UVemprénUniversitat de València Logo del portal

L'Aula Empresocial realitza una Jornada a L'Eliana sobre obligacions legals de les associacions

  • 25 de maig de 2021
Jornada Empresocial L'Eliana 20 maig

L'Aula d'Emprenedoria en Economia Social i Sostenible (Aula Empresocial) de la Diputació de València i la Universitat de València va realitzar el passat 20 de maig una Jornada sobre les obligacions legals de les associacions a L'Eliana, sent aquesta l'última Jornada d'associacions del tercer cicle d'activitats previstes per a aquest any 2021.

La Jornada va girar entorn de les associacions, amb l'objectiu d'introduir als gerents no professionals d'associacions en les qüestions més rellevants per a la seua gestió. Es va fer una anàlisi exhaustiva de les principals qüestions jurídiques, comptables, fiscals i laborables. L'esdeveniment va ser inaugurat per l'alcalde i el regidor de participació ciutadana de L'Eliana.

A continuació, va presentar la Jornada Pilar Alguacil Marí, catedràtica de Dret Financer i Tributari de la Universitat de València i directora de l'Aula Empresocial. Seguidament, va prendre la paraula Emili Altur, responsable de programes i projectes de Novaterra, amb una explicació dels aspectes jurídics de les associacions. Posteriorment, es van explicar els aspectes comptables de les associacions de la mà de Rosa Dasí González, professora de la Universitat de València.

En l'últim bloc de la sessió es van tractar els aspectes fiscals de les associacions amb una detallada presentació per part de Salvador Montesinos Oltra, professor de la Universitat de València. Per a finalitzar es van tractar els aspectes laborals de les associacions de la mà de Manuel Alegre Nueno, professor de la Universitat de València.

Documentació:

Règim Jurídic de les Associacions

Fiscalitat de les Associacions de l'Eliana

Aspectes Laborals de les Associacions de l'Eliana

Aspectes Comptables de les Associacions