Logo de la Universitat de València Logo Secció Sindical de SATTUi Logo del portal

Reunió sobre Formació, 12-12-2022

  • 12 de desembre de 2022
Reunió sobre Formació, 12-12-2022

Estimades companyes,

Estimats companys,

 

Dilluns, 12 de desembre de 2022, ens hem reunit representants sindicals amb membres del Servei de Formació Permanent, convocats per la direcció del servei.

 

A la reunió, la representació sindical que hi hem assistit (CGT, SATTUi, STEPV i UGT) hem aportat els suggeriments que ens heu fet arribar. En general, hem “repetit” moltes reivindicacions (del personal de laboratoris, personal informàtic, qüestions relacionades amb la carrera professional, transparència en quant a les llistes d’espera...). Podeu veure les aportacions de SATTUi punxant ací.

 

De les intervencions de la representació de l’SFP ens agradaria ressaltar el següent:

  • La convocatòria única anual de cursos de Formació Contínua es fragmentarà en quatre convocatòries diferents:
  1. 20-12-2022: Mini-convocatòria dirigida a PAS i PDI sobre zoom, pàgines web i prevenció de riscos (encara podria haver algun curs més). S’impartiran entre gener i març.
  2. Nova convocatòria al mes de gener. Hi haurà més varietat que en l’oferta de cursos de desembre. S’impartiran entre febrer i març.
  3. Altra convocatòria al mes de febrer (depén de l’IVAP). Aquestos cursos s’impartiran entre abril i juny.
  4. Finalment, convocatòria al mes de juny per als cursos que s’impartiran entre setembre i desembre.

Aquesta fragmentació es deu bàsicament a dos motius: reduir al màxim les renúncies als cursos que s’han d’impartir a finals d’any (la inscripció als cursos es fa a principis d’any i en moltes ocasions les condicions personals i laborals han canviat per a quan s’ha d’impartir el curs, pel que moltes i molts companys es veuen obligats a renunciar als cursos) i per ajudar a redistribuir la sobrecàrrega de treball del personal de l’SFP (aquest servei, com tants d’altres a la universitat, pateix d’un alt percentatge de personal eventual al que cal estar formant cada pocs mesos, el que agreuja la sobrecàrrega habitual).

  • Hi haurà una nova línia de cursos que inclourà la perspectiva de gènere.
  • Es preveu que en breu es puguen oferir micro-credencials.

 

Val a dir que la reunió s’ha desenvolupat amb un to cordial, amb ganes d’aportar idees i reivindicacions. Semblava haver un desig de sumar, no de restar. Esperem que aquest sentir ens acompanye en els propers quatre anys de lluita sindical, en benefici de totes i tots.

 

Rebeu una cordial salutació,

 

SATTUi