UVemprénUniversitat de València Logo del portal

El projecte ApS-Salut desenvolupat dins del programa UVemprén-aprèn i finançat pel Campus UVemprén-Santander Universidades participa en el VII Congrés d'Innovació Educativa i Docència en Xarxa

  • 16 de juliol de 2021
El projecte ApS-Salut participa en el VII Congrés d'Innovació Educativa i Docència en Xarxa

El passat 15 de juliol va tindre lloc el VII Congrés d'Innovació Educativa i Docència en Xarxa de la Universitat Politècnica de València, que va comptar entre les seues activitats amb un pòster presentat per professors i professores de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València i centrat en l'emprenedoria social en l'àrea de Ciències de la Salut. Aquesta iniciativa s'emmarca en el projecte ApS-Salut sorgit del programa d'innovació docent UVemprén-aprèn de la Universitat de València amb el patrocini de Santander Universidades.

El treball titulat «Emprenedoria Social en Ciències de la Salut: Creació de l'Aula ApS-Salut en la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València», realitzat pels professors de la Facultat de Farmàcia Jesús Blesa, Carmel Ferragud, Javier Pereda, Marisa Ferrándiz, Teresa Garrigues i Marisa Guillén, es va presentar com a pòster en el VII Congrés d'Innovació Educativa i Docència en Xarxa organitzat per la Universitat Politècnica de València.

La innovació educativa i docència en xarxa són les àrees d'aquest congrés, que en aquests temps han adquirit major rellevància com a recursos d'ajuda en l'ensenyament per al personal docent i en l'aprenentatge per a l'estudiantat. Les propostes de treball en aquest camp giren entorn dels recursos tecnològics de suport a l'aprenentatge, les metodologies docents innovadores, els mitjans i instruments d'avaluació, els nous escenaris formatius en educació superior, la incorporació d’ApS i ODS en l'educació superior i la formació integral i competencial de l'alumnat.

El pòster presentat es troba sota la temàtica «Incorporació d’ApS i ODS en l'educació superior» i es va presentar el dijous 15 de juliol (17.10-18.10) a través de la plataforma virtual del Congrés.

En el curs acadèmic 2020-2021 la Facultat de Farmàcia ha sigut un dels centres triats per a començar a fomentar el treball en investigació i docència vinculat als ODS dins del Programa «ODS: jo sí!» de la Universitat de València. Entre els múltiples objectius d'aquest programa cal destacar la proposta d'augmentar el nombre de persones joves i adultes egressades que tinguen les competències necessàries per a accedir a l'ocupació, el treball docent i l'emprenedoria. No obstant això, els plans d'estudi dels Graus en Ciències de la Salut no abasten de manera explícita matèries o assignatures en emprenedoria, creació d'empreses i desenvolupament de projectes que puguen originar negocis. No obstant això, existeixen uns certs continguts inclosos en els plans d'estudi que, orientats d'una manera diferent, podrien ser utilitzats per a fomentar aquestes capacitats en l'alumnat.

A més, els projectes ApS que duu a terme actualment l'alumnat de les diferents titulacions del Centre podrien ser la base pràctica per a iniciar i motivar el caràcter emprenedor en Ciències de la Salut. Aquest projecte d'innovació abasta pràcticament totes les competències transversals de les cinc titulacions i a més donarà a conéixer de manera molt més pràctica l'emprenedoria tant a l'alumnat com al professorat. Es preveu que durant els dos anys de duració del projecte participe directament un número de 50 estudiants (25 cada any) tutoritzats per 30-40 professors directament involucrats. A més, el percentatge d'alumnat amb sexe/gènere dona és molt superior al d'home en els Graus que s'imparteixen en la Facultat de Farmàcia, per la qual cosa seran aquelles les que més es beneficien d'aquesta formació inicial en emprenedoria que els possibilite també una eixida professional en el món empresarial.