UVemprénUniversitat de València Logo del portal

Un projecte emprenedor de la Universitat de València guanya el concurs Explorer Pitch Weekend

  • 26 d’abril de 2022
Un projecte emprenedor de la Universitat de València guanya el concurs Explorer Pitch Weekend

La setmana passada es va celebrar l'esdeveniment Explorer Pitch Weekend, en el qual participaven projectes emprenedors pertanyents al programa Santander X Explorer que organitza Santander Universidades. El guanyador d'aquest concurs va ser Bonika, un projecte contra el malbaratament alimentari desenvolupat per un estudiant de la Universitat de València.

Bonika és un projecte contra el malbaratament alimentari que permet estalviar fins a un 60% en la compra setmanal mitjançant l'adquisició de fruites i verdures a un preu inferior al de mercat pel fet que, encara que conserven íntegres les seues propietats alimentàries, el seu aspecte no encaixa en els estàndards establits per les empreses de distribució.

A través d'una aplicació mòbil, la persona usuària de Bonika podrà estalviar en la seua compra setmanal de fruites i verdures, a més de rebre el producte en un restaurant a l'hora triada. L'objectiu d'aquesta aplicació és treballar amb producte local i quilòmetre zero i lluitar contra el malbaratament d'aliments.

Bonika ha sigut desenvolupada per Alberto Almonacid, estudiant del grau en Ciències Gastronòmiques de la Universitat de València i participant en l'edició 2022 del programa Santander X Explorer que organitza Santander Universidades. Amb el seu triomf en l'Explorer Pitch Weekend, rebrà una Amazon Card valorada en 300 €.