University of Valencia logo Logo Chair of the Sustainable Economic Model of Valencia and its Environment (MESVAL) Logo del portal

Investigacions clau en la transformació del model econòmic valencià

  • Authors: Coord: Amparo Cervera, José Manuel Pastor
  • (2019).
  • Publication types: Llibre
  • URL Publication: Investigacions clau en la transformació del model econòmic valencià
  • Publication Title (name of the book or magazine): Investigacions clau en la transformació del model econòmic valencià.
  • Abstract:

    En el conjunt d'activitats de la Càtedra Model Econòmic Sostenible de València i el seu entorn, es presenten quatre investigacions que es consideren claus en el marc de la transformació del model econòmic valencià per a la ciutat de València i el seu entorn immediat. En el primer capítol es presenta la informació disponible sobre indicadors de sostenibilitat de la ciutat de València i es comparen amb altres ciutats espanyoles. En el següent capítol, s'analitzen els principals indicadors dels mercats de treball, econòmics i socials, de la ciutat. En el tercer capítol es revisen els actius de primer nivell per a la consolidació de València com la gran plataforma logística del Mediterrani així com les dificultats que fins al moment han existit, proposant un full de ruta. Finalment, en l'últim capítol es revisa el paper de les indústries creatives com a impulsores de la innovació i catalitzadores de la transformació econòmica. S'estableix un marc conceptual que explica l'efecte de les indústries creatives sobre la renda o la productivitat agregada de la ciutat, complementant-se amb una anàlisi de contingut generat per usuaris de les principals xarxes socials en el sector.