Universitt d'Estiu de GandiaUniversitat de València Logo del portal

La covid-19 ha impactat en tots els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Aquest marc d’acció global s’enfronta hui a nous reptes i problemes que s’afegeixen als ja existents abans de la irrupció de la pandèmia. En aquest curs examinarem diversos exemples de pactes i estratègies sorgits per a implementar els ODS en diferents àmbits i escales, des de la universitat a l’esfera internacional, passant pel municipi, la ciutat i el nivell estatal i involucrant tant a la ciutadania com les administracions públiques. Farem especial atenció a com la covid-19 està afectant les metes de l’Agenda 2030 i les aliances necessàries per a materialitzar-les, fins el punt de fer-nos qüestionar el propi model i els instruments generats per impulsar els ODS.

Any/Edició 2020  / 37
Data i hora d'inici 24/07/2020 09:30
Data i hora cloenda 24/07/2020 13:15
Durada 4 hores
Preu Gratuit
Lloc

www.uv.es/ueg

Tipus activitat Cursos
Modalitat Online matrícula
Idioma Castellà,Valencià
Adreçat a 1
Coordina/Presenta

Carme Melo, directora del Centre Internacional de Gandia de la UV

Objetius

Aquest curs forma part del cinqué bloc de la 37 UEG dedicat als pactes. En aquest bloc s'atendrà al títol 17 dels ODS.

17. Aliances per als objectius mundials: Enfortir els mitjans per implementar i revitalitzar les associacions mundials per a un desenvolupament sostenible.

Programa

PROGRAMA:

  • 9.30 a 13.15h   Curs “Els ODS en perspectiva crítica. Nous pactes per assolir-los en una nova realitat post-COVID" (este curs serà en valencià i castellà)

Coordina: Carme Melo, directora del Centre Internacional de Gandia de la UV

SESSIONS:

9:30- 10:15: "El paper de la universitat en les aliances estratègiques nacionals i supranacionals”. Carles Padilla, Vicerector d'Internacionalització i Cooperació de la Universitat de València.

10:15-11:00: “Xarxes ciutadanes i acció local per als Objectius de Desenvolupament Sostenible: de la Nova Agenda Urbana de Nacions Unides a l'activisme de carrer”. Andrés Boix, Departament de Dret Administratiu i Processal i Càtedra d’Economia Col·laborativa, Universitat de València.

11:00-11:45: “Pensa localment i actua globalment”. Eva Sanchis, Alcaldessa de Godella.

11.45-12.30: “Objectius de Desenvolupament Sostenible i ciutats en l'època post-covid”. Rosa Pérez, Consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Generalitat Valenciana.

12.30-13.15: "Una revisió crítica dels Objectius de Desenvolupament Sostenible en temps de pandèmia". Yayo Herrero, antropòloga, enginyera, activista ecofeminista i professora de la UNED.

Participants
  • Carles Padilla, Vicerector d’Internacionalització i Cooperació de la UV
  • Andrés Boix. Dep de Dret Administratiu i Processal i Càtedra d’Economia Col.laborativa, UV:   “Xarxes ciutadanes i acció local per als ODS: de la Nova Agenda Urbana de Nacions Unides a l'activisme de carrer”
  • Eva Sanchis. Alcaldessa de Godella: "Xarxa de ciutats per l’agroecologia"
  • Rosa Pérez. Consellera de Participació, Transparència i Cooperació: "Aliança de ciutats pel desenvolupament sostenible".
  • Yayo Herrero. Cátedra UNESCO d’Educació Ambiental i Desenvolupament Sostenible, UNED.
Informació adicional