Universitt d'Estiu de GandiaUniversitat de València Logo del portal

La 38 Universitat d’Estiu de Gandia presenta la seua programació cultural i lúdica

  • UVGandia
  • 1 de juliol de 2021
Un moment de la presentació a Gandia.
Un moment de la presentació a Gandia.

Aquesta edició de la Universitat d’Estiu de Gandia presenta un ampli ventall d’activitats obertes a la ciutadania. Totes elles seran gratuïtes, a excepció del concert de Carles Dénia, però requerirà inscripció prèvia per qüestions sanitàries. La reserva d’entrades ja està oberta.

Dimarts 29 de juny, es va presentar en roda de premsa la programació d’activitats obertes a la ciutadania d’aquesta 38 edició de la UEG que se celebrarà del 12 al 16 de juliol sota el lema “Canvis, una mirada calidoscòpica”. Carme Melo, directora del CIG-UV, i Nahuel Gonzàlez, regidor de Cultura de Gandia, van ser els encarregats de presentar una programació que, en paraules del regidor, “és una part importantíssima de la cultura de la ciutat, una programació imprescindible en la vida cultural gandiana”. La programació, que inclou activitats a les 20 i a les 22:30 hores, es desenvoluparà a la Casa de la Marquesa. Es tracta d’una proposta “rica, àmplia i pensada per incloure gèneres distints”, manifestava Carme Melo qui a més va destacar l’interés de la Universitat de València “per estar al costat dels creadors i artistes valencians intentant reprendre la programació cultural habitual”.

Pel que respecta a les activitats vespertines, aquesta edició recupera els actes a les 20 hores, però en aquesta ocasió estrena el format 'Conversem amb...',  on la UEG busca establir un espai de reflexió i debat amb autors i autores de reconegut prestigi per a, des de distints àmbits, reflexionar sobre aquests canvis i aquells que estan per vindre. Així, el primer acte, que serà dilluns 12, versarà al voltant de l’exposició 'Coronacrisi i Cultura' i comptarà amb la participació de la comissària de la mostra, Marisa Guillén, qui estarà acompanyada per la dissenyadora Virginia Lorente, i Javi Tortosa i Miguel Martí, d'Estudio Democracia. La setmana continuarà amb la participació de l’il·lustrador valencià Paco Roca, el filòsof Enric Senabre i la també il·lustradora Paula Bonet, que passaran per aquest espai els dies 13, 14 i 15 de juliol, respectivament. Mentre, divendres 16 serà el moment de conversar sobre Francisco Brines amb els periodistes i escriptors Fernando Delgado, Àngels Gregori, Antonio Lucas i Josep Piera. Tots aquests actes tindran lloc al Saló d’Actes de la Casa de la Marquesa.

La programació es completa amb les activitats nocturnes que començaran a les 22:30 hores al Jardí de la Casa de la Marquesa. Aquestes arrancaran dimarts 13 amb el Grup de Dansa de la Universitat de València que presentarà el seu espectacle 'Abans de la llum'. Mentre, dimecres 14 tornarà a Gandia la companyia teatral Escena Erasmus amb l’espectacle 'El viatge impossible'. Dijous 15, l’escenari de la UEG rebrà el quartet valencià les Maluks, un dels projectes musicals locals a tindre en compte aquest 2021. El punt i final d’aquesta edició el posarà, divendres 16, Carles Dénia, qui tornarà a la UEG amb un espectacle en forma de quintet produït especialment per a l’ocasió.

Tant les 'Converses amb...' com les actuacions nocturnes seran de caràcter gratuït amb inscripció prèvia per qüestions sanitàries. L’única excepció serà el concert de Carles Dénia que tindrà un entrada de 6€.

En tots els casos, el registre o compra d’entrades cal efectuar-se a través de la web www.uv.es/ueg. Tant les inscripcions com la venda d’entrades estarà oberta des de dimecres 30 de juliol a les 9 hores.