Seu Electrònica/Seu ElectrònicaUniversitat de València Logo del portal

La UV augmenta la capacitat d'emmagatzematge de dades al núvol i reforça els protocols de protecció

  • Servei d'Informàtica
  • 3 de novembre de 2020
Image de la noticia

Atés el context de transformació digital de les administracions públiques i, en concret, de la Universitat de València, la institució ha augmentat la capacitat d’emmagatzematge i protecció dels dos recursos a l’abast de la comunitat universitària (Onedrive de Microsost i nÚVol).

La UV ofereix diversos recursos per a emmagatzemar dades en el núvol (Onedrive de Microsoft i nÚVol), ambdós orientats a garantir la protecció de dades i la sincronització d’arxius en el context d’una administració electrònica. Segons ha explicat la directora del Servei d’Informàtica, Fuensanta Doménech, “les dades constitueixen un dels valors més importants per a particulars, empreses i institucions, i per tant resulta fonamental posseir suports fiables i garanties per a emmagatzemar-los, amb especial cura pel que fa a la seguretat”. A més, ha animat a tenir sempre en compte les recomanacions disponibles al web del servei.

A través d'Onedrive, tots els membres de la comunitat universitària tenen una capacitat d'emmagatzematge d’1TB al qual l’usuari o usuària podrà accedir-hi a través d’un compte institucional que l’identifique com a membre de la UV (@uv.es o @alumni.uv.es).

A més, s’ha posat en marxa nÚVol, un nou servei d'emmagatzematge personal basat en el producte de programari lliure OwnCloud (owncloud.org), àmpliament utilitzat a les institucions universitàries. Es tracta d’un servei de la Universitat de València que ha vist duplicada la seua capacitat recentment (de 10 GB a 20 GB) i compta, entre altres característiques, amb la possibilitat de compartir documents o carpetes amb altres usuaris de la UV i la seua sincronització en diferents dispositius (ordinadors, mòbils, etc).
L'emmagatzematge virtual de la Universitat de València (tant disc virtual com nÚVol) utilitza exclusivament servidors propis de la Universitat, el que assegura el compliment de la legislació sobre seguretat de la informació i de protecció de dades.
D'altra banda, nÚVol no substitueix al disc virtual de la Universitat de València, disco.uv.es, que continua funcionant com a repositori centralitzat de documents, a nivell personal i de grups. El que fa la nova eina és proporcionar a l'usuari un espai addicional d'emmagatzematge amb noves funcionalitats. A més, es diferencia amb altres eines comercials de núvol (Dropbox, OneDrive, etc.) en que totes les dades es guarden en els servidors de la Universitat de València i compleixen la llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de dades.

OwnCloud compta amb un client local, el qual pot ser instal·lat en computadores amb sistema operatiu de Windows, Macintosh i Linux, així com, dispositius mòbils amb sistema iOS i Android.

 

Una informació del Servei d’Informàtica redactada per UVComunicació.