UVemprénUniversitat de València Logo del portal

Obert el termini de sol·licituds per a participar en el programa de mobilitat Pioneers into Practice

  • 13 de maig de 2020
Image de la noticia

Fins a l'1 de juny de 2020 estarà obert el termini d'inscripció al programa Pioneers into Practice, una iniciativa del projecte Climate-KIC de la Unió Europea amb l'objectiu de formar i ajudar persones emprenedores de tot el món a desenvolupar idees innovadores relacionades amb les energies netes i la lluita contra el canvi climàtic.

Eres un professional o una organització que vol canviar la manera d'entendre l'economia mundial? T'agradaria relacionar-te amb professionals de diferents àmbits i perfils amb les teues mateixes inquietuds? Conéixer de primera mà com treballen entitats públiques i privades de tota Europa en la lluita contra el canvi climàtic? Vols adquirir coneixements i instruments que et permeten accelerar la innovació i orientar la teua carrera cap a la sostenibilitat?

Pioneers és un programa de mobilitat, dins de la iniciativa europea Climate-KIC, per a professionals procedents del món empresarial, acadèmic, de la investigació i de l'administració que estiguen desenvolupant la seua carrera en el camp de les tecnologies netes, eficiència energètica, transport i edificació sostenible, gestió de l'aigua i territori, residus, xarxes intel·ligents, consum verd, optimització de processos industrials per a reduir les emissions de CO₂, etc. L'objectiu d'aquest programa és crear una comunitat d'experts dotant-los d'eines per a desenvolupar les seues capacitats i talents i així explorar, innovar i posar en pràctica els últims avanços que ajuden a mitigar l'impacte mediambiental, a través de nous productes i serveis.

El programa ofereix una oportunitat única per a connectar amb altres pioners a nivell europeu, compartir experiències i bones pràctiques, estendre xarxes i contribuir a crear una nova economia de baix carboni. Per a això, compta amb formació en línia específica per a adquirir o consolidar conceptes i capacitats clau en sostenibilitat, innovació i transició a una societat de baix carboni, workshops presencials on posar en pràctica les metodologies de System thinking per a optimitzar la sistemàtica d'innovació amb els participants, així com suport d'experts i coaches professionals de primer nivell.

En la iniciativa Pioneer es treballa amb grups reduïts multidisciplinaris i mentoritzats, per a abordar reptes plantejats per entitats del nostre ecosistema per a adaptar-se o mitigar els efectes del canvi climàtic. El programa ofereix estades de quatre a sis setmanes, a Espanya o en altres països d'Europa, amb possibilitat de fer l'emplaçament en remot, en organitzacions públiques o privades per a desenvolupar projectes conjunts en l'àmbit de l'economia de baix carboni, amb una beca de fins a 1.500 € segons les accions que es duguen a terme en el programa.

La convocatòria romandrà oberta fins a l'1 de juny per a aplicar com a Pioneer, i fins al 16 de juny per a aplicar com a host. Les persones que participen com a host podran acollir físicament o en remot a un professional internacional que col·laborarà en l'oferta de projecte que publiquen en la plataforma, sense cap cost per a la seua organització. A més, de manera independent, les persones d'aquesta organització també podran aplicar com a pioneers.

Per la seua part, aquells que participen com a pioneer podran col·laborar amb altres organitzacions en els seus projectes sostenibles durant un mes, conéixer a altres professionals amb les mateixes inquietuds i col·laborar en els Deep Demos de Climate-KIC, així com aprendre noves metodologies d'innovació sistèmica, podent obtindre a més una beca de fins a 1.500 €.

Tota la informació sobre el programa es pot trobar en aquest enllaç.