UVemprénUniversitat de València Logo del portal

El programa d’emprenedoria ExplorerLab de Banco Santander amplia el seu termini d'inscripcions

  • 13 de febrer de 2020
Image de la noticia

El programa pilot ExplorerLab ofereix 225 places en cinc països diferents i amplia el seu procés d’inscripció fins al pròxim 13 de febrer. És una iniciativa impulsada per Banco Santander amb la coordinació del CISE i la col·laboració de la Universitat de València, i facilita a les persones participants una formació que puga validar solucions als reptes plantejats per Nacions Unides en els seus Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Santander X, la comunitat més gran a escala global d’emprenedoria universitària, que ofereix a joves d’arreu del món accés a distintes iniciatives impulsades per les universitats en un entorn digital, obert i col·laboratiu, ha obert el termini d’inscripció per al programa pilot ExplorerLab, una iniciativa d’impuls al talent jove promoguda per Banco Santander mitjançant Santander Universidades, amb la coordinació del Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE) i la participació de la Universitat de València a través de la seua iniciativa d’emprenedoria UVemprén.

ExplorerLab és un pilot exclusiu en el qual 225 projectes de cinc països podran accedir a dotze setmanes de formació, suport i acompanyament. Joves emprenedors i emprenedores d’entre 18 i 31 anys podran construir i validar solucions als reptes plantejats per Nacions Unides en els seus Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

La iniciativa forma part de la fase de digitalització i ampliació internacional del programa Explorer – Jóvenes con Ideas de Banco Santander, que en les seues deu edicions anteriors ha impulsat projectes de més de 6.000 emprenedors.

L’Explorer Space de la Universitat de València es convertirà en un centre de cotreball d’alt rendiment on les persones participants desenvoluparan les seues idees de forma col·laborativa i rebran assessorament personalitzat per part d’un coordinador. Els joves podran formar-se a través d’una plataforma digital interactiva que els proporcionarà les eines i habilitats necessàries per a desenvolupar una solució sòlida, viable i sostenible a algun dels problemes relacionats amb els ODS 2030, tot de la mà d’un Xcout o mentor experimentat que els conduirà al llarg del camí emprenedor.

Reconeixement al talent
Després d’aquesta primera etapa de formació i preincubació, els projectes seran avaluats i es premiarà al millor amb l’experiència “Explorer in Residence”. Al llarg d’altres dotze setmanes, els emprenedors seleccionats podran desenvolupar un itinerari en l’interior de Banco Santander amb una agenda específica dissenyada a mesura per a cada projecte. Rebran consultoria en distintes àrees de negoci, connexions d’alt valor per a seguir avançant i suport per a realitzar campanyes de comunicació i màrqueting.

ExplorerLab premiarà també a l’Explorer Space amb millors resultats, oferint una activitat col·lectiva perquè els emprenedors del centre la puguen compartir junts. A més, es reconeixerà amb el premi “Explorer Influencer” a l’equip que aconseguisca una millor difusió del seu projecte i del programa ExplorerLab a través de les xarxes socials.

Banco Santander i CISE
Banco Santander és l’únic banc europeu inclós en el rànquing “Change the World 2018” de les empreses que estan contribuint a millorar el món pel seu impacte positiu en la societat. El seu ferm compromís amb l’Educació Superior, que es concreta a través de Santander Universidades, també la va distingir com l’empresa que més inverteix en Educació en el món (Informe Varkey/ UNESCO / Fortune 500) i s’ha convertit en una de les seues senyes d’identitat, amb 1.200 acords de col·laboració amb universitats i institucions de més de vint països, més de 1.700 milions d’euros destinats a iniciatives acadèmiques des de 2002 i més de 73.000 beques i ajudes universitàries concedides en 2018 amb la finalitat de contribuir al progrés de les persones, les empreses i la societat.

CISE és un centre que fomenta l’esperit emprenedor i impulsa la generació de start-ups en tot el país. Amb el suport de Banco Santander, la Universidad de Cantabria i el Gobierno de Cantabria desenvolupa multitud de programes que estimulen la creativitat de les persones, la creació d’empreses i la promoció de la innovació.

Per la seua part, la Universitat de València també reafirma el seu compromís amb la innovació i la formació de nous talents, materialitzat a través d’UVemprén, la iniciativa que engloba els programes d’emprenedoria destinats als i les estudiants de la Universitat que tinguen idees innovadores i desitgen desenvolupar-les en models de negoci reals, rendibles i sostenibles.

Per a més informació pots consultar la convocatòria 2020 de l’ExplorerLab en la Universitat de València. Les inscripcions romandran obertes fins al dia 13 de febrer, i es poden realitzar en la web d’Explorer.