UVemprénUniversitat de València Logo del portal

L'Aula EMPRESOCIAL celebra un seminari en línia sobre emprenedoria en cooperatives per als joves d'Aiora

  • 29 de setembre de 2020
Image de la noticia

El passat divendres 2 d'octubre, l'Aula d'Emprenedoria en Economia Social i Sostenible (Aula EMPRESOCIAL) de la Universitat de València va impartir un seminari sobre emprenedoria en cooperativa a Aiora, dirigit als alumnes de batxillerat i cicles formatius amb l'objectiu que coneguen la fórmula d'emprenedoria en cooperativa, explicant-los el funcionament d'aquesta.

La sessió va començar amb una presentació de l'Aula EMPRESOCIAL per part de la seua directora, la catedràtica de Dret Financer i Tributari Mª Pilar Alguacil, al costat de Fidel García, Cap de Servei de Desenvolupament Local de Divalterra.

A continuació, es va fer una presentació de motivació de l'emprenedoria a càrrec de la professora de la Universitat de València Alicia Mas Tur. Seguidament, es va explicar què és una cooperativa de la mà de José Albors Orengo, tècnic de FEVECTA.

Després d'una breu pausa, la catedràtica Mª Pilar Alguacil va exposar el règim fiscal de les cooperatives, acabant la sessió amb l'explicació dels aspectes laborals i de la Seguretat Social de les cooperatives de la mà del professor de la Universitat de València Manuel Alegre Nueno.

Documentació:

  1. Motivación para el emprendimiento - Alicia Mas
  2. La cooperativa de trabajo asociado - Pepe Albors
  3. El régimen fiscal de cooperativas - Pilar Alguacil
  4. Régimen laboral y de Seguridad Social de las cooperativas - Manuel Alegre

Les pròximes sessions sobre emprenedoria en cooperatives seran en la Mancomunitat de municipis de La Costera-Canal (7 d'octubre en modalitat en línia), a Llíria (10 de novembre) i a Sagunt (11 de novembre).