Logo de la Universitat de València Logo Unitat Web i Màrqueting Logo del portal

El desafiament de redissenyar el portal web del Servei de Biblioteques i Documentació

  • 29 de novembre de 2017
Image de la noticia

L’adaptació al nou disseny web del portal del Servei de Biblioteques i Documentació de la Universitat de València ha estat un dels principals desafiaments de la Unitat Web i Màrqueting pel volum de continguts, la gran quantitat de portals interns, funcions i prestacions d’este servei. La nova web de Biblioteques està en marxa des del 27 de novembre.

La Unitat Web i Màrqueting de la Universitat ha adaptat al nou disseny el portal web del Servei de Biblioteques i Documentació, possiblement la tasca més costosa en el procés de redisseny dels portals de la Universitat pel seu volum de continguts i la gran quantitat de microsites que conformen este portal, un dels més densos de tota la Universitat.

A la gran quantitat de webs internes, cal afegir els cercadors de documents, repositoris, catàlegs, bases de dades, els serveis de suport i formació, els sistemes de préstec, enllaços, formularis i altres prestacions que han comportat una gran dificultat a l’hora d’aplicar el nou disseny que la Unitat Web i Màrqueting està aplicant a la totalitat de portals de la UV, tot emmarcat en un procés de renovació encara en marxa que està donant com a resultat una interfície unificada visualment més atractiva i més accessible, en la qual ressalten uns elements gràfics que amb una especial cura conviden a submergir-se en la immensitat de continguts.

I de la immensitat parlant, tot just el web del Servei de Biblioteques i Documentació és per la seua naturalesa, el de major volum. No cal oblidar que el servei el conformen les biblioteques d'Educació "María Moliner", d'Humanitats "Joan Reglà", de Ciències "Eduard Boscà", de Ciències de la Salut "Pelegrí Casanova", de Ciències Socials "Gregori Maians", de Farmàcia, la de Psicologia i Esport "Joan Lluís Vives", la del Jardí Botànic "José Pizcueta", la Biblioteca Dipòsit, la Biblioteca Dipositària de Nacions Unides (ONUBIB), la Històrica, la del Campus d’Ontinyent i la Historicomèdica "Vicent Peset Llorca", a més de la Cartoteca, l’Arxiu Històric, l’Arxiu Intermedi, i la Sala d'estudi Thesaurus a l’Edifici La Nau, totes elles amb les seues pròpies notícies, bases de dades, guies temàtiques i multitud de prestacions pròpies. Tot això queda ara recollit en un format més atractiu i accessible que facilita la navegació a través del Servei de Biblioteques i Documentació.