Universitt d'Estiu de GandiaUniversitat de València Logo del portal

L'estructura de la Fundació General de la Universitat de València està basada en programes mitjançant els quals es desenvolupen els diferents projectes; i compta amb el Patronat, que és l'òrgan suprem de govern, administració i representació. Les seues funcions fonamentals són l'establiment de les línies generals de funcionament, la selecció dels beneficiaris i l'aprovació dels plans d'actuació, els programes, i els comptes anuals de l'Entitat.

Ple del Patronat

Fundació General de la Universitat de València

Patrons nats

 

Foto Nom i cognoms Adreça + info Biografia
MESTRE ESCRIVA, M VICENTA

MESTRE ESCRIVA, M VICENTA

PDI-Catedratic/a d'Universitat
Rector/a de la Universitat de Valencia
ARIÑO VILLARROYA, ANTONIO

ARIÑO VILLARROYA, ANTONIO

PDI-Emerit/a Universitat
OLMOS ORTEGA, ELENA

OLMOS ORTEGA, ELENA

PDI-Catedratic/a d'Universitat

(9638) 64081

m.elena.olmos@uv.es

Vocals nomenats pel Patronat a proposta del Consell de Govern de la Universitat de València

Foto Nom i cognoms Adreça + info Biografia
CRESPO GARCIA, RAFAEL

CRESPO GARCIA, RAFAEL

PDI-Titular d'Universitat

(9635) 43894

rafael.crespo@uv.es

GARCIA MARTINEZ, PASCUALA

GARCIA MARTINEZ, PASCUALA

PDI-Catedratic/a d'Universitat
Biografia
 

*Pascuala García Martínez és Catedràtica d'Òptica en la *Facultat de Física de la Universitat de València. Llicenciada en Física (1993) i doctora en Física (1998) per la Universitat de València. Té un fill.

Ha realitzat diverses estades de recerca de llarga durada en centres estrangers com: Geòrgia *Tech *Lorraine, *Metz (França), *Faculty *of *Electrical *Engineering, *Tel‐*Aviv *University (Israel) i la seva estada postdoctoral en *Centre d’*Optique, *Photonique *et *Lasers, *Universite *Laval, *Québec (el Canadà).

El seu principal camp de recerca se centra en l'òptica i la fotònica, en concret en l'estudi dels moduladors espacials de llum, bàsicament en el caracteritzat i aplicació dels cristalls líquids a la difracció i polarització. 

Ha estat professora convidada del Programa Europeu ERASMUS, per a impartir docència sobre Sistemes Òptics en *Ecole *Nationale *Superieure de *Physique de *Marseille, *Universite d’*Aix *Provence, a Marsella (*France). És coordinadora d'una Xarxa Interuniversitària d'Innovació Docent per a l'ensenyament de l'Òptica, rebent finançament ininterromput de la UVEG des de 2014  www.uv.es/ioptica

Ha estat Vicedegana d'Estudis i Organització Acadèmica de la *Facultat de Física durant els anys 2018-2021, membre del Consell de Govern de la Universitat de València (2018-2020) i és membre del Claustre de la UV.

Nomenada al febrer 2021 *Fellow de la Societat Internacional per a l'Òptica i la Fotònica (*The *International *Society *for *Optics *and *Photonics (*SPIE)). Ha estat l'única investigadora espanyola a rebre aquest reconeixement aquest any, juntament amb 56 científiques i científics d'altres països. També ha rebut la menció honorífica de Sènior *member del *SPIE (*International *Society *for *optics *and *photonics fundada als Estats Units en 1955) en 2010 i Sènior *member de l'OSSA (*Optical *Society *of *America) en 2015.

Profundament compromesa a defensar els drets de les dones investigadores és presidenta del Grup Especialitzat de “Dones en Física” de la Reial Societat Espanyola de Física i expresidenta del Node *AMIT (Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues)‐*MuCVal, també és membre de la Junta Directiva de *AMIT. És la Representant de la Facultat de Física en la Comissió de Polítiques d'Igualtat de la UVEG (2010‐actualitat). Directora de la Comissió d'Igualtat de la Facultat de Física (2010‐actualitat). Membre de la Comissió. Redactora de l'II Pla d'Igualtat de la Universitat de València representant al Campus de Ciències en 2013.

Ha impartit xerrades i participat com a ponent en nombroses taules rodones sobre Gènere i Ciència. És docent de cursos i tallers sobre la introducció de la perspectiva de gènere tant en la recerca com en la docència a la Universitat de València.

LOPEZ BENEDI, CARLOS JAVIER

LOPEZ BENEDI, CARLOS JAVIER

PAS-Ets Gestio Cultural i Patrimoni
Director/a Col.legi Major

Universitat de València Col·legi Major Rector Peset Plaça Forn de Sant Nicolau, 4. 46001- València.

(9639) 66002

carles.x.lopez@uv.es

MARTINEZ GARCIA, ELENA

MARTINEZ GARCIA, ELENA

PDI-Catedratic/a d'Universitat

Facultad de Derecho Avenida de los Naranjos Derecho 3D09

51217

elena.martinez@uv.es

Biografia
 

[Biografia, versió en valencià]

PADILLA CARMONA, CARLOS

PADILLA CARMONA, CARLOS

PDI-Titular d'Universitat
Vicerector/A
Vicerector d'Internacionalitzacio i Multilinguisme

Palacio de Cerveró Plaza Cisneros, 4 Valencia

83911

carles.padilla@uv.es

Biografia
 

Nascut a València (1964). Professor Titular de Filologia Llatina de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació. Llicenciat i Doctor en Filologia Clàssica.

Va començar la sea activitat docent com a Professor de Batxillerat, i en 1994 es va incorporar a la Universitat de València, on ha impartit des d’aleshores matèries, sempre en valencià, en diverses titulacions de grau i postgrau. Ha dirigit el màster en Investigació en Llengües i Literatures. Ha liderat projectes d’innovació educativa, entre els quals destaca el primer MOOC de la Universitat de València (Incipit). Té reconeguts cinc quinquennis docents.

Com a investigador ha participat en diferents projectes competitius. El seu treball se centra en la Lingüística Llatina i en la Tradició i Recepció de la Literatura Clàssica. Pertany al grup d’investigació GIRLC-UV (Grup d’Investigació en la Recepció de les Literatures Clàssiques). És autor de nombrosos articles en revistes indexades i diversos llibres i capítols de llibres. Ha format part del Consell de Redacció de les revistes Studia Philologica Valentina i Quaderns de Filologia i ha estat editor de diferents monografies i director de dos congressos científics. Té reconegut dos sexennis d’investigació.

Compromès amb la gestió, va ser director de l’Institut de Batxillerat de l’Eliana, membre del Consell Escolar i secretari de la Societat Espanyola d’Estudis Clàssics de València. Ha estat secretari del departament de Filologia Clàssica, secretari de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació i degà d’aquesta Facultat des de 2012 fina a 2018 i vicerector d'Internacionalització i Cooperació de la UV des d'abril de 2018 a març de 2022. Actualment vicerector d'Internacionalització i Multilingüisme. És membre del Claustre de la Universitat de València des de 2013 i de diferents comissions de la Universitat de València. També és membre del Consell d’Administració del Centre d’Idiomes i director dels Cursos Internacionals de la UV. Ha participat, en representació de la Universitat de València, en diferents fòrums internacionals: Xina, Alemanya, Regne Unit, Rússia i Estats Units.

PASTOR MONSALVEZ, JOSE MANUEL

PASTOR MONSALVEZ, JOSE MANUEL

PDI-Catedratic/a d'Universitat

(9638) 28778

jose.m.pastor@uv.es

VALERO ALEIXANDRE, MARIA ADELA

VALERO ALEIXANDRE, MARIA ADELA

PDI-Catedratic/a d'Universitat

(9638) 64271

madela.valero@uv.es

Vocals nomenats lliurement pel Patronat

ALÓS ALABAJOS, FRANCESC JOSEP
Representant Caixa Popular
palos@caixapopular.es + info
CLIMENT ESPÍ, JUAN VICENTE
Gerent de la Universitat de València
gerencia@uv.es + info
GARCÍA ÁLVAREZ-COQUE, JOSÉ M.
Marmessor del llegat Manuel Castillo
jmgarcia@upvnet.upv.es + info
LORENTE AYALA, JOSÉ MIGUEL
Representant Banco Santander
jlorente@gruposantander.es + info
MATAIX BENEYTO, CARLOS
Representant Heineken España
carlos.mataix@heineken.es + info