicacions.

 

*******

 

Actualització del 13 d'octubre de 2021

 

Moltíssimes gràcies per la vostra resposta. Gràcies a la vostra participació hem obtingut una resposta del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions (la primera resposta des de l'enviament de més de 1700 instàncies que vam fer el mes de març passat). Molts de vosaltres també l'heu rebuda:


“En relació amb la qüestió que planteja, s'informa que la normativa que cita no és la més adequada al cas, sent la referència correcta la relativa a la disposició addicional cinquena del Reial decret llei 28/2018, de 28 de desembre, per a la revaloració de les pensions públiques i altres mesures urgents en matèria social, laboral i d'ocupació, relativa a la Seguretat Social de les persones que desenvolupen programes de formació i pràctiques no laborals i acadèmiques.


En l'actualitat, el desenvolupament normatiu previst en l'apartat seté està sent objecte d'estudi, realitzant-se reunions amb totes les entitats implicades a fi d'arribar a un consens en interés i benefici de tots els que participen en els programes de formació i pràctiques no laborals i acadèmiques.”


Encara que sembla una bona notícia, no ens acabem de fiar de com es realitzarà aqueix desenvolupament normatiu, si contemplarà retroactivitat per a la cotització en el cas de l'antic personal becari que no va poder cotitzar. Per això, si us sembla bé, en un temps raonable tornarem a enviar correus al govern, sempre amb la intenció d'exercir pressió i que no s'obliden de la nostra petició.


Aprofitem l'ocasió per a comentar-vos que hem creat un correu electrònic específic per a aquesta campanya: SATTUIab@UV.ES, qualsevol qüestió que vulgueu plantejar la podeu enviar a aquest correu. Intentarem donar resposta a poc a poc, si considereu que la vostra consulta és urgent us agrairíem que ens ho indicàreu en l'assumpte del correu (afegint: URGENT).
 

*******

 

ACTUALITZACIÓ DEL 4 D'OCTUBRE DE 2021: 

 

Us volíem comentar que hem enviat un correu electrònic a la Presidència del Govern, al Ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, a la Ministra de Ciència i Innovació i al Ministre d'Universitats (en la part de baix trobareu l'enllaç a la còpia), on posem de manifest que després de les més de 1700 instàncies que vam presentar el mes de març passat, hem continuat rebent instàncies des de pràcticament tots els racons del planeta, la qual cosa ha superat les nostres expectatives, i pensem que de seguir a aquest ritme podem arribar a superar les 3.000 instàncies.

Per això, us volíem demanar –com a forma de pressió davant el Govern- que reenviàreu el text que us indiquem més a baix (o similar, amb la finalitat que la pressió que puguem exercir siga la màxima possible) a les següents adreces:

 

Presidència del Govern:

https://escribealpresidente.presidencia.gob.es/formulario

Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions:

portal@inclusion.gob.es

Ministeri de Ciència i Innovació:

https://www.ciencia.gob.es/site-web/Formularios/Consultas-generales.html

Ministeri d'Universitats:

https://links.uv.es/ezYa5ZR

 

*******

 

El/la sotasignat, (afegir nom, cognoms i DNI), per la present

 

EXPOSE:

 

Que el Reial decret 1493/2011 va habilitar en el seu moment un conveni mitjançant el qual, l'antic personal investigador en formació podia cotitzar a la seguretat social pel període en què va obtindre la seua beca, tant en administracions públiques com en entitats o empreses privades.

 

Que he tingut coneixement que, el mes de març passat, el Sindicat Assembleari de Treballadores i Treballadors d'Universitats i Centres d'Investigació (SATTUi), va presentar més de 1700 instàncies dirigides al Ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, amb còpia al Ministre d'Universitats, on se sol·licitava que s'habilitara la via reglamentària necessària perquè l'antic personal investigador -que va gaudir d'una beca però no va cotitzar a la seguretat social- puga acollir-se a un nou conveni per a la cotització a la seguretat social on es recullen la diferents situacions (tant predoctorals com postdoctorals).

 

Que des de SATTUi se m'ha informat que la resposta del col·lectiu d'afectats i afectades ha sigut sorprenentment massiva, superant les expectatives, propagant-se per totes aquelles universitats i centres d'investigació del món on hi ha investigadors espanyols, i des de març han continuat rebent instàncies amb signatura que, de continuar a aquest ritme, poden arribar a superar les 3.000.

 

Pel que, SOL·LICITE:

 

Que s'habilite la via reglamentària necessàira perquè aquest personal puga veure reconegut el temps treballat com a beca d'investigació, tant en administracions públiques com en entitats o empreses privades, i s'òbriga un termini de cotització suficient que permeta esmenar aquesta situació.

 

Signat: (Nom i cognoms)

 

*******

 

Actualització setembre 2020

Durant la campanya realitzada, hem rebut molts correus que reclamen a SATTUi la incorporació de les beques postdoctorals a la reivindicació iniciada l'any 2019. Algunes persones han estat fins a “10 anys” sense cotitzar a la seguretat social. Per això, després d'estudiar la resposta del Ministeri -rebuda durant el mes de juliol de 2020- el proppassat dilluns 21 de setembre, hem enviat un nou document al Gabinet de la Secretaria d'Estat que podeu llegir en l'enllaç situat més avall.

 

*******

 

Inici de la campanya

Fa uns mesos que des de SATTUi iniciàrem una campanya per a aconseguir l'antic personal investigador en formació (becaris/es FPI, FPU, etc.) pogueren cotitzar a la seguretat social pel temps de duració real de la seua beca, i que, per la llavors vigent normativa, els seus ocupadors no els van cotitzar. Pel que no els comptarà per a la jubilació.

Aquesta justa reivindicació ens va portar al fet que uns companys de la UPV i de la UVEG del sindicat SATTUi viatjàrem a Madrid per a exposar-li-la al llavors Secretari d'Estat de Seguretat Social, senyor Granados, que ens va rebre en el Ministeri.

Recentment, tenint en compte els canvis que hi ha hagut en la seu del Ministeri, hem presentat la nostra proposta al nou Ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, així com a l'actual Secretari d'Estat de Seguretat Social. I considerem que, malgrat aquesta crisi sanitària que ens deixa confinats/as i amb molts altres problemes familiars i laborals, hem d'iniciar la campanya de recollida de sol·licituds sense demora.

Per a això, a més de reiterar nostra/la vostra reivindicació, des d'ací podeu accedir, un model d'instància per a la recollida de signatures que presentarem en la seu del Ministeri, en quant el govern suavitze les restriccions de moviment del personal.

Aquells i aquelles de vosaltres que vau ser afectats i que vulgueu sol·licitar-ho, us demanem que ens retorneu per correu la instància, ací (o que trobàreu més avall), emplenada i signada, escanejada en format PDF o amb signatura digital (a sattuiab@uv.es).

També us demanem que si coneixeu altres persones que pogueren estar afectades i/o interessades que van treballar en la vostra universitat, encara que actualment no formen part de la mateixa (companys/se de estudis que ara estiguen treballant en altres àmbits laborals) els feu arribar aquesta carta. Quants més siguem, més força tindrem.

 

*******

 

Resum d'escrits: